Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wy tez w stanie zakochania usprawiedliwiacie glupie zachowania drugiej os?

Polecane posty

Gość gość

Czy wy tez w stanie zakochania usprawiedliwiacie glupie zachowania drugiej os?

Gość gość
Tak, to normalne, w końcu zakochanie to nic innego jak nadmiar pewnych chemicznych substancji w mózgu, prawie jak jakaś psychoza. A skoro mozg szwankuje, to nie może myślec logicznie. Wiem o czym piszę, bo aktualnie " "choruję" i to bardzo poważnie, tak jak jeszcze nigdy życiu nie "chorowałam" I naturalnie boję sie skutków tejże choroby.

Gość gość
Stan zakochania i zauroczenia powoduje, że zachowujemy się nieracjonalnie. Oto najbardziej drastyczny wręcz kliniczny przykład z mojego życia. Gdy miałem 18 lat byłem zakochany bez wzajemności w koleżance z klasy. Byłem z nią na urodzinach kolegi. Na początku wszystko było w porządku. Siedzieliśmy obok siebie. Rozmawiałem z nią i razem tańczyliśmy. Potem ona zafascynowała się chłopakiem, którego nie znaliśmy, a który przyjechał z sąsiedniego miasta. Moja koleżanka od tej pory tylko z nim tańczyła i tylko z nim rozmawiała przez kolejnych kilka godzin aż do świtu. W normalnej sytuacji szybko bym się stamtąd zwinął do domu. Ja jednak byłem ciężko chory psychicznie z powodu zakochania. Miałem poważnie zaburzoną zdolność do interpretowania otaczającej mnie rzeczywistości. Czekałem przy stole jak w wierny pies tylko po to aby o świcie móc odprowadzić ją do domu. Byłem skończonym frajerem. Zostałem poniżony i upokorzony i nie widziałem w tym wielkiego problemu. Honor i dumę zostawiłem w butach. Usprawiedliwia mnie tylko to, że byłem w stanie zakochania, więc nie myślałem racjonalnie. Obiekt mojej miłości nie zasłużył na takie poświęcenie z mojej strony. Źle ulokowałem uczucie. Nie ma jednak tego złego. Poznałem później świetną dziewczynę, przy której obiekt mojej nieodwzajemnionej miłości wysiadał pod każdym względem.

Gość gość
Rzeczywiście straszne upokorzenie :D

Gość gość
19.07 Ona wiedziała, że zachowała się niewłaściwie. Miała wyrzuty sumienia. Mówiła mi o tym w drodze powrotnej do domu. Ja odpowiedziałem jej, że nic się nie stało..... Eh, szkoda gadać.