Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pseudohodowla w Końskim

Polecane posty

Gość gość
Proponuje zeby wszyscy ktorzy krytykja autorke trafili wlasnie na takiego psa.Kupili a pozniej sie okazalo ze pies zdechl po miesiacu a wy zaplaciliscie kolejne kilkaset zl za weterynarza.Hodowca nie ma prawa sprzedawac psa chorego a jezeli to robi to powinien poingormowac o tym kupujacego.

Gość gość
Sprzedawca nie ma prawnego obowiązku informowania o chorobach natywnych dla danej rasy. Tak jak już ktoś tam wcześniej wyjaśnił na przykładzie wilczurowatych i występującym u nich zwyrodnieniu stawów.

Gość gość
"Proponuje zeby wszyscy ktorzy krytykja autorke trafili wlasnie na takiego psa.Kupili a pozniej sie okazalo ze pies zdechl po miesiacu a wy zaplaciliscie kolejne kilkaset zl za weterynarza" x To jsk ty kupujesz psa to nawet nie czytasz nic o jego rasie tylko bierzesz w ciemno? Później z takich jak ty wychodzą kwiatki typu matka, która swojemu kilkuletniemu dziecku kupiła bitbula a potemsię żaliław internecie, że "puszek" zagryzł bachora.

Gość gość
Ja mam kota z takiej hodowli od chłopaka podarował mi kota na urodziny..... niestety kot jest taki chorowity , że czasem juz sama nie wiem co z nim robić a to rozwolnienia, zapalenie trzustki no cuda wianki. Dobrze, że mam weta jak isę patrzy i zawsze dobrze mi doradzi http://www.weterynarz.pila.pl/kontakt.

Gość gość
ta jasne masz weta debeta :D

Gość gość
"Proponuje zeby wszyscy ktorzy krytykja autorke trafili wlasnie na takiego psa.Kupili a pozniej sie okazalo ze pies zdechl po miesiacu a wy zaplaciliscie kolejne kilkaset zl za weterynarza" x Co ty bredzisz? Autorka zwróciła psa hodowcy a hodowca oddał jej te nędzne pare groszy które zapłaciła za psa. Ja ci życzę, żeby żaden hodowca nie sprzedał ci więcej psa. Adoptuj sobie powietrze :D

Gość gość
W ogóle nie warto kupować psa u polskiego za przeproszeniem hodowcy. Chamstwo należy zniszczyć, niech idą z torbami żebrać na parking handlarze psami :-)

Gość gość
Jeszcze niech zabiorą ze sobą tych, co te oszukanie psy kupują. Towarzystwo warte siebie. Porządnych hodowli, z sukcesami na międzynarodowych wystawach jest niewiele, większość to taka fabryka psów nastawiona wyłącznie na zysk

Gość gość
Kup szczeniaka u zagranicznego super hodowcy co jeździ po międzynarodowych wystawach, może ci sprzeda swojego szczeniaka za osiemset złotych :D:D:D

Gość gość
nie kupuj adoptuj śmierdzące bąki buldoga :D

Gość gość
Tyle już importów zostało sprowadzonych do Polski i każdy okazał się niewypałem. Na wystawach przy naszych polskich psach to były popierdółki. Żaden zagraniczny hodowca nie sprzeda do Polski dobrego szczeniaka, najgorszy badziew wciskają za kupe forsy.

Gość gość
Kup od tych z Afryki co piszą łamana polszczyzną w ogłoszeniach i oferują szczeniaki po 300 - 400 zł :D:D:D

Gość gość
To są oszuści. Zwierząt się nie kupuje przez internet, można co najwyżej pooglądać. Pełno jest fajnych hodowli w Czechach, hodowcy są sędziami kynologicznymi, można ich spotkać na międzynarodowych wystawach psów. Sporo osób ma psy z Czech, Słowacji, Austrii i nie narzeka :-) :-)

Gość gość
To jedź do Czech, Słowacji, Austrii i kup szczeniaka za 800 zł.

Gość gość
Jak się ktoś uprze to można nawet lwa kupić. Pełno kombinatorów handluje nielegalnie zwierzakami. Jeszcze ci go do domu przywiozą

Gość gość
ja się dogadałam z polskim hodowcą i dał mi za darmo 5 letnią sukę która już nie brała udziału w hodowli. suczka fajna, miła, grzeczna, pięknie chodzi na smyczy i nie sprawia żadnych problemów

Gość gość
Ceny psów w przeliczeniu z euro się zaczynają od 4 tysi w górę, za shibę i tak u nas chcą więcej, więc się opłaca :-)

Gość gość
No dolicz jeszcze do tego transport szczeniaka.

Gość gość
Na całe szczęście mnie ani nikomu z rodziny nie trafił się nigdy felerny pies ani kot rodowodowy. Jak zwierzak się zestarzeje i choruje to już zwykła kolej losu, ale żeby młody się nie zdarzyło

Gość gość
Na co ci shiba inu? To są bardzo głupie i uparte psy. Ciężko to wychować, potrzebuje dużo ruchu, a jak nie wychowasz i nie wybiegasz to zdemoluje ci dom. Tego psa kupisz w Polsce bez problemu za cene 5000 z hodowli FCI

Gość gość
Po psa się jedzie samemu, już kilka razy załatwialiśmy takie sprawy. Jak mieszkasz przy granicy i pracujesz po drugiej stronie, żaden problem. Poza tym jak ktoś się uprze na konkretnego psa to parę zł w jedną czy drugą stronę nie ma znaczenia

Gość gość
No przy tym psie nie posiedzisz sobie na kafe i nie popiszesz. Musisz z nim pracować, wybiegać go. Jak puścisz samego do ogrodu, to tego ogrodu po kilku godzinach nie poznasz.

Gość gość
Ja nie chcę shiby, mam już 2 psy i wystarczy. Tylko te psy są bardzo chętnie kupowane w Polsce, ten fenomen nawet przyciągnął japońską TV i kręcili reportaż. Odwiedzili kilka hodowli shib. To fajny pies, znam sporo shib i akit. Jest sporo hodowli, ale i tak te psy coraz droższe. Zresztą wszystkie psy zdrożały. Ja mam psy z FCI, teraz widzę w tej hodowlach skąd mam psy zdrożało. Jak wszystko

Gość gość
Moje psy kopią dziury, a ja chodzę i zakopuję. W upał leżą i nic im się nie chce. My z sąsiadami chodzimy z psami, nie żeby cały czas siedziały na swoim podwórku. Nie wszyscy chodzą na spacery, myślą, że psu wystarczy jak sobie pobiega przy domu. Szkoda tych psów

Gość gość
Koniec pisania, obowiązki wzywają :-)

Gość gość
Co ty ględzisz? Shiby chętnie kupowane, prze kogo? Jest kilka hodowli tej rasy w Polsce i mają problem ze zbyciem szczeniąt. Nikt tego nie chce. Ja bym nie kupiła tego psa bo mi się nie podoba ani pod względem charakteru ani eksterieru i nikt z moich znajomych też by nie kupił.

Gość gość
Ja też chodzę na spacery z psem, ale shiby bym nie kupiła.

Gość szann
Niestety mój piesek z pseudo hodowli Kudłate psy też miał bardzo poważna wadę serca Nie udało się jej uratować Weterynarz potwierdził że hodowca może być tego świadomy że rozmnażać chore zwierzęta Nigdy już nie kupię pieska z takiej hodowli i faktycznie jak odebrałam psiaka był zaniedbany, trzymano pieski w piwnicy chodziły po własnych dochodach i zywione były serkiem homogenizowanym