Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Hej dziewczyny jak to u Was jest z planowaniem dzidziusia ;-) My juz sie staramy rok i nic juz mnie to przeraza myslalm ze bedzie to takie proste :(

Gość gość
Jeśli starasz się rok i nic to wybierzcie się do lekarza. Ile masz lat??

Mój problem jest w tym , że na początku starań poszłam się przebadać i okazalko sie ze mam torbiela bralam dufaston przez trzy miesiace dalej probowalam a ten torbiel tam byl wkoncu lekarz skierowal mnie na laparoskopie bo torbiel nie malala zglosilam sie do szpitala na badaniu okazalo sie ze torbiel jest mala i wystrcza tabletki na 3 miesiace micorygon 21 i lekarz powiedzial ze po odstawieniu mamy sie starac daje nam 4 miesiace jest juz 6 i dalej nic juz wariuje mowia ze po tabletkach antykoncepcyjnych szybciej sie zachodzi a my nie mozemy mysle o zmianie lekarza poniewaz ten nie mowil mi nic konkretnego jedne badania z krwi wyszlo mi ze progesteron podwyzszony i prolaktyna tez lekarz zgonil to na torbiel ale na wizycie kontrolnej nie zlecil mi kolejnych badan czy sie obnizyla samam juz nw co robic

Gość gość
Jak wysoka prolaktyna ? Przy wysokiej nie zajdziesz w ciąże. Łykaj olejek z wiesiołka mi prolaktyna w 1 cyklu spadła z 25 na 13, łykałam maksymalną dawkę. (Chodzi mi o to że są różne dawki ja akurat mialam napisane od 3-6kapsulek dziennie i łykałam 6) pomaga na uregulowanie gospodarki hormonalnej u kobiety zwiększenie wydzielania śluzu, poczytaj..

progesteron 1,13 ng/ml prolaktyna 36,2 ng/ml w fazie filikularnej zakupilam ostatnio zioła ojca klimuszki tez pije 3 razy dziennie poczytam o tym wiesiołku

Gość Malina352
Hej ja się staram pierwszy miesiąc

Gość gość
Musisz zbić prolaktynę. Ja nie mogłam zajść przy 28 co jest odrobione przekroczona . Nie proponowali ci tabletkami zbić? Mnie powiedzieli ze mam za mało na tabletki i powinna sama spaść, ale czekałam chyba z pol roku i ledwo na 25 spadła.. ciagle za wysoko było. Wiesiołek bierze duzo dziewczyn cos sie starają

Właśnie kiedy powiedział mi o wysokiej prolaktynie i kiwnal glowa ze narazie nie zajde chocbym sie starala zapytalam o tabletki na zmniejszenie powiedzial ze to przez moja torbiel na kolejnej wizycie przepisal micorygon 21 i tyle kiedy chcialam pojsc na monitoring juz po tej kuracji tabletkami antykoncepcyjnymi powiedzial ze nie ma sensu zebym sie starala z mezem i nie stresowala zadnymi monitoringami zrazilo mnie to teraz musze udac sie na kontrole ale nie wiem czy nie zmienic lekarza ;(( ten olał nasze starania

Czytam teraz o tym wiesiolku nigdy wczesniej o nim nie slyszalam napewno go zakupie i bede lykac

Gość gość
Hej ja próbowałam udzielać się w innym wątku dla staraczek ale tam jakaś dziwna atmosfera 3-4 dziewczyny tylko ze sobą piszą a resztę olewaja. Właśnie 2 dni temu skończył się mój pierwszy cykl starań o kolejne dziecko. Cykl zakończony sukcesem dwie tluste i ciemna kreseczki a w 28 dniu cyklu beta hcg 126. Ana

Dziewczyny jak mi radzicie kupic sobie ten wiesiolek i castagnus poczekac jeszcze dwa cykle jak sie nie uda wtedy poszukac innego specjaliste czy od razu zapisac sie doo innego lekarza nie patrzec na nic

Gość gość
Monika staraliśmy się jeden cykl tylko. Ja zawsze szybko zachodzę w ciąże ale mam po drodze dwa niepowodzenia. A ty masz już dzieci? Czy to będzie pierwsze

U nas jeszcze nie ma staramy sie i nic z tego rece juz opadaja staramy sie i nie mozemy zajsc :(

Nie mamy jeszcze ani jednego bardzo chcemy miec po slubie zaraz zaczelismy sie starac 10 miesiecy za nami nieudanych

Gość gość
wiesiołek kupisz bez recepty sprobuj pobrać miesiac i sprawdź prolaktyne

Gość MONIKA DUL
Dziękuję tak zrobię będę łykac jeszcze castangus jak to nie pomoże to ja już nie wiem żeby Ci lekarze przez które się przwinelam chcieli pomoc zbadać skierować na badania trafiam na takich aby za wizytę wziąść i o nic nie pytać

Gość gość
A ja sprawdzę na co castangus, pierwszy raz słyszę

Gość Monika dul
Tabketki ziołowe które też obniżają poziom prolaktynt

Gość gość
Ja jestem 2 miesiące po poronieniu i wczoraj dowiedziałam się że jestem znowu w ciąży :) tylko trochę niepokoi mnie mój poziom beta hcg z krwi wyszło mi 56,46 mlu/ml a ostatnia miesiączkę miałam 28 czerwca więc wydaje mi się że powinnam być jakoś w 4 tygodniu a wynik odpowiada chyba 3 tyg nie znam się za bardzo na tym

Gość gość
Ja zachodzę szybko ale tracę. Dlatego zaczęłam brać wiesiołek żeby wyrównać wszystkie hormony nie tylko prolaktyne. Wlasnie sie zastanawiam czy odczekać jeszcze ten cykl czy juz zaczac ponowne starania. Dwa miesiace od poronienia jestem.

Gość gość
Betę masz Ok. Wiesz tydzień ma 7 dni a beta co 48 godz powinna rosnąć minimum 66% mnie akurat rośnie 300-400% zawsze dlatego wiesz na początku możesz mieć 50 a pod koniec tygodnia już 1000 Ana

Gość Monika dul
Dziewczyny zapisałam się do innego ginekologa dość daleko od mojej miejscowość ale podobno jest to jeden z lepszych. I moje pytanie jak myślicie zrobić sobie na własną rękę badania ths progresteron prolaktyne itp i jechać z wynikami czy lepiej niech on mnie przepada i da listę badań które mam wykonać