Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża biochemiczna

Polecane posty

Gość gość

Kiedy zaczynałyście następne starania?

Gość gość
Ciąża w marcu i w maju. Teraz czekam do wrzesnia i w połowie przestaniemy sie zabezpieczać.

Gość gość
23.08 Biochemiczne czy było widać zarodek na usg? U mnie nie było widac nic. Test z krwi wskazywał na 4-5tydzien a gdy powtorzylam beta juz spadła o połowe, nast dnia zaczęłam krwawić

Gość gość
Mi lekarz kazała odczekać 3 cykle

Gość gość
Mi lekarz kazała odczekać 3 cykle Xx 3cykle to mi kazali czekać po łyzeczkowaniu w 12 tyg.. biochemiczna to jeszcze sie nic przyczepic nie zdążyło

Gość gośćmańka
My staramy się od roku. Lekarze nie umieli stwierdzić, nawet czy to ciąża biochemiczna czy ektopowa. Nie było nic widać na usg nawet a beta rosła co chwilę... Może ja dodam też pytanie. Ile wam "zajęło" czasu by zajść w zdrowa ciążę?

Gość gośćmańka
A no i... czekaliśmy pół roku na nowe starania

Gość gość
23.50 tu autorka, ja w październiku miałam taki przypadek, dokładnie tak jak mowisz, nie potrafili mi powiedzieć czy to biochemiczna czy ektopowa, skończyło sie samoistnym poronieniem. Odczekałam az do ubiegłego miesiaca.. 2 tyg temu mialam bete 120 ale za chwile zaczęła spadać, na dzien dzisiejszy jestem czysta, nie plamię juz, powiedziałabym nawet ze zbliża sie owu ale poki co nie robie testów..

Gość gośćmańka
Ja nie miałam samoistnego poronienia. Wywołali je u mnie przez zastrzyk w tyłek. Nie wiem czy tylko u mnie testy owulacyjne nie wychodzą... może od tamtej ciąży mam cykle bezowulacyjne? Autorko, byłaś za drugim razem u lekarza? Czy jak beta zaczęła spadać, czekalas do zera?

Gość gość
0.03 Podjechalam tego samego dnia na pogotowie jak sprawdziłam wynik przez internet, beta zamiast sie podwoić przez 48godz spadła Na 43 :-( nie mialam juz z czym isc do lekarza na pogotowie podjechałam bo potrzebowałam diagnozy, suplementowałam duphaston i aspirynę. Chciałam od lekarza usłyszeć ze juz nie ma sensu, zeby sama nie odstawiać. Zrobiono mi usg i nic nie było, nast dnia zaczęłam krwawić, trwało to tyle co miesiączka, gdybym nie zrobiła testu pewnie bym nawet nie wiedziała że to była ciąża. Teraz mam poczekać na okres i dopiero na kontrolne badanie pojde

Gość gość
23.48- są rozne ciążę biochemiczne i wyobraź sobie, ze ja moją straciłam prawie w 9 tygodniu, poza tym wolałam żeby endometrium w pełni się zregenerowalo,niż później żałować

Gość gość
23:13 Ciaze były biochemiczne chyba. Na usg widoczny tylko pęcherzyk w obu przypadkach potem krwawienie i po temacie...

Gość gość
0.10 0.36 Dziewczyny ciąża biochemiczna to taka która ulega poronieniu na etapie zagnieżdżania zarodka 5 góra 6tyg jesli jest juz pęcherzyk to nie można mówić o ciąży biochemicznej, w 9tyg mialas normalne poronienie i tyle. Ciąży biochemicznej nie widac na usg, jedyne test ciążowy z moczu i krwi pozytywny świadczy o tym że coś sie zadziało.

Gość gość
są rozne ciążę biochemiczne i wyobraź sobie, ze ja moją straciłam prawie w 9 tygodniu, poza tym wolałam żeby endometrium w pełni się zregenerowalo,niż później żałować X Nie ma różnych, biochemiczna to biochemiczna i tyle. W 9 tyg juz widac zarodek z serduszkiem, rękami i nogami, przy ciąży biochemicznej na usg nie widac nic. Nawet pęcherzyka... endometrium niema z czego sie regenerować jesli nic się nie przyczepiło. Wystąpiła miesiączka i zapłodniony zarodek poszedł zanim sie przyczepił. Gdybym nie zrobiła testu nawet nie wiedziałabym o ciąży, krwawienie wyglądało i trwało tyle co zwykła miesiączka

