Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Torreira

Dylemat co do pracy i wesela

Polecane posty

Gość Torreira

Witam! W październiku mój dobry kolega się żeni i od tego roku wiem, że mam być jego świadkiem na ślubie. Super sprawa, chciałbym być podczas tych ważnych dni dla niego, ale dostałem ostatnio propozycję pracy na wyspach kanaryjskich jako animator. Wyżywienie, zakwaterowanie zapewnione, a kasa też jest spoko, bo ponad 3 tysiące za miesiąc. Wyjazd od sierpnia do stycznia 2019 roku. Kocham podróżować i poznawać nowych ludzi. Co zrobić? Wiem, że pewnie bym dostał wolne na czas ślubu mojego kolegi ( nie wiem jednak czy dostanę również wolne na kawalerski jego ) jednak wiem też, że ceny za przeloty w obie strony będą mega drogie. Proszę o pomoc! Pozdrawiam

Gość SallyCzarodziejka
Witam, posiadam w ofercie magiczny portal, dzięki któremu każdy chętny może w minutę przenieść się w dowolne miejsce na Ziemi i z powrotem. Skoro dostaniesz wolne na ślub i wesele, to powinno rozwiązać twój problem. Ponieważ podróż zajmie tylko dwie minuty (w obie strony), może uda się wynegocjować też wolne na kawalerski? A tak na poważnie, to w jaki sposób mielibyśmy ci pomóc? Ja bym prosiła o wolne na ślub, skoro to dobry kolega i od kilku miesięcy macie ustalone, że będziesz jego świadkiem. Kawalerski mógłbyś sobie ewentualnie odpuścić.

Gość Torreira
Chodziło mi o to Sally, że głupio mi tak na początku za granicą prosić o wolne. Wsumie tak odrazu bym nie poprosił, bo dopiero w październiku dwa razy, a tak to do tego czasu od sierpnia bym cały czas tam pracował i nie potrzebował wolnego prosząc. Gorzej jednak cena biletów z Wysp Kanaryjskich do Polski...

Gość SallyCzarodziejka
Czyli musisz porozmawiać z kolegą i powiedzieć mu, że nie będziesz jego świadkiem, nie będziesz też ani na jego weselu ani na kawalerskim, bo trafiła ci się super praca i bardzo chcesz ją podjąć. Niestety, tanich biletów też się nie wyczaruje ;-) można śledzić okazje, ale nie ma gwarancji.

Gość Torreira
Ciężki orzech do zgryzienia, bo najlepiej chciałbym mieć ciastko i zjeść ciastko ;p

Gość SallyCzarodziejka
Dlatego pytałam, jak możemy Ci pomóc ;-)

Gość Torreira
Wolne może i dostanę, ale ta kwestia finansowa za bilety... To mnie nie przekonywuje! Jakby to było ze Skandynawii to bez problemu, ale jak to są wyspy kanaryjskie to finansowo to sporo wyjdzie niestety.