Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co osiagnelyscie w wieku 30 lat

Polecane posty

Gość gość
Nic nie osiagnelam a mam 38 lat. Skonczylam 3 kierunki studiow. Znam 3 jezyki a wciaz trafiam do kiepskiej pracy skad musze wiac. Aktualnie zarabiam 2500, nie mam meza, dzieci, mam mieszkanie od taty...

Gość gość
Dwa mieszkania na wynajem, własny dom, auto i milion na koncie. Tylko nie uważam, żeby to były wielkie osiągnięcia, bo każdy może. Póki żyjesz, gra się toczy i można wszystko.

Gość gość
gość dziś 16:27 Pod jaką postacią masz te 250k ? Bo jeżeli papierków to odradzam, pieniądz może w każdej chwili stracić na wartosci i za te 250k za rok równie dobrze będziesz mogła się podetrzec. Trzymaj kasę ale pod postacią sztabek złota, nieruchomości, ziemii, ale nie papierków. x Tylko osoba, która nie ma doświadczenia i nie zna sytuacji złota i nieruchomości w Pl mogła dać taką radę. Zapewniam, że się nie opłaca słuchać propagandy ;)

Gość gość
Złoto ciężko potem sprzedać allegro zabronilo, ziemią dzisiaj nie można handlować, a nieruchomości są mało płynne

Gość gość
Nie uważam, żeby mąż czy dziecko było moim osiągnięciem natomiast skończone studia i praca w zawodzie tak.

Gość gość
Tu autorka. Widzę że nie jest że mną tak źle. Że mam jeszcze czas. Ktoś pytał, więc odpowiadam. Pracuję w szkole. Skończyłam jedne studia, na drugich się nie obroniłam bo już nie potrzebowałam. Rzuciłam studia doktoranckie bo taka "nauka" nie robiła niczego dobrego. A nie to było moim celem. Zresztą panował tam mobbing i bylo to dla mnie koszmarem. Lubię pracę w szkole. To naprawdę duże pole do popisu. Dzieciaki mam wspaniałe. Ale zarobki... niby była podwyżka Ale.to 1800zl. Plus dodatki których jest raz więcej raz mniej. Podwyżka 300zl za 5 lat po awansie. A później długo nic. Jak z tym cokolwiek zrobić będąc samą?

Gość gość
W takim razie nie masz zobowiązań i ograniczeń. Możesz spakować plecak, kupić bilet lotniczy w kierunku dowolnym i zaczynać nowe życie i zbieranie doświadczeń gdzie Ci się zamarzy :)

Gość gość
Studia, mąż, dziecko, mieszkanie na kredyt. Pracowałam może z pół roku, po czym zostałam matka i zamierzam być z dzieckiem do 3 r.z. mam 28 lat, może w te 2 lata coś ruszy z lepszą praca bo się dokształcam

Gość gość
Panna 20:01 i jej podobne, umiecie czytać, niemoty? Pytanie jest co WY osiągnęlyście, sorry ale dwa mieszkania na wynajem po babci i dom po wujku to nie jest WASZE osiągnięcie. Wam się po prostu udało, jedziecie na plecach innych i z waszymi osiągami nie ma to naprawdę nic wspólnego :) bawią mnie niektóre wpisy.

Gość gość
Tak ci się wydaje, miernoto? :) cóż, nie chcę cie wybijać z wygodnej bańki, ale niektóre kobiety potrafią jednak dojść do wszystkiego samodzielnie od zera ;) to, że ty jesteś leniwa i niezaradna nie znaczy, że wszystkie takie są :)

Gość gość
moja rodzina reszta nie ma znaczenia rzeczy materialne,praca dzisiaj sa jutro ich nie ma

Gość gość
Ja mam 30 i nigdy nie pracowałem.

Gość gość
20:02 Propaganda jest to jak to u nas gadają w TVP jakim to jesteśmy bogatym krajem. Ja ciągle tu pisze, że papierki mogą z dnia na dzień stracić na wartosci, złoto zawsze będzie miało jakaś wartość w każdym kraju, a co do nieruchomości to chodzilo mi o to, że po kupieniu nikt nam tego nie zabierze, co może zrobić z papierkami, nawet jeżeli nie sprzedany z zyskiem to możemy wynająć, albo zostawić dzieciom, a co zostawisz dzieciom jeżeli 250k będzie warte 10 razy mniej ?

Gość gość
Ja mam męża dziecko dom samochód w zasadzie wszystko czego mi potrzeba

Gość gość
Wymarzoną pracę po latach nauki.

Gość gość
A gdzie kupujecie złoto?

Gość gość
Gdy miałam 30 lat : skonczone studia,praca w zawodzie, mąz , dziecko, kot, pies , samochód i wynajety domek. Długi na kartach kredytowych i na koncie..

