Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uwaga na psy do adopcji są tak chore że nie wyleczycie ich

Polecane posty

Gość gość
22:41 i 22:53- wy skonczone kretynki lub kretynko, miałam od dziecka w sumie 4 kundelki ze schroniska i były to najbardziej kochane i oddane psiaki pod słońcem, piszesz brednie i pokazujesz jakim jestes skonczonym s*********m bo inaczej tego nie nazwe.

Gość gość
Stówka, wywalane na drodze to są najczęściej kundelki i nikt ich nie chce. Co roku w wakacje kolejny wysyp kundelków wcześniej wziętych ze schronisk i wyrzuconych przed wyjazdem na wczasy. Ostatnio znaleziono sukę kundelka przywiązaną w lesie do drzewa, a koło niej maleńkie szczeniaki, które cyca ssały. Całe szczęście, ze dobrzy ludzie znaleźli. Czy rasową sukę z rasowymi szczeniakami kiedykolwiek ktoś tak potraktował?

Gość gość
sówka1313 dziś Co to za brednie? Spada wam sprzedaz psów bo ludzie teraz bardziej swiadomi i biorą pieski ze schronisk?Żaden dobry człowiek nie kupi psa z waszej zakichanej hodowli, tylko wezmie bidulke która czeka na dom x ...dobry i mądry człowiek... a głupiemu nie przemówisz do rozumu ten temat to albo prowo, albo ktoś wyjątkowo wredny go założył

Gość gość
choroby łapane od psów?hahahaha i jeszcze raz ha, nied***b umysłowy

Gość gość
Czego mnie obrażasz? Zna parę słów po angielsku i się czepia 22:42 Chamidło, hejter i tyle. Nie jestem hodowcą, tylko mam kupione psy z porządnej hodowli i koty też.

Gość gość
22:41 i 22:53- wy skonczone kretynki lub kretynko, miałam od dziecka w sumie 4 kundelki ze schroniska i były to najbardziej kochane i oddane psiaki pod słońcem, piszesz brednie i pokazujesz jakim jestes skonczonym s*********m bo inaczej tego nie nazwe. x a ty jesteś nawiedzoną psycholką i powinnaś się leczyć psychiatrycznie, bo nie potrafisz normalnie dyskutować na publicznym forum. Jak ci coś nie pasi to wybuchasz niepohamowaną agresją i ludzi wyzywasz bez powodu. Chyba jednak zaraziłaś się jakimś syfem od tych kundli i ci mózg wyżarło :D

Gość gość
Kupują parkę psów u normalnego hodowcy, potem rozmnażają te psy między sobą i handlują. Potem twierdzą, że po rodowodowych rodzicach, a ludzie kupują, bo taniej

Gość gość
tak się właśnie zachowują te nawiedzone histeryczki, robią się wulgarne i agresywne, dlatego nikt ich nie lubi

dziś 22:41 i 22:53- wy skonczone kretynki lub kretynko, miałam od dziecka w sumie 4 kundelki ze schroniska i były to najbardziej kochane i oddane psiaki pod słońcem, piszesz brednie i pokazujesz jakim jestes skonczonym s*********m bo inaczej tego nie nazwe. x a ty jesteś nawiedzoną psycholką i powinnaś się leczyć psychiatrycznie, bo nie potrafisz normalnie dyskutować na publicznym forum. Jak ci coś nie pasi to wybuchasz niepohamowaną agresją i ludzi wyzywasz bez powodu. Chyba jednak zaraziłaś się jakimś syfem od tych kundli i ci mózg wyżarło smiech.gif x Normalnie dyskutowac z debilem? Sama jestes nawiedzona do tego idiotka skonczona bez serca, życzę ci bys w życiu spotykała ludzi z takim nastawieniem do ciebie, jakie ty masz do psów.

