Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co bardziej opłaca sie studiować?

Polecane posty

Gość gość

Pedagogikę wczesnoszkolną czy administracje?

Gość gość
łopatologię

Gość gość
Zależy do czego masz talent i co Ciebie interesuje. Najlepiej wychodzi się na studiach, które kończy się z pasją, bo jest się bo prostu dobrą w swojej dziedzinie. Jeśli zdecydujesz się na administrację możesz później znaleźć pracę np. w Urzędzie Skarbowym. Jako dodatkowy atut polecam język angielski i migowy. Pozdrawiam :)

Gość gość
medycynę albo stomatologię

Gość gość
Nic bo studia dziś są g..warte. Dobre technikum i konkretny zawód. Byle jakie studia nic nie wnoszą.

Gość gość
Do medycyny trzeba mieć zamiłowanie, bo inaczej jest się później konowałem. Jeżeli nie ma się konkretnego talentu czy pasji, polecałabym administrację. Obowiązkowo też dobra znajomość obcego języka. W dzisiejszych czasach dobre technikum to często za mało, bo w lepszych firmach jednak wymagają wyższego wykształcenia. Chociaż z ręką na sercu mogę powiedzieć, że więcej się nauczyłam w policealnym studium bhp niż na studiach podyplomowych z bhp. Podyplomówkę zrobiłam, bo weszły przepisy, że tam gdzie pracuję bhp-owcy muszą mieć wyższe studia :) Ale naprawdę więszką i bardziej praktyczną wiedzę zdobyłam w szkole policealnej. Moja koleżanka zrobiła studium policealne archiwistyczne i wykładowcy im mówili, że niestety tak jest, że słuchacze ze studium są bardziej przygotowani do pracy w archiwach zakładowych niż ludzie po studiach historycznych ze specjalizacją archiwalną. Często średnie szkoły lepiej przygotowują do pracy, ale wszyscy myślą, że po studiach jest się lepszym specjalistą :) Oczywiście nie mówię tutaj o studiach inżynierskich czy pedagogicznych.

Gość gość
A ja myślę, że studia -obojętnie jakie i bardzo dobra znajomość języka obcego.

Gość gość
gość dziś A ja myślę, że studia -obojętnie jakie i bardzo dobra znajomość języka obcego. No to kariera biurwy murowana, a nie każdy chce nią być. Nie kumam tych rozkmin ze studiami - nie wiesz co chcesz studiować, nie masz zainteresowań, to nie studiujesz, a nie pchasz się byle gdzie i pierdzisz w stołek, a potem przerażenie, bo minęły 3, 5 lat i dalej w d*pie jesteś.

Gość gość
Dzisiaj jedyna pewna branża, gdzie można zarobić to IT

Gość gość
jak nie wiesz co chcesz robic w zyciu to idz do pracy

Gość Kamila2003
Polecam kierunek techniki dentystyczne. Po szkole masz konkretny wyuczony zawód. Ja skończyłam 3 lata temu (szkoła w Zgierzu) i pracuję w zawodzie, na brak pracy nie mogę narzekać.

Gość gość
I pedagogika i administracja to wylegarnia ludzi bezrobotnych.

Gość gość
Koleżanka mówiła mi, że po pedagogice są lepsze mozliwości rozwoju, ale znam też sporo osób, które jednak nie znalazły po tym pracy w zawodzie. Wiem, że po obu kierunkach ciężko z pracą, ale już sama nie wiem co innego robić z życiem.

Gość gość
Najlepiej wychodzi się na studiach, które kończy się z pasją, bo jest się bo prostu dobrą w swojej dziedzinie. x ja własnie wychodziłam z tego załozenia, i skończyłam historię, bo mi ten przedmiot dobrze szedł i miałam zainteresowania. Jestem teraz wybitnym zawodowym bezrobotnym, wiec sie swietnie spełniam w mojej dziedzinie.

Gość gość
Moja koleżanka zrobiła studium policealne archiwistyczne i wykładowcy im mówili, że niestety tak jest, że słuchacze ze studium są bardziej przygotowani do pracy w archiwach zakładowych niż ludzie po studiach historycznych ze specjalizacją archiwalną. x cha cha, dobre... ogólnie to najlepiej przygotowani do pracy w archiwum sa ludzie którzy maja po prostu plecy, bo do tej pracy nie jest wymagany zaden konkretny kierunek. Sama kiedys dzwoniłam, i mi powiedzieli, ze mam zła specjalizacje, a mieli kogos zatrudninego po akademi muzycznej. Na co robic studia w jakims kierunku, jak potem moga zatrudnic na to miejsce kazdego.

Gość NOVACEdu
Zapraszamy do Nova Centrum Edukacyjne w Bydgoszczy! Szkoła policealna! Medyczna! Liceum ! Gimnazjum! Kursy zawodowe i krótkie! 790-400-178 ul. Krasińskiego 2 (centrum miasta)