Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak odróżnić osoby którym można zaufać od tych, którym nie powinniśmy zaufać?

Polecane posty

Gość gość

Generalnie kazdy ocenia po sobie, wiec osoby, niegodne zaufania mozna rozpoznac po tym, ze same są bardzo nieufne i latwo podejrzewają innych o zle rzeczy. Ale jak odroznic osobę, ktora jest nieufna, bo sama jest zlym czlowiekiem od dobrej osoby, ktora zostala skrzywdzona i przez to stala sie nieufna? Na pewno osoby niegodne zaufania mozna rozpoznac tez po tym, ze latwo oszukuja ludzi dookola, nawet jesli nie przylapalismy ich na tym, ze oszukali nas samych. Albo po tym, ze bezpodstawnie zle mowia o wielu ludziach. Macie jeszcze jakies pomysly, po jakich poszlakach mozemy sie dowiedziec komu nie ufac, zanim przylapiemy go, ze nas samych oszukal? Bo wtedy czesto jest juz za pozno. Mam przede wszystkim na mysli osoby, z ktorymi wchodzimy w bliski związek, bo przeciez zaufanie to podstawa związku.

Gość gość
Mi intuicja dużo mówi

Gość gość
Intuicja polega na tym, ze zwracasz uwage na zle i dobre sygnaly ale robisz to nieswiadomie. Ja tez czuje np niepokój przy osobie, ktorej nie ufam ale czesto niestety go bagatelizuje i dlatego chce sie tego oduczyc, bardziej swiadomie podejmujac decyzje, kiedy sie wycofac, zeby nie bylo za pozno.

Gość gość
Powiedz o czymś grubym tylko tej osobie i zobacz czy pójdzie dalej.

Gość gość
Nie odroznisz. Kolezanka mojej kumpeli mieszkala z chlopakiem 6 lat w jednym pokoju w akademiku i jakos 2 miesiace przed planowanym slubie dowiedziala sie, ze jej facet zdradzal ja od 2 lat z inna, z ktora mial dziecko. Jak ma ciebie zdradzic to to zrobi, bo nigdy nie przewidzisz co bedzie za jakis czas. Co nie znaczy, ze trzeba byc super podejrzliwym i miec obsesje.