Gość gość
Po co tracić czas na bezowocne dyskusje z hołotą, olewam was :-)

Gość gość
gość dziś choroby łapane od psów?hahahaha i jeszcze raz ha, nied***b umysłowy xxxxx Sama jesteś nied***b umysłowy skoro nie wiesz czym możesz zrazić się od psa. Każdym pierwotniakiem się zarazisz, jak pies ma to ty też i wszyscy domownicy. Pasożyty też są zaraźliwe dla ludzi i później chorujesz na toksokarozę albo bąblowicę

Gość gość
Kundel czy nie, pies musi być wychowany, a nie sikać gdzie chce, szczekać nie wiadomo na co, atakować, ciągnąć na smyczy. Nikt go nie każe uczyć sztuczek. Jak ktoś sam nie wychowany cham to żaden pies nie jest dla niego odpowiedni :-)

Gość gość
Normalnie dyskutowac z debilem? Sama jestes nawiedzona do tego idiotka skonczona bez serca, życzę ci bys w życiu spotykała ludzi z takim nastawieniem do ciebie, jakie ty masz do psów. x Sama jesteś debilką i idiotką skończoną, z którą dyskutować się nie da. Pewnie z psychiatryka nadajesz, zaraz ci dadzą leki i pójdziesz grzecznie spać, wariatko. Jak ci ktoś nie pociśnie, to grzecznie nie rozumiesz śmieciu przygłupi. Ja mam nastawienie do psów dobre, a tobie kretynko odwala równo.

Gość gość
kciuk się już sra o kundle ha ha

Gość gość
Ja strasznie żałuję że adoptowałam psa. Mam teraz w domu chorowitego zdechlaka a weterynarze śmieją mi się w twarz i pytają na co mi to było

Gość gość
A ja sikacza dywanowego i szczekacza w jednym. Przyprowadziliśmy do domu znajdę, którego nikt nie chciał

Gość gość
Z tymi adopcjami to faktycznie porażka. Siedzę w poczekalni u weterynarza i słyszę całą rozmowę, bo drzwi do gabinetu otwarte. W środku baba z jamnikiem żali się, że jej pies całą noc się dusił. Weterynarz mówi ze trzeba zrobić badania ekg i rentgen, a baba się pyta ile to będzie kosztować? Weterynarz mówi, że jak razem za jednym zamachem to 90 zł a baba na to " Ło matko jak drogo, ja go adoptowałam"

Gość gość
Ale na co ci kundelek cieczkujący i multum problemów z tym związanych? W schroniskach ich tyle czeka na dom, że aż płakać się chce, jak się na to patrzy. Dlaczego nie chcesz wysterylizowanej suczki kundelka? x jakie multum problemów z cieczką? Jak ktos z cieczki robi multum problemów, to psa w ogóle miec nei powinien. chodizło mi nie o sam fakt cieczki, tylko o to, ze kundle sie masowo sterylizuje/kastruje, skutkiem czego niedługo sie pewnie nie bedzie dało kupic kundla... a to bardzo wartosciowe psy, bo w genetyce im wieksza róznorodnosc tym lepiej. Pies rasowy zawsze chyba ma jakis inbred, nawet nie jak najblizsi przodkowie, to chyba najbardziej na początku, chocby owczarki niemieckie powstały na bazie jednego psa o imieniu bodajze Hektor. miałam jednego kundelka i był swietny, a potem owczarka. Owczarek zle widzial, miał zaburzenia psychiczne, jakieś lęki, dysplazję, a na koniec nowotwór. Wszystkiego sie bała, nawet samochodów. A tu ktos chyba usilnie reklamuje psy rasowe, zeby lepiej zarabiac.

Gość gość
ale kundle też są z inbredu. Co ty myślisz, ze na wsi jak się kundle kryją to ojciec córki nie pokryje, albo brat siostry? Kto tego pilnuje?

Gość gość
Obecnie mam psa z adopcji- jest w pelni zdrowy, nie dolega mu kompletnie nic. Mialam psa z super hodowli, z rodowodem, kosztowal ponad 3tys i zdechl na raka, bo okazalo sie, ze byl 'przerasowiony'. Mialam tez pieska za 700zł z ogloszenia, sto lat temu, ktory od poczatku byl schorowany. Nie ma reguly. A co do schronisk itd.- uwazam, ze po roku bez adopcji pieski powinny byc usypiane, one tylko cierpia w tych schroniskach, a po roku ich szansa na adopcje maleje.

Gość gość
chocby owczarki niemieckie powstały na bazie jednego psa o imieniu bodajze Hektor. x To co ten Hektor był obojnakiem, ze sam siebie pokrył i szczeniaki urodził? :D

Gość gość
buhaha przerasowiony pies. co ty znów bredzisz?

