Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość321

Czego to mogą być objawy?

Polecane posty

Gość Gość321

Witam. Niedawno na badaniu krwi wyszło mi, że mam lekką nadczynność tarczycy, ale Pani Doktor to zlekceważyła i stwierdziła, że to nic takiego... Lecz mnie nie pokoi to, że szybko się męcze, wypadają mi włosy i mam zaparcia. Również spóźnia mi się okres o kilka dni, zaznaczam, że jestem dziewicą. Mam chłopaka, uprawiamy seks oralny, ale zawsze uważamy. Na sam seks nie jestem gotowa, bo uważam, że mam na to czas. Ale na prawdę bardzo się martwię, bo wiem, że tarczyca może źle wpływać na zdrowie. Co o tym uważacie? :/

Gość mandy289
a bylas u endokrynologa czy u rodzinnego? mowilas o swoich objawach czy tylko pokazalas wyniki badan? bo to jednak ma znaczenie... spozniajacy sie okres to juz pytanie do ginekologa. albo umow sie ponownie na wizyte allbo mozesz tez zapytac na edoktor24.pl lekarza o porade.

Jeśli wyszły jakieś niepokojące wyniki dotyczące tarczycy, to warto temu się lepiej przyjrzeć. To było samo TSH? Jeśli tak, to warto skontrolować jeszcze FT3 i FT4. Skonsultuj się z endokrynologiem. Pozdrawiam!

Gość gość
Nie nalezy lekcewazyc wynikow tsh. Idz do endokrynologa koniecznie, przy zaburzeniach tarczycy trzeba naprawde uwazac i nie tylko brac leki, ale tez prowadzic odpowiednia diete i tryb zycia. Mozesz sobie wiecej poczytac na https://hashimotoplan.com/ - oni bardzo dobrze opisuja wszystko