Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak dlugo w czasie ciazy i po urodzeniu dziecka jest sie calkiem unieruchomiona

Polecane posty

Gość gość

Tzn nie mozna wyjsc sie przejsc (nie mowie o koniecznosci typu sklep praca lekarz oraz werandowaniu dziecka), kierowac autem czy leciec samolotem?ja tak mysle ze okolo rok siedzenie w czterech scianach.dla mnie to trudne, sa wsrod was takie co lubia byc na powietrzu i bylo im ciezko?jak przetrwalyscie?

Gość gość
Jezeli porod jest bez powiklan, lekow po porodzie, etc. to juz po pologu, ktory trwa 6 tyg. nawet co 3 godziny karmiaca matka jest mobilna. Trzeba dbac o dobra kondycje juz przed porodem. Odsylam do vlogow Laury Ogrodowczyk, swiezo upieczonej mamy.

Gość gość
Od 2 do9 miesiecy albo dluzej. Ja tak mialam

Gość gość
Gosc powyzej, chodzi o miesiace ciazy czy ciaza +polog?

Gość gość
Kilka godzin nie przesadzajcie. :)

Gość gość
Zapytaj naczelną suke rozplodowa z kafe rozdzaca w wieku lat 15 szmate do podłogi HIM

Gość gość
15 latka sie szybko regeneruje, odpada.mnie interesuje po 30

Gość gość
Ciążę przechodziłem ok. Pracowałam do końca 7 miesiąca. Potem zaczęły się komplikacje cały miesiąc leżała i urodziłam miesiąc wcześniej. Jak mały miał 7 miesięcy wróciłam do pracy. Niestety musiałam ze względu na kasę.

Gość gość
Przez rok bylam kilka razy z dzieckiem za granica ( samolot), jezdzilam pociagiem, rowerem itd, pracowałam, robilam pzreprowadzkę. To sprawa indywidualna.

Gość gość
Ja widzialam.pare kobietvw ciazy na plazy.ryzykuja, powinny siedziec w domu

Gość gość
Ja właściwie zaraz po porodzie byłam w miarę mobilna i wychodzilam. Fakt, że karmilam piersią, więc przemieszczalam się z dzieckiem. Samolotem nie latalam, jakoś nie było potrzeby ani okazji. Szybko do siebie doszłam, od razu po powrocie do domu /na 2 i 3 dobę po sn/ sama zajmowałam się dzieckiem, ogarnialam dom, gotowalam.

Gość gość
To jest sprawa bardzo indywidualna. Niektóre kobiety szybko dochodzą do siebie po porodzie, a i w czasie ciąży też są aktywne. Mnie to od początku uziemiło bo długo miałam mdłości. Próbowałam chodzić do pracy, ale nie dało rady. Niestety musiałam iść na zwolnienie. Po porodzie też tak szybko nie doszłam do siebie i czasem się zastanawiałam, co ja bym biedna zrobiła jakbym była sama.

Gość gość
A co jest gorsze, ciaza czy polog?czy cale 2 miesiace po porodzie leje sie jak z kranu i uzywa sie grubych pampersow?