Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pseudohodowla w Końskim

Polecane posty

Gość gość

Przestrzegam wszystkich przed zakupem zwierząt z hodowli w Końskim. Właścicielka świadomie rozmnaża i sprzedaje chore zwierzęta. Liczy się dla niej tylko zysk materialny, a ludzkie uczucia i los zwierząt jest jej obojętny. Pies którego zakupiłam, następnego dnia podczas wizyty u lekarza okazał się poważnie chory ( wrodzona wada serca ) wymagał kosztownej operacji, bez której czeka go śmierć. Pies był ogólnie zaniedbany. Hodowca stwierdził że nic nie wie o chorobie psa, a przecież pies był już po pierwszych szczepieniach i badaniach weterynaryjnych. Nie wiem co to za weterynarz co nie zauważa takiej choroby. Hodowca nie był zainteresowany leczeniem psa ani pomocą w jego leczeniu, chciał zwrotu psiaka.Otrzymałam zwrot pieniędzy, a pies trafił ponownie na stronę sprzedaży jako zdrowy zwierzak. Czy to jest moralne sprzedawać ludziom zwierzęta, które nie mają szans na przeżycie i skazywać biedne zwierzęta, które można wyleczyć na cierpienie i śmierć.Takie hodowle nie powinny istnieć, nie jestem jedyną osoba, która przeszła koszmar z hodowlą kudłate psy.

Gość gość
ale o co ci chodzi? Oddał ci kasę ty jemu chorego psa i kupisz sobie zdrowego

Gość gość
A ten twój weterynarz to na podstawie jakich badań stwierdził wrodzoną wadę serca? Tak działa prawo rękojmi, że ty oddajesz chorego zwierzaka, a hodowca zwraca ci za niego pieniądze.

Gość gość
jak kupowałaś to nie widziałaś, ze pies jest zaniedbany? dopiero u weterynarza zobaczyłaś gdy się dowiedziałaś o wadzie serca? a może oślepłaś jak kupowałaś? ale pewnie było tanio co? dobrze ci tak

Gość gość
Nie jest to moralne. Nie każdy zauważy jego chorobę, a za pół roku/rok bedzie przeżywał jego odejście. Ponadto zwierzę też cierpi i należy mu się ratunek

Gość gość
Ukrytych chorób nie dostrzega się gołym okiem, a pies to nie zabawka albo sprzęt który się zwraca

Gość gość
Takich cwaniaczków co chcieliby psa i pieniądze zwrócone nie brakuje. To już nie jest twój pies skoro go oddałaś i zwrócono c****eniądze, więc nie martw się o cudzego zwierzaka zwłaszcza jeśli ma niezauważalną wadę.

Gość gość
Ukrytych chorób nie dostrzega się gołym okiem, x a twój weterynarz dostrzegł? x a pies to nie zabawka albo sprzęt który się zwraca x to zmień prawo

Gość gość
Szkoda że nie posiadasz ludzkiego podejścia do zwierząt i zasad moralnych

Gość gość
Każdy hodowca tak zrobi, zażąda zwrotu szczeniaka i odda pieniądze. Żaden nie odda ci kasy i nie zostawi u ciebie psa, bo ty powiedziałaś, że pies jest poważnie chory. Hodowca zawiezie psa do swojego weterynarza i ten oceni czy jest zdrowy czy chory.

Gość gość
dzięki takim osobą funkcjonują takie instytucje, które bazują na krzywdzie innych.

Gość gość
Zasad moralnych to nie posiadasz ty oszustko co chciała kasę wyłudzić i mieć psa za darmo.

Gość gość
ty się naucz analfabetko pisać, a dopiero bierz się za kupowanie psa.

Gość gość
Nie zrozumiałeś zupełnie o czym piszę, a ktoś kto sprzedaje świadomie zwierzę chore które umrze jest osobą moralną i uczciwą? Nie wydaje mi się

Gość gość
a frajerów poszukaj sobie w rodzinie

Gość gość
takimi osobami powinna się zająć państwowa inspekcja weterynaryjna i fundacje dla zwierząt

Gość gość
Na jakiej podstawie twierdzisz, że zwierzak jest chory? Masz dowody w postaci badań potwierdzających śmiertelną chorobę? To ty nic nie rozumiesz. Idź do prawnika to ci wytłumaczy.

