Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak mu pomoc?

Polecane posty

Gość gość

Mialam kiedyś przyjaciela. Super chlopak - bardzo wartosciowy a jednak tak tepiony za wyglad na ktory przeciez nie mial wplywu - ze mial trudnosc z dostaniem pracy, znalezieniem dziewczyny, w szkole go bili,pluli na niego...a ze byl wrazliwy to przezywal wszystko. I kiedys powiedzial ze chcialby umrzec bo meczy sie...mial wole walki w sobie ale momentami zalamywal sie bo kto by sie nie zalamal jakby nie mogl czegos zmienic i z tego powodu mialby zycie do d**y, brak bliskiej osoby.. i chyba wymodlil smierc bo krotko po 20 urodzinach zachorowal na smiertelna chorobe, mial tylko kilka tygodni na uregulowanie wszystkiego...Walczyl 4 miesiace, potem sie poddal. lekarz mowil- o 4 miesiace za dlugo, to cud.pierwszy raz w zyciu szczerze plakalam, codziennie przez 3 miesiace. do dzis go wspominam bo lepszej osoby nie poznalam . Inny kolega ktorego lubilam uprzedzal o samobojstwie,nikt nie traktowal tego powaznie i ktoregos dnia po prostu sie powiesil.Mielismy wtedy po 17 lat... szok okropny. Teraz mam kolejnego znajomego wlasciwie juz wczesniej go znalam, w dziecinstwie lecz nie bylismy blisko, od niedawna dopiero.Podobna historia.. jeszcze bardziej wrazliwy od tamtego, z troszke gorsza sytuacja zyciowa bo lekka niepelnosprawnoscia i z domu patologicznego gdzie w rodzinnych stronach jest za to dodatkowo tepiony. Dziewczyny mial ale wykorzystuja go. Mowil ze chce sie zabic.Mysle,ze to kwestia czasu, biore to na powaznie...nie wiem jak go uszczesliwic i mu pomoc? jestem gotowa na poswiecenia ale nie wiem jak?macie pomysly?

Gość gość
Może niech się spotka z jakąś dziewczyną.

zrob mu happy ending massage po tylu przypadkach serio nie wiesz co zrobic? znajdz mu psychoterapeute

Gość gość
a co zrobi psychoterapeuta?naklepie bzdur ktore i tak sie nie sprawdza, czlowiek jest istota stadna, kazdy ma te same wspolne potrzeby jak przynaleznosc do grupy, chec bycia waznym nikt nie lubi byc odrzuconym, a to jest sprzecznoscia bo chcac nie chcac ludzie patrza na wyglad a jak tego nie ma to na cos innego np kase i potem sie robia falszywe relacje

robisz podstawowy bład zakladajac, ze to grupa definiuje jednostke. to jednostka definiuje swoje miejsce w grupie, pod warunkiem, ze ma poukladane w glowie. to, ze ladnym w zyciu latwiej, jest oczywiste ale budowanie wizerunku w grupie oraz nawiazywanie i przede wszystkim utrzymywanie przyjazni to juz nie jest kwestia wygladu. comprende?