Gość gość
wczoraj A gdzie kupujecie złoto? X Ja nigdzie i raczej nie zamierzam. Ktoś włam zrobi i po sztabkach szkoda ryzykować.

Gość gość
Studia plus podyplomówka, kawałek zwiedzonego świata (troche pracując, trochę kompletnie na "dziko"), znalezienie tego jednego kraju do życia, w końcu super praca kompletnie nie w zawodzie. Aha, no i partner, z którym sporo tego świata zwiedziłam, i łączy nas masa rzeczy (masa tez dzieli, i chyba dlatego dalej ze sobą wytrzymujemy, jakby wszystko było cukierkowe to by się nie dało ;) ).

Gość gość
Nawet jesli nie osiagnelyscie nic, nie martwcie sie. I tak jestescie w lepszej sytuacji, niz niejaka Noxelia, ktorej gole zdjecia znajduja sie w calym internecie, ktora jest gruba i cala kase przewala na kompulsywne, ale kiepskiej jakosci zakupy.

Gość gość
Dom Dziecko Mąż Mieszkanie Oszczednosci Samochód Stała praca (mogę nawet do emerytury tam zostać-budzetowka) Wyższe wykształcenie Napisane w kolejności alfabetycznej żeby jakiś domorosly psycholog się nie doszukiwal podtekstow.

Gość gość
złoto zawsze będzie miało jakaś wartość w każdym kraju, a co do nieruchomości to chodzilo mi o to, że po kupieniu nikt nam tego nie zabierze, co może zrobić z papierkami, nawet jeżeli nie sprzedany z zyskiem to możemy wynająć, albo zostawić dzieciom, a co zostawisz dzieciom jeżeli 250k będzie warte 10 razy mniej ? xx Co do złota, JAKĄŚ wartość, fakt. Polecam wszystkim kupić sobie sztabkę, po czym spróbować, jak wygląda jej sprzedaż w naszym pięknym kraju. Powodzenia. Co do spadku dla dzieci - nie jest obowiązkowy, więc nie będę się spinać. Dzieciaki mogą liczyć na wychowanie i wykształcenie, więc same muszą sobie poradzić, a spadek będzie, jaki będzie. Jeśli w ogóle na niego zasłużą ;) Nie jestem niewolnikiem i nie będę tyrać i kombinować na rzecz przyszłych pokoleń, każdy musi zapracować na siebie samodzielnie. A co do lokowania gotówki, mam lepszy sposób, niż nieruchomości, które stoją w Pl kiepsko, abstrahując, że są workiem bez dna, a dzisiejszej hołocie nie warto niczego wynajmować, szkoda nerwów, pieniędzy i czasu wobec tak marnego zysku.

Gość gość
Bardzo dobra praca z super zarobkami ( pracuje do dziś a mam 43 lata ), świeżona upieczona mężatka, kawalerka i mieszkanie 3 pokojowe z małym kredytem. Fajnie mieć 30 lat , chociaż 43 też jest ok, doszło : mam dwoje małych dzieciaków ( marzenie męża) , piękny dom w budowie ( kończymy ), samochód. Aby zdrowie było, reszta nie już taka ważna.

Gość gość
Ja mam 29, stała pracę, 2 mieszkania w Warszawie (jedno od rodziców, drugie sama na kredyt kupilam), za 2 lata biorę ślub. Zjezdzilam cały świat, byłam w 48 krajach.

Gość gość
Zjezdzilas cały swiat? Ha ha ha 48 krai to nie cały świat.

Gość gość
Ja mam 30 lat skończone miesiąc temu i mam: Mieszkanie bez kredytu (nie jakieś super duże bo 76 metrów,ale bez obciążeń i bez darowizny po dziadkach/rodzicach) Skończone studia Dobra,stała prace. Dwa samochody średniej klasy Męża i za chwile będę miała synka :). Hobby. Oszczędności jako takich póki co nie mamy,bo wykanczalismy mieszkanie i zmieniliśmy samochód,ale teraz już będziemy odkładać :)

Gość gość
Nie chcę się chwalić ale mam piękną córkę i kochanego męża stałą prace jako kucharka w restauracji manekin i mieszkanie w centrum warszawy. Obecnie mam 38 lat. Ale nie mam życia usłanego różami w dzieciństwie kolorowo nie było no i kilka lat temu poroniłam :(

Gość gość
Dobra praca Auto za ok 40 tyś Dom i pensjonat w atrakcyjnym miejscu.

Gość gość
6 dzieci, mieszkanie socjalne i nie pracuję bo po co jak za darmo dostaję tyle pieniędzy