Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie umiem jeździć samochodem, nie mam do tego drygu

Polecane posty

Gość gość

Czuję się taka beznadziejna przez to :(

Gość gość
a ja nie umiem robić na drutach wkur..a mnie to. i co?

Gość gość
Średnio 99% młodych kobiet nie ma drygu do jeżdżenia samochodem. To całkowicie normalne i naturalne.

Gość gość
Robienie na drutach to nie obowiązek w dzisiejszym świecie a jeżdżenie samochodem tak. Wcale nie. Wiele moich koleżanek jeździ i to dobrze. A ja bym chciała ale nie umiem i się boję.

Gość gość
spróbuj pojeździć na moim drągalu. Nabierzesz drygu.

Gość gość
Potrzebujesz dobrego instruktora takiego co ma do tego Dryg;)

Gość gość
Co mi da instruktor jak nie mam drygu? :( stresuje mnie to mocno. Nie umiem.

A ja bym chciała ale nie umiem i się boję. x No i tu być może tkwi odpowiedź. Boisz się - czego? Może potrzebujesz więcej praktyki? Może nawet tej ekstremalnej, by poczuć się pewnie za kółkiem. Na przykład ja się wyluzowałam w aucie po kilkunastu sesjach quadem, teraz wiem, że jestem w stanie spokojnie zapanować i poradzić sobie na prostej drodze... A jeśli chodzi o przepisy drogowe, cóż, każdy popełnia błędy i tyle. Dobrze dobrany samochód, to też nieco mniejsze ryzyko obrażeń w razie wypadku.

Gość gość
Boję się, np. nie umiem parkować, nie wiem nawet w która stronę kręcić, nie mówiąc już o parkowaniu równoległym :o czy wyprzedzaniu.

Gość gość
17.43 Wiesz, różni są instruktorzy jeden powie co i jak i na tym kończy swoją pracę a drugi zaangażuje się i dołoży wszelkich starań abyś była dobrym kierowcą:) Szybciutko bym Cię nauczył dobrej i bezpiecznej jazdy

Gość gość
Ale wiesz…ja jakoś jeździłam. Mam prawko. Ale kompletnie się w tym nie odnajduje :o

Gość gość
Z tego powodu mieć kompleksy albo źle się czuć. Totalnie cie pogięło.

Gość gość
Wcale nie. Bo nie umiem podstawowej życiowej czynności w dzisiejszym świecie. Jak żyć teraz bez auta?

Gość gość
18.03 To jeszcze lepiej jak masz prawo jazdy bo to mniej uczenia, wystarczy pare godzin wspólnej jazdy i będziesz bardzo dobrym kierowcą. Mogę dodać że niektóre kobiety jeżdzą lepiej niż niejeden mężczyzna. Głowa do góry, będziesz dobrym kierowcą:)

Gość gość
Ja obecnie jestem bez auta ale tylko dlatego że nie chcę i jakoś żyję to jest kwestia przyzwyczajenia.

Gość gość
kobieto, wpadłaś w pułapkę tłumu: wszyscy jeżdżą i mają samochody, a ja nie! trywialne! nie masz drygu do jeżdżenia, ale chcesz przekonać tłum, że "czujesz się beznadziejna". przekonałaś mnie - jesteś beznadziejna bo w tym pędzie dogonienia innych nie masz własnych pragnień. :P

Gość gość
18:18 i bardzo dobrze, ja też. sprzedałem samochód, a jak chcę gdzieś jechać to i tak jadę albo lecę samolotem albo wybieram dalekobieżne pociągi. nie żyję pod presją tłumu i dobrze mi z tym.

Gość gość
Baba bez samochodu jest bezuzyteczka a kto bedzie wozil meza jak bd pijany w 3 pi zdy?

Gość gość
18:35 - zamówisz jej taksówkę :P

Gość gość
Nie przejmuj się, mój mąż kupuje specjalnie najmniejsze samochody, a i tak każdy obdarty, do garażu nie wjedzie. Ma za to inne zalety, zarabia dużo więcej, niż inni. Mówi, że to dla tego, że on jest słabym kierowcą i musi go być na taksówki stać. I faktycznie, na taksówki wydajemy około 2-3 tysięcy zł. każdego miesiąca.

Gość gość
nie żyję pod presją tłumu i dobrze mi z tym. x to nie prasja tłumu tylko zwykłej wygody/praktyczności. Nie być zaleznym od transportu publicznego tylko mieć możliwość podjechać wszędzie samemu. Autorko - każdy był kiedyś żółtodziobem i się bał. Grunt to przełamać strach i zacząć jeździć (nawet jeżeli maja ci czasami strąbić) bo jak będziesz się bać to nic nigdy z tego nie będzie. Weź kilka godzin wykup i zobaczysz, że po czasie będziesz się czuła jak ryba w wodzie.

Gość gość
ale głupie rady. ona się nie nadaje do tego. chciała by ale nie może. długo tak jeszcze będziesz zachęcać . przecież ona leci z ta prowokacją jak wariat za nową du/pą

Gość gość
ona się nie nadaje do tego x 80 % kobiet będących dziś dobrymi kierowcami tak gadało :P jak będzie tak ciągle gadać i nie będzie jeździć to fakt - z pustego i Salomon nie przeleje.

Gość gość
Nie chodzi o to że idę za tłumem. Chodzi o to że to bardzo praktyczna rzecz która ułatwiłaby życie. Np. Dzisiaj nie było autobusu jak wracałam i musiałam w upał iść 5km z zakupami…

A często jeździsz samochodem? tzw. niedzielni kierowcy czyli osoby rzadko siadające za kółko nie będa dobrymi kierowcami. Po prostu za rzadko jeżdżą, nie mają kiedy nabrać wprawy, lekkości w prowadzeniu samochodu. Auto trzeba wyczuć, a żeby to zrobić trzeba dużo jeździć

Gość gość
To wsiadaj do auta i w drogę. Musisz się przełamać i zapanować nad strachem.

Gość gość
Ja też nie umiem i nie czuje potrzeby by umieć bo nie jest mi to potrzebne w życiu do szczęscia. I tyle.

Gość gość
Nigdy sama nie jechałam. Zawsze był ktoś obok, tato najczęściej. Teraz to na kilka lat zarzuciłam jazdę bo mi to nie przeszkadzało. A teraz już jestem starsza i chciałabym mieć niezależność większą.

Gość gość
autorko...z jazdą samochodem jak z językiem obcym. Jak nie zaczniesz się nim posługiwać to nie umiesz.

Gość gość
Jestem facetem i też nie umiem i nie widze w tym problemu