Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Urządzenie malutkiej łazienki

Polecane posty

Gość gość

Urządzał ktoś bardzo małą łazienkę? Moja ma wymiary 2,5x 1,5m i za bardzo nie wiem jak się do tego zabrać. Macie może jakieś doświadczenia w tym zakresie i chcielibyście się nimi podzielić?

Gość gość
Standard w blokach. Niektóre łazienki są nawet mniejsze. Polecam na pewno: zrezygnowanie z wanny na rzecz prysznica bo dzięki temu zaoszczędzisz dużo miejsca wstawienie szafki, w której będziesz trzymała wszystkie bibeloty tak aby było ich jak najmniej na wierzchu jasne kolory w mniejszych łazienkach o wiele lepiej również prezentuja sie mniejsze płytki niż większe. Duże płytki zaburzaja optycznie pomieszczenie: https://www.rawdecor.pl/pl/content/44-plytki-lazienkowe-aranzacje Sporo ciekawych aranżacji łazienkowych znajdziesz na tej stronie.

Gość gość
Zrób tak jak Ci się podoba, warto pomyśleć o rozwiązaniach z całego świata np wężyk z wodą przy kiblu by sobie opłukać fiuta

Gość MichaelkaPe
Bardzo dobrze jest też polegac na inspiracjach łazienkowych ;) Z róznych stron internetowych itd ;) Należy tez pamiętać o dpowiedniej jakości glazurze oraz armaturze łazienkowej czyli dobrej jakosci umywalce oraz baterii. Ja mam umywalke nablatową włacznie z szafką o Armatury Kraków KFA . Swietnie się te rzeczy prezentuja ;)

Gość gość
Do małej łazienki zdecydowanie prysznic, najlepiej chyba narożny, najmniej miejsca zajmie. Na przykład coś takiego, w Ideal Standard mają ciekawe rozwiązania dla małych łazienek: https://www.idealstandard.pl/pl/product-details-bg1/kabina-po-okr-g-a-90x90-cm-szk-o-prze-roczyste/T7141.html Wyposażenie też warto zminimalizować, dać np umywalkę na blat, pod nią szafkę i podwieszaną misę sedesową na przykład.