Gość gość
Nie chce mi sie tego wszystkiego czytać, ale pierwsze posty i juz widze stek bzdur 1. Nie wszystkie fundacje, wiekszosc wydaje zdrowe psy 2. Biorac kundelka masz pewność jego zdrowia a biorac maszkare typu buldog to nawet z hodowli takie cos bedzie chore, te psy nie bywaja zdrowe, masz za swoje 3. Jestes nedzna prowokatorka, ten temat był tu pare miesiecy temu, nie wierze, ze masz psa, a jak masz to jestescie tylw samo warci. Wlasciciele buldogow i mopsow to zakonoleksione snoby z sloma z butow

Gość gość
Taki zdrowy ten pies z adopcji a raczej do adopcji że nikt go nie chce i aż musisz na kafe zachwalać? Nie ma zdrowych psów do adopcji.

Gość gość
Nie chce mi sie tego wszystkiego czytać, ale pierwsze posty i juz widze stek bzdur 1. Nie wszystkie fundacje, wiekszosc wydaje zdrowe psy 2. Biorac kundelka masz pewność jego zdrowia a biorac maszkare typu buldog to nawet z hodowli takie cos bedzie chore, te psy nie bywaja zdrowe, masz za swoje 3. Jestes nedzna prowokatorka, ten temat był tu pare miesiecy temu, nie wierze, ze masz psa, a jak masz to jestescie tylw samo warci. Wlasciciele buldogow i mopsow to zakonoleksione snoby z sloma z butow x Sama masz słomę z butów wystającą i gnój do podeszwy przyklejony skoro tak chętnie dajesz gwarancję na zdrowie kundla. Jak go właściciel zaniedba to w tydzień po adopcji zdechnie koło jego domu. Buldogi powiadasz? No te do adopcji są na 100% chore, widać to po nich i każdy, ale to każdy kto zaadoptował buldoga skarży się, że jego pies ma problemy gastryczne, aż nie idzie w domu z nim wytrzymać tak wali co chwilę bąki, albo ma wieczne biegunki, albo mu notorycznie sierść wypada i się drapie jak szalony. Ludzie, którzy kupili bulwy z dobrych hodowli nie mają takich problemów.

Gość gość
2. Biorac kundelka masz pewność jego zdrowia a biorac maszkare typu buldog to nawet z hodowli takie cos bedzie chore, te psy nie bywaja zdrowe, masz za swoje xxxx Ale co mam mieć za swoje? :D Ja mam zdrowego i pięknego buldoga. Do weterynarza jeżdżę z nim tylko na szczepienia, nie choruje mi pies wcale, bo ma mądrą właścicielkę, która wie jak należy dbać o psa. Jak mi ciebie szkoda kundlico :D

Gość gość
To co ten Hektor był obojnakiem, ze sam siebie pokrył i szczeniaki urodził? smiech.gif x tak, to wersja dla kafeterianek z iq zaby bagiennej. Czytałam o tej rasie, i tak własnie pisali, ze dał jej początek jakis tam z******ty pies Hektor. Mozna sie domyslec, ze sam siebie nie pokrył, ale ze prawdopodobnie inbred z nim b czesto stosowano. Z psami nie mam duzo do czynienia, ale z końmi, i tez masa dobrych koni sportowych ma gdzieś tam inbred. i znacznie czesciej im wyskakuja rózne dziwaczne choroby, sa b wrazliwe i chorowite

Gość gość
No coś tak zamilkła? Ja ma psa z dobrej hodowli, hodowca przekazał mi niezbędne informacje na temat pielęgnacji i żywienia buldoga. Jestem z hodowcą w stałym kontakcie i z moim psem nic się złego nie dzieje, a tobie niech informacje przekaże fundacja z której adoptujesz psa :D

Gość gość
Z psami nie mam duzo do czynienia, ale z końmi, i tez masa dobrych koni sportowych ma gdzieś tam inbred. i znacznie czesciej im wyskakuja rózne dziwaczne choroby, sa b wrazliwe i chorowite x Oj znów ci się coś pomajtało tym razem z końmi. Jest zupełnie na odwrót, to są piękne, zdrowe konie warte fortunę. Ciebie na takiego nie stać, dlatego psioczysz jak stara dewota, co każdemu wszystkiego zazdrości.

Gość gość
Każdy rasowy pies pochodzi z inbredu - tak rasy wyhodowano. Gdyby inbredu nie stosowano to dziś nie byłoby psów rasowych. Kundle też się inbredują aż miło :D i jakoś nikt problemu z tego nie robi.