Gość gość
23.13 Mialas Puste jajo płodowe. Bez zarodka i akcji serca? Nie biochemiczną

Gość gość
13:37 I co to oznacza? Ze zarodek wogole sie nie wykształcił? Narazie nie szukamy przyczyn. Bedziemy próbować jeszcze raz. No bo skoro do zapłodnienia dochodzi to czemu zarodek sie nie zagniezdza? Eh

Gość gość
Ja akurat sie rozchorowałam podejrzewam że przez to. Praktycznie na drugi dzien po słabej kresce na tescie dostałam gorączkę, silnie przeziębiona byłam. Kaszel zielony katar takie tam niby pierdy ale moze dla zarodka śmiertelne. Moge gdybać teraz. Mogł byc tez sam zarodek w jakis sposób upośledzony.. podobne powody są pustego jaja tyle ze obumarcie ciąży następuje troszke pozniej niz w biochemicznej.. Ja juz pół internetu wyczytałam badania genetyczne porobiliśmy i doopa jestem w punkcie wyjscia.

Gość gość
13.27/13.25- rozumiem, ze wiesz lepiej, niż ja i kilku lekarzy ze szpitala, w którym spędziłam 2 tygodnie, w jakiej ciąży byłam! Otóż, zarodka nie było, beta była wysoka, ciąża pozamiaciczna wykluczona, więc mimo ze był to prawie 9 tydzień, to była ciąża biochemiczne i nie pisz bzdur o rzeczach, o których nie masz pojęcia

Gość gość
Ty faktycznie głupia jesteś. Sprawdź sobie definicje ciąży biochemicznej. Bylas w normalnej ciąży a w 9 tyg odszkodowania ŚMIERCI zarodka tak właśnie do ŚMIERCI zaakceptuj to

Gość gość
13.27/13.25- rozumiem, ze wiesz lepiej, niż ja i kilku lekarzy ze szpitala, w którym spędziłam 2 tygodnie, w jakiej ciąży byłam! Otóż, zarodka nie było, beta była wysoka, ciąża pozamiaciczna wykluczona, więc mimo ze był to prawie 9 tydzień, to była ciąża biochemiczne i nie pisz bzdur o rzeczach, o których nie masz pojęcia X 9 tydzien ciąży bez zarodka hahahahaha może tampona zostawiłaś i ci się wydawało że ciąża hahahaha

Gość gość
Tampona to ty masz zamiast mózgu

Gość gość
Widzę na kafe same ze specjalizacją ginekologiczna, cóż ważniejsza jest dla mnie opinia lekarzy, niż domoroslych ginekolozek

Gość gość
rozumiem, ze wiesz lepiej, niż ja i kilku lekarzy ze szpitala, w którym spędziłam 2 tygodnie, w jakiej ciąży byłam! Tak dokładnie, wiem lepiej. Być może też miałaś puste jajo skoro zarodek się nie pokazał. Ciąża biochemiczna nie trwa 9tyg, jestes w stanie to pojmać?

Gość gość
Widzę na kafe same ze specjalizacją ginekologiczna, cóż ważniejsza jest dla mnie opinia lekarzy, niż domoroslych ginekolozek Jacy lekarze taka ciąża hahaha

Gość gość
Nie, nie jestem w stanie tego pojmac :D, łączyło mnie lekarze, a nie kwoki z kafe

Gość gość
Szczerze mówiąc to mam gleboko w doopie, co myśli na ten temat jakas nawiedzona baba z kafe, jeżeli ci to poprawi humor, podniesie samoocenę, to super

Gość gość
Nie, nie jestem w stanie tego pojmac smiech.gif , łączyło mnie lekarze, a nie kwoki z kafe X Chciałaś być zabawna a tobie też słownik sprawił figla. smiech.gif Złączyli cie lekarze czy złączyłaś sie z lekarzem?

Gość gość
20:16 Nie podnosi mi to niczego i prawdę mówiąc twoja odpowiedz w ogóle nic nie wnosi do tego postu.. że ktoś stracił ciąze w 9 tyg ma mi poprawić humor? zastanów sie co ty w ogole wygadujesz? Jak to ma podnieść moją samoocenę? Mój post dotyczy estricto ciąży biochemicznej, takiej 4-5 tygodniowej. Tyle.

Gość gość
Słownik mi nie sprawił figla, ale za głupia jesteś żeby to zrozumieć, a do tej niżej? Jaką masz specjalizację?

Gość gość
Dobrze ze już po ciąży bo hak takie tempe pixxxxxxx maja się rozmnażać to lepiej ze natura robi selekcje