Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mam już siły

Polecane posty

Gość gość

Problem w tym, że kocham zwierzęta. Pomyślicie co jest nie tak, moja matka kupiła niedawno mojej 8-letniej siostrze psa. Jest jeszcze bardzo młodziutki, 5 mcy i wymaga mnóstwo uwagi. Na początku siostra zachwycona, niestety po miesiącu pies został osamotniony i jedyną osobą, która ma chęć zabawy z nim jestem ja. Nie tylko zabawy, bo ja jeżdżę z psem do weta, ja dbam o niego fizycznie, jakby tego było mało matka wzięła siostrze kota ze wsi. Jest bardzo młodziutki i wątpię żeby można go było zabierać matce w tak młodym wieku, nawet nie wiem czy sam się wypróżnia... Sama mam na głowie swoje dwie świnki morskie i 5cio letniego kota, który też nie jest przychylnie nastawiony na nowego lokatora. Kocica mimo tego, że siedzi 90% czasu u mnie w pokoju jest bardzo terytorialna i nie lubi nowych gości. :/ Zajmowanie się zwierzętami i odpowienie wychowanie ich to naprawdę ciężka praca. Czy oni tego nie rozumieją? Myślą, że jak się weźmie zwierze to nie potrzebuje ono innej opieki prócz jedzenia i picia...? Jak mam z nimi gadac? Rodzice całymi dniami pracują, ja też chce iść w końcu do pracy bo zostały mi dwa miesiące wakacji, a na życie studenckie wypada dorobić :/ Kto sie zajmie tym biednym małym kotkiem? ehh nie mam już siły

Gość gość
dodam jeszcze, że mam dom z dużym ogrodem gdzie zwierzęta mogą się wybiegać ale co z tego jak w początkowym etapie ich życia jesteśmy im niezbędni...

Gość gość
Jesteś bardzo dzielna i mądra. Mam nadzieję, że nie zostawisz tego kociątka samemu sobie. A swoja drogą matka jest zupełnie niepoważna. Jedno zwierzę się nie sprawdziło, to bierze drugie?

Gość gość
Nie mam pojęcia co ona ma w głowie. Po prostu kot spodobał się siostrze to wzięła. :/ Jasne, że się nim zajmę, nawet pojade z nim do weterynarza, bo przecież trzeba z takim maluchem.

Gość gość
Trochę to dziwne że córka mądra a matka głupia i bez wyobraźni.

Gość gość
Twoj kot zostaw go i po klopocie zdrchnie to zdechnie wtedy rodzice sie opamietaja

Gość zeie
Ja mam psa ktory ledwo co zostal odlaczony od matki bo zdechla. Daje mu raz dziennie jesc pic ma duzo i ide do pracy na caly dzien i nie martwie sie czy przezyje nastepny dzien zdechnie to trudno. Zadnych lekarzy na zwierze szkoda mi kasy jak by zachorowal

Gość gość
Moze daj ogloszenie i oddaj w dobre rece