Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Amulety i talizmany ochronne

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś z was korzystał z takich błyskotek? bo wiele osób opowiada że to tylko ozdóbka, pic na wodę a moja koleżanka zamówiła taki amulet ze srebra u niejakiego rytualisty kethera i wszystko przeszło jak ręką odjął. Co tym myślicie? czy warto zaopatrzyć się w taki amulet?

Gość Vican
Oczywiście, że nie. I nie chodzi mi o to, że pewnie przedmioty nie mogą mieć swoich ukrytych właściwości. Jednakże nie nazywaj amuletem jakiegoś wisiorka, który pseudo szaman sprowadził hurtem z chin... Ale, jeżeli chcesz czemuś nadać drugiego dna, to ze wszystkiego możesz zrobic amulet. Jest wiele książek na ten temat, mnóstwo wiedzy czerpanej z dawnych podań. Sama możesz przygotować taki amulet, lecz to wymaga wiedzy. Natomiast błyskotki, pozostawiłbym naiwniakom.

Gość gość
Ja bylbym ostrozny na Waszym miejscu. Amulety moc czerpia z Twojej wiary i sugestii w nie, ale mozna sie zakrecic. Moga pomoc, a moga zaszkodzic.

Gość gość
Jesli faktycznie potrzebujesz ochrony modl sie do swojego aniola stroza, modl sie do Boga. Serio.

Gość gość
Ja sama robie.

Gość gość
Modlac sie do Jezusa, wiesz do kogo sie modlisz. Oddajac czesc amuletom, nie wiesz kogo przyzywasz.