Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chyba sobie nie radze

Polecane posty

Gość gość

Hej co ja mam robić gdy nie mogę odnaleźć się w nowym życiu założyłam rodzine mamy dziecko a mój partner ciągle mnie wyśmiewa że nic nie umie gdy prowadze samochód ciągle na mnie krzyczy wytyka mi każdy błąd że np. nie umiem gotować ani sprzątać ja się staram ale ciągle jest wszystko źle mój synek jest dla mnie najważniejszy chciałabym żeby miał szczęśliwą rodzine ale on po prostu przestał mnie szanować również mówi że jest to wina moich rodziców że wszystko za mnie robili kupili mi mieszkanie i nie musiałam się o nic starać i że bez niego bym zgineła czy ja faktycznie jestem taka beznadziejna on mówi ze tak gada dla mojego dobra a ja czuje się jak smiec

Na początek zastanów się, czy są podstawy, by Twój facet tak Cię oceniał. Zawsze taki był, czy dopiero 'teraz' się taki stał? Wnioskując po słowach - cyt.:''ciągle jest wszystko źle mój synek jest dla mnie najważniejszy'' - być może w jakiś sposób zaniedbałaś partnera, może jest tym sfrustrowany i wyolbrzymia każdy Twój błąd? Na pewno warto o tym szczerze porozmawiać. Ale jeśli się nie da, to pamiętaj, że to, czy facet Cię będzie szanował, czy nie, zależy przede wszystkim od Ciebie - od Twojej postawy i reakcji. Pozwalanie mu na przemoc psychiczną, brak konsekwencji dla niego, stanowczo nie poprawi sytuacji...