Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niby kazda gruba chora , ale ja nie widzialam zeby gruba gasila pragnienie woda

Polecane posty

Gość gość

w te upaly , zawsze widze grubasa ( chodzi mi tez o dzieci i mlodzierz ) z zimna butelka coc coli , a te szczuple zawsze butelke wody trzymaja w reku

Gość gość
A kto ci powiedział, że każda gruba chora? Bo tu na kafe tego nie piszą. I pytanie, kto według ciebie jest gruby?

Gość gość
Ja jestem chuda i pijam tylko Coca cole w upały.

Gość gość
Ja jestem szczupla i zawsze pije tylko wodę, nie wiem jak mozna pic colę, przeciez od tego sie gorzej chce pic

Gość gość
Nigdy w upały nie gaszę pragnienia słodkim napojem, a picie coca-coli , czy Pepsi to głównie oddziaływanie reklam .

Gość gość
Na pragnienie najlesza jest woda, to oczywiste. Wszelkie inne napoje do "dla smaku". I masz rację autorko, też to zauważyłam.

Gość gość
A co to za różnica? Jak ktoś jest gruby od coca coli to usprawiedliwia chamskie komentarze?

Gość gość
Ja jestem gruba a nigdy nie pilam coli ani zadnych g smakowych, nawet herbaty nigdy w zyciu nie slodzilam. Aha, jestem zdrowa.

Gość gość
Dla mnie gruba osoba to osoba z wyrazna nadwaga ,a nie taka ktora ma kilka kg extra, troche wieksza pupe, uda i pelniejsze piersi

Gość gość
Jak mozna gasic pragnienie tym slodkim obrzydliwym ulepkiem

Gość gość
Taaaaaa grube sa chore na wrzucanie w siebie żarcia bez opamiętania, Ot taka to choroba.

Gość gość
Ja jestem gruba, chora nie jestem, gasze pragnienie woda gazowana a w domu pije wodę zwykła. Soków i coli nie pije. Nie lubię słodkiego za to uwielbiam słone.

Gość gość
09:26 no chyba żartujesz. W każdym temacie o grubasach, 98% piszących, twierdzi, ze ma hashimoto.

Gość gość
Nie wiem skąd wzięłas te liczby bo czytając tematy zauważyłam pół na pół a ile się osób nie wypowiada wcale. W tym ja, bo po co. Jestem gruba i tyle. Odchudza się to jestem szczupła potem przychodzą wakacje i znowu gruba, cudne w zimie tyje w lecie.

Gość gość
Kayah i Kinga Rusin też podobno mają Hashimoto, a jakoś trzymają figurę.

Gość gość
Jestem gruba ale zdrowa hahahah nie można być zdrowym i grubym

Gość gość
11:04 tyć w lecie, gdzie mamy multum warzyw i owoców sezonowych, to totalny debilizm. Żryj, chrumciu, żryj

Gość gość
Tyje w lecie bo za dużo imprez, tu grill tam grill, lody i gofry ;) w zimie za to mięsa zapychajace, brak chęci imprezowania i długi sen plus herbaty moczopędne i bam -15kg i tak co roku, no chyba ze zaliczam ciążę to nie ;) mam dwoje dzieci i na tym koniec. Chcesz nie obrazić ale ci się nie uda bo mam z******te poczucie własnej wartości ;) chrum chrum

Gość gość
A ja właśnie też tyje w wakacje. Mieszkamy na wsi mam pełno owoców i jem je non stop, właściwie to nic nie jem chyba że na noc a tak to same czereśnie, truskawki, maliny i tak mi brzuch wywala ze szok, tyle wody się zbiera. Na jesieni spokojnie zrzucam.

Gość gość
11:22 co wy macie z tymi goframi i lodami w lecie? Zimą nie jadacie tego, że nagle latem rzucacie sie na nie jak opętane? Ile trzeba zeżreć tych gofrów żeby przytyć 15kg? Lody też wbrew pozorom nie mają dużo kcal w stosunku do innych słodyczy? Jesz litr dziennie czy jak?

Gość gość
Lody nie maja kalorii ? To ty chyba jesz zamrozona wode a nie lody :) I nie mowie o sorbetach ! A co to jest litr lodow w upalny dzien ? Nic :)

Gość gość
Ja jestem gruba i gasze pragnienie woda :P I co z tego ? Jem te gofry i lody ;) Grille :) Mniam ! Jak ty chcesz to sie umartwiaj, ja nie mam zamiaru.

Gość gość
"A co to jest litr lodow w upalny dzien ? Nic " To jest chora ilość jeśli na jedną osobę. Ja nieraz 2 gałek nie dam rady zjeść, więc nie pojmuję, jak ktoś może na jednym posiedzeniu wsunąć paczkę ciastek, kilo lodów, tabliczkę czekolady. Normalne to to nie jest.

Gość gość
gość dziś 09:26 no chyba żartujesz. W każdym temacie o grubasach, 98% piszących, twierdzi, ze ma hashimoto. x Autorka napisała: każda. A 98% to nie jest każda. I nie 98%, tylko jak już to ok 50%. Bo oprócz hashimoto, jest jeszcze niedoczynność tarczycy, cukrzyca, pcos i kilka innych. Do tego jak ktoś bierze sterydy to już w ogóle. Należy też rozróżnić jeszcze jedną rzecz. Są osoby grube od choroby, a są osoby chore od nadwagi. A jak to u każdego grubego wygląda, to już on sam wie. Osobiście nadwagę mam od podwyższonego testosteronu i kortyzolu plus nadmierne owłosienie etc, z tym, że mi zależy na zdrowiu i pracuję nad tym, aby przynajmniej nie tyć. Moja choroba też grozi mi cukrzycą typu 2 i robię wszystko, aby jej nie dostać, a więc staram się jeść jak przy cukrzycy. Znam osoby z otyłością, które mają cukrzycę z otyłości i w doopie mają dietę. A nie wolno im, bo bez diety cukrzyca postępuje i niszczy żyły, ale co tam. Znam też osoby po prostu grube i one sobie niczego nie odmawiają, a jeszcze mówią, że są zdrowe. Aha, gruba osoba dla mnie to tak 30kg wzwyż, co przy wzroście 165 daje wagę powyżej 90 kg, a przy wadze 105 to nikt mi nie powie, że się zdrowo czuje.

Gość gość
gość dziś Kayah i Kinga Rusin też podobno mają Hashimoto, a jakoś trzymają figurę. x Bo to są szczęściary, którym pewnie dobrze dobrano leki. Są osoby u których żadne leki nie spowodują spadku wagi. Poza tym one nie mówią jak się odżywiają. Może 2 liście sałaty to jest u nich całe pożywienie.

Gość gość
Właśnie pije wode, poza tym tylko herbate zielona pije

Gość gość
Mi dopiero po 20 latach zdiagnozowano hashimoto bo nie mam kasy kingi rusin.

Gość gość
12.38 a kto mówi o jednym posiedzeniu? Idziesz w czasie lunchu na loda, potem po pracy i wieczorem sobie zjesz i co to jest litr na dzień.

Gość gość
jestem gruba i pije tylko wodę

Gość gość
Hashimoto to żadne usprawiedliwienie, po to bierzesz leki żeby je wyrównać, i to naprawdę żadna sztuka dla lekarza, więc p********ie o źle dobranych lekach można włożyć między bajki. Jak są źle dobrane to się źle czujesz i idziesz do lekarza to Ci zmienia dawkę albo sam lek. To nie jest skomplikowane. No chyba że ktoś woli źle się czuć i wyglądać jak tucznik to siedzi w domu zamiast iść do lekarza, zre i zali się na hashi