Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Macmiror Complex 500 w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Dostałam to wczoraj w 12 tygodniu ciąży. Lekarz twierdzi, że w formie dopochwowej jest bezpieczny. Martwi mnie tylko fakt, że zdania na ten temat są podzielone:(. Mam dylemat - brać i nie myśleć czy szukać innego sposobu na pozbycie się infekcji. Jest niewielka podobno. Miałyście to przepisywane w ciąży?

Gość gość
Jasne lecz sie sama, najwyzej infekcja sie rozprzestrzeni i zakazisz wody plodowe

Gość gość
Też to brałam w ciąży. Słuchaj lekarza bo możesz zaszkodzić dziecku

Gość gość
Dzisiaj chyba zacznę, choć z duszą na ramieniu:(.

Gość gość
Lek miejscowy, bralam 2 razy i wszystko ok. Najczęściej go przepisuja. Zmien lekarza jak temu nie ufasz. Uswiadom sobie tylko ze nieleczona infekcja bakteryjna pochwy w ciazy moze dorowadzic do poronienia.

Gość gość
To jest najlepszy lekarz, jakiego mam od lat. Chodzi tylko o mój niepokój, gdyż nie powinno być tak, że dla jednych lekarzy ten sam lek jest bezpieczny w ciąży, a dla innych nie:(.

Gość gość
Moj lekarz mowi ze jest jednym z najbezpieczniejszych. Wiesz ja np dostalam lek przeciwwymiotny, wg ulotki do zastosowania gdy dobro matki przewyzsza dobro dziecka, więc postanowilam sie przemeczyc i nie wzielam. A mdlosci mialam takie ze mi sie zyc nie chcialo, kto doswiadczyl ten wie. Ale przy infekcji ktora moze sie przenieść do dziecka chyba nie ma watpliwosci czy lek brac? Na kobietach w ciąży nie prowadzi sie badan, wiec ulotka zawsze informuje o przeciwwskazaniach. Dziewczyny czesto furagine musza lykac, ktorej wiadomo, ze nie wolno, a taki macmirror ma dzialanie tylko miejscowe, wiec nie zamartwiaj sie.

Gość gość
No właśnie w ulotce jest napisane, że działa miejscowo, dlatego zastanawiające jest, na jakiej podstawie inny lekarz nie wypisuje tego leku twierdząc, że może mieć szkodliwe działanie na płód. Takich rzeczy chyba nie można opowiadać ciężarnym bezpodstawnie. Dzięki!

Gość gość
też miałam przepisany ten lek nie miałam żadnych skutków ubocznych a już urodziłam