Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobic kiedy ja mam ambicje się rozwijać, a rodzina męża mnie ciągnie w doł?

Polecane posty

Gość gość
up

Gość gość
Już jestem ;) 15:33- na początku mieliśmy faktycznie inne poglądy, ale z czasem widzę, ze sam przyznaje mi racje odnosnie tego,ze chce sie rozwijac, czy odnosnie podzialu obowiazkow i juz udalo mi sie to wyekzekwowac tak, ze dla niego stalo to normalne, że np. kiedy ugotuje mu obiad, to on zmywa. Największy problem jest z tesciami bo tak jak pisałam oni chcieliby takiej typowej kury domowej co by tylko siedziała w domu, nie stroiła się za bardzo za to wszystko robiła pod kątem dla ich syna i rodziny. Chyba faktycznie zaczne im potakiwać bo konfrontacja z nimi przynosi odwrotny skutek, tzn. jak powiem swoje odmienne poglady, to konczy sie to nieprzyjemna wymiana zdan, bo wtedy oni powiedzą swoje racje niezbyt przyjemnym tonem i tak psuje się atmosfera... Chcialabym sie od nich odciac na dobre, ale to byloby chyba mozliwe tylko w przypadku przeprowadzki do innego miasta, a moj maz raczej sie na to nie zgodzi bo w naszym miescie ma swoja firme, ja tez mam swoja prace i watpie zeby zrozumial moj motyw, ze to przez jego rodzicow. Powie mi, ze oni juz tacy sa, ze bywaja trudni bo to starsi ludzie i mam się tym nie przejmować...

Gość gość
gość dziś x Kompletnie nie rozumiem ciebie o co tobie chodzi. wychodziłaś za mąż za swojego męża czy za jego rodziców ? To twoje zycie i twoja sprawa co z tym życiem zrobisz i jak je przeżyjesz. Z mężem musisz porozmawiac na ten temat to fakt. Ale teściami nie, poza tym za bardzo ich wciągasz w wasze życie.

Gość gość
Z teściami możesz przecież ograniczyc kontakty do minimum i nie mowić im o swoich zawodowych planach. Dobrze, że chcesz się rozwijać, bo to twoja szansa na przyszlość tym bardziej, że masz teściów takich jakich masz, a mąż twój chowa głowę w piasek zamiast z rodzicami porozmawiać i wprost im powiedzieć, że nie życzycie sobie ingerencji w wasze sprawy. Jak bedziecie chcieli rady, to o nią ich poprosicie, powodzenia