Gość gość
właśnie posiadam badania badania z prywatnej kliniki dla zwierząt potwierdzającego jego chorobę, za które zapłaciłam i nie chciałam zwrotu kosztów

Gość gość
a tobą powinien zając się sąd i skierować cię na przymusowe leczenie psychiatryczne, skoro nie potrafisz zaakceptować obowiązującego prawa. Organizacjom prozwierzęcym i izbie weterynaryjnej nic do tego. To jest sprawa cywilna pomiędzy tobą, a hodowcą. Hodowca zwrócił ci kasę za psa, ty jemu zwierzaka i jest ok. Kup sobie zdrowego psa od innego hodowcy. No ale ty chciałaś mieć psa i pieniądze i nie szczekaj tyle, bo jak ten hodowca przeczyta co ty wypisujesz, to pozwie ciebie do sądu i wygra.

Gość gość
nie wiem co tak Pan/Pani broni pseudohodowli ? Czyżbyś sam prowadził taki proceder ?

Gość gość
Pseudohodowca to jesteś ty, chciałaś obie produkować szczeniaczki i mieć sukę za darmo, prawda? Piszę ci jakie jest prawo żałosna dziecino, a ty dalej walczysz z wiatrakami.

Gość gość
Sorry żal mi takich osób jak ty co myślą tylko pieniędzmi i wykazują się chamstwem i brakiem kultury.

Gość gość
Wiesz doskonale, że w sądzie nic nie ugrasz, bo hodowca postąpił zgodnie z prawem, to wymyślasz co tylko się da, żeby dopiec człowiekowi, który był uczciwy względem ciebie, bo nie dał się wyrolować. Nie znoszę takich wrednych szuj jak ty.

Gość gość
Człowiek uczciwy sprzedaje chore psy ? A poza tym źle mnie zrozumiałeś bo ja nie chciałam chorego psa dla mnie sytuacja jest zakończona dostała zwrot pieniędzy, nie licząc kosztów podróży i lekarza, ale ponowne wystawienie chorego psa do sprzedaży jak zdrowego jest przesadą

Gość gość
Ja też kiedyś kupiłam chorego psa i tez zwróciłam go hodowcy, a hodowca oddał mi pieniądze, i od tego momentu nic mi do tego co hodowca zrobił ze swoim szczeniakiem, to już nie był mój pies. W każdej hodowli trafia się wadliwe szczenię.

Gość gość
ale ponowne wystawienie chorego psa do sprzedaży jak zdrowego jest przesadą x ale co ciebie to obchodzi? Jeśli pies jest faktycznie chory to nie ty będziesz mieć problemy po jego ponownej sprzedaży tylko ten hodowca.

Gość gość
Dostałaś kasę za psa? To idź sobie kup zdrowego i nie przynudzaj

Gość gość
Hodowca, który sprzedaje pieska musi posiadać badania i kartę zdrowia zwierzaka. Mimo tego, że być może weterynarz u którego był psiak przed sprzedaniem nie dostrzegł wady serca. To jest błąd w takim razie weterynarza. Ale tak jak powyżej jest napisane, że pies nie jest zabawką i nie można go brać, a następnie oddawać. Zwierzęta tez mają uczucia jak i ludzie. Przez to wszystko cierpi pies i osoby oraz dzieci, które kupują te psiaki. Najbardziej zawinił weterynarz. Ale skoro jest taka sytuacja, że pies jest chory...To po co sprzedawca kłamie mówiąc że piesek jest zdrowy...I potem znowu okaże się że państwo którzy wzięli pieska...mają znowu go oddać...I tak w kółko

Gość gość
a ja się pytam po raz kolejny, czy nie widziałaś, że pies jest zaniedbany gdy go kupowałaś?

Gość gość
Hodowca, który sprzedaje pieska musi posiadać badania i kartę zdrowia zwierzaka. x Bredzisz dziecinko. Sprzedawany szczeniak musi być po przeglądzie miotu i posiadać metrykę/ rodowód, oraz książeczkę zdrowia, a w niej odnotowane szczepienia i odrobaczenia. Żadnych badań i kart zdrowia nie musi posiadać ani hodowca ani sprzedawany pies. To jest tyko dobra wola hodowcy, ze zawiezie szczeniaka do weterynarza na badania w dniu sprzedaży i właściciel otrzyma zaświadczenie o stanie zdrowia kupowanego psa.