Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Okropny wysyp

Polecane posty

Gość gość

Hej, słuchajcie. Byłam nad morzem 3 dni ponad 2 miesiące temu i była tam strasznie twarda woda, miałam dużo wyprysków przez to. Po powrocie zaczęłam myć twarz wodą mineralną - po 2 tygodniach wszystko było idealnie, wszystko zeszło, gładka buzia, zostały tylko zaskórniki zamknięte ale typowych pryszczy zero. No i znów po paru dniach straszny wysyp, który utrzymuje się do dziś. Myślicie że skóra zaczęła teraz wywalać cały ten syf z siebie? Dodam, że już od paru lat mam problemy z trądzikiem ale teraz jest serio masakra, chyba nigdy nie było tak źle. Mam wrażenie, że te wszystkie zaskórniki zamknięte jakie miałam zamieniają się w ropne pryszcze, wychodzą, po czym znikają. Myślicie że skóra się oczyszcza i w końcu minie?

Gość gość
Do dermatologa

Gość gość
Myślę, że pod wpływem słońca, temperatury i zmian w pielęgnacji (inna woda) skóra sie rozregulowała, nasilił się łojotok i keratynizacja, i stąd problemy. Nie ma czegoś takiego jak "oczyszczanie skóry" przez nasilenie problemów. Trzeba zadbać o delikatną ale skuteczną pielęgnację, włączyć np. kwas azelainowy, zrobić lekki piling, sięgnąc po maseczke z glinki i delikatne oczyszczanie etc. Poczytaj np. tu: www.italianablog.pl/2015/07/co-robic-kiedy-nagle-nastapi-pogorszenie-cery/

Gość gość
I jeszcze blogi Kosmostolog i Mademoiselle eve polecam, zwłaszcza wpisy o pielęgancji przeciwtrądzikowej.

Gość lannamint
Ja walczyłam z trądzikiem normalnym ,ale i tak był uporczywy dla mnie a żadne kremy nie działały dopóki nie trafiłam na krem przeciwtrądzikowy i regulujący sebum Calluna Medica. Na moją cerę działa rewelacyjnie. Zmiany trądzikowe się zmniejszyły, a nowe wypryski się nie pojawiają tak często. Ładnie redukuje produkcję sebum.

Gość gość
Jak na trądzik to polecam Anti Acne Floslek, super sprawa.

Gość gość
gość wczoraj ile ściero dostajesz za reklamę tego góowna? :O

Gość ela_kowcun
cześć kobitki. kiedyś chodziłam na różne zabiegi, stosowałam rożne cudowne kremy i nic... aż w końcu moja córcia kupiła mi to urządzenie. pryszcze znikły po 30 dniach jak i wygładziło zmarsczki i worki pod oczami,stosuje codzinnie i skórę mam jak córcia, pomogło mi też na moje nieszczęsne migreny.. żałuje że wcześniej nie zauwałyłam tego urządzonka, więc teraz z każdym się nim dzielę ! allegro.pl/produkt-do-twarzy-zestaw-hit-przeciwzmarszczkowy-i7572422867.html