Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy miłość wg was istnieje ?

Polecane posty

Gość gość

Wg mnie ludzka rasa jest taka obrzydliwa... jak ja mam kiedyś założyć kochająca się rodzinę na całe życie? Prawdziwa miłość nie istnieje jest tylko chemia przez kilka lat, a później wszystko powoli umiera... Zostaje przywiązanie - finansowe albo emocjonalne i ciągłe wahania czy być razem czy się rozstać.Większość ludzi kłamie, oszukuje, zdradza fizycznie lub emocjonalnie... czy my jesteśmy zwierzętami i tylko chodzi tu o seks i kilkuletnie zainteresowanie?Nad zdradą fizyczną da się zapanować, ale nad emocjonalną nie masz żadnej kontroli. Jaki jest sens zauroczeń, myślenia o kimś o kim nie chcesz myśleć, czemu nie możesz darzyć uczuciem kogoś kogo chcemy. Nie mamy kontroli nad uczuciami miłość przychodzi i odchodzi, nie pyta o zdanie. To takie obrzydliwe. Jest mi po prostu niedobrze, że mysle o jakims innym facecie od dłuższego czasu... choć tego nie chce, ale nie potrafie nad tym panować.To jaki jest sens zakładania rodziny?Przecież po kilku latach przyjdzie zwątpienie, brak ochoty na seks(pomimo,że wcześniejszej za sobą szaleliście) i zostanie tylko( a to i tak nie zawsze) miłość jak do brata. Jestem totalnie zdruzgotana... Jestem w 5 letnim związku, szalałam kiedys za moim partnerem. Dalej go uwielbiam, ale nie mam kontroli nad tym co czuje do innego faceta. Ten świat jest jakos źle skontrowany. Chciałabym być pingwinem i wybrac jedną osobę na zawsze i nie ranić nikogo.Pocieszcie albo dobijcie bo i tak płacze całą noc. Życie wydaje się bezsensowne pod tym względem

Gość marawstala
Chyba tak, ale rzadko spotykana : )

Gość gość
czy ktoś mógłby dać cyca temu marudzie ?

Gość marawstala
Wg mnie zbyt pochopnie weszlas w związek... Nie wiem dlaczego ludzie tak sie spiesza jakby sie paliło

Gość gość
No to witaj w klubie.

Życie wydaje się bezsensowne pod tym względem x Bezsensowny jest wytwór kulturowy, idealizacja 'miłości', nieprawidłowy jej wizerunek w świadomości ludzkiej, wykreowany przez media. Dopiero przy odrzuceniu utopijnych wizji, a przyjęciu realiów stricte, można się z nimi pogodzić i bez żalu przyjąć, jakimi są. Bez upiększania. Wtedy też jest szansa nauki czerpania radości i satysfakcji z ''tu i teraz'', jest się przygotowanym na przeciwności losu i ostateczny koniec, który wtenczas przyjmuje się z większym spokojem. Ma się wciąż perspektywy, jest się zabezpieczonym, świat się nie kończy... Niestety, większość żyje kulturową fantazją, co nierzadko kończy się nieciekawie.

Gość gość
Miłość istnieje tylko w filmach i książkach i nie ma ona nic wspólnego z realnym życiem

Bzdury. Miłość jak najbardziej istnieje, znam wielu ludzi, których spotkała. Nie możemy twierdzić, że czegoś nie ma, tylko dlatego, że nie doświadczyliśmy tego osobiście.

Gość gość
Nie, nie istnieje ludzi łączy jedynie przywiązanie,lęk przed samotnością,dzieci lub kredyt na 30 lat. To co w pierwszych latach nazywacie " miłością" jest jedynie zauroczeniem lub zafascynowaniem płcią przeciwną. Niestety po kilku latach ludzie zauważają że niestety ich partner/partnerka nie jest w rzeczywistości taki jakim sobie to wyobrażali. Gdy pojawi się byle jaki problem nie próbują go rozwiązać lecz decydują się na rozwód. Gdyby miłość istniała nie byłoby rozwodów. Czy chcecie czy nie człowiek jest zwierzęciem które kieruje się instynktem. Wśród zwierząt nie występują związki na całe życie. U człowieka stara nam się to wmawiać lecz niestety jest to błędne myślenie.

Gość gość
tak to jest jak sie kogos naprawde nie kocha a zawiera zwiazek, potem rozczarowanie.

Gość gość
sek w tym że to miłość istnieje a nie istnieją kredyty pieniądze czy nawet śmierć. dajcie mi specjalistów z kilku dziedzin to wam za rok zmajstruje power banka na zycie

Gość gość
przeszczepy to jest ślepą uliczka. oprócz mózgu szystko inne jest do zastąpienia. w mózgu ważna jest konfiguracja połączeń nerwowych. to też nie jest nie do przeskoczenia moim zdaniem. zapewne od dawna się to robi

Gość gość
a nawet klonowanie załatwia sprawę. ludzie przywiązują zbyt dużą wagę do ciągłośc***amięci a to nie jest aż takie ważne. pamiętasz każdy zakręt na drodze która szedles do domu?

Gość gość
co do rozmnażania płciowego to fakt iż z tych samych dwóch rodziców mogą narodzić się inne dzieci nawet bliźniaki wskazuje na to że nie są to po prostu kopie pół na pół ale raczej kombinacje ilosciowe

Gość gość
Up, Zapraszam do dyskusji