Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co gotujecie w takie upaly

Polecane posty

Gość gość

Szukam czegoś szybkiego i nie rozgrzewajacego

Gość gość
Pączki i jogurt :-)

Gość gość
Ciężko to nazwać gotowaniem. Głównie wszelkiego rodzaju sałatki "co się nawinie" (a przede wszystkim caprese, którą uwielbiamy) i bagietka czy grzanki czosnkowe. Poza tym np. "frytki" z cukinii z piekarnika (bo to ostatnio jedno z ulubionych dań córki), szybkie makarony (zwykłe albo 'makaron" z cukinii), jakieś warzywa zapiekane plus np. stek czy owoce morza z patelni, bruschetty różne... Ogólnie coś, co robi się szybko albo samo - wkładasz do piekarnika, wyjmujesz i jesz, kuchni nie otwierasz więc nie przeszkadza ten kwadrans czy 20 minut pieczenia (za to stanie przy patelni bywa mordercze).

Gość gość
Rozgrzewanie piekarnika w takie upały.... Fajne porady :-D

Gość gość
Ja wczoraj zrobiłam makaron ryżowy, pierś podsmażona, podusilam paprykę. Dzisiaj zrobię krem z dyni wiem że raczej jesienne danie rozgrzewające, ale moje dziecię zobaczyło dynie i mnie uprosilo żebym mu zrobiła bo b lubi.

Gość gość
Szczerze to nic. Młodszemu dziecku daje ze słoiczków obiad, a starszemu zamawiam pizze. Za gorąco na stanie w garach. Sama jestem od kilku dni na owocach.

Gość gość
gość dziś Wyobraź sobie, że fajne, bo też tak robię. Tyle, że my nie gotujemy obiadów (te jemy w pracy/szkole), tylko jak już robimy kolacje na cieplo. I jak wyżej napisano: przecież przy piekarniku nie stoję. Wkładam, wyjmuję jak jest gotowe, zanoszę do jadalni, a kuchnię zamykam i wietrzę. Zanim skończymy jeść temperatura w niej nie jest wyższa niż w reszcie domu.

Gość gość
Ja różne zapiekanki ale w prodiżu wystawionym na balkon. Ryby mąż smaży na balkonie na kuchence turystycznej. Czasem wieczorem jakiś grill, a jakże na balkonie.

Gość gość
Mam nadzieję, że macie dom, a nie mieszkacie w bloku :(

Gość gość
Glowie salatki, chlodniki, ryby , tarty np z lososiem albo bezmiesne z feta i szpinakiem

Gość gość
Ja gotuję to co zawsze. Nigdy nie rozumiałam w czym niby upał ma przeszkadzać jeżeli chodzi o jedzenie.

Gość gość
Na upały dobre są zupy owocowe- truskawkowa, wisniowa. Proste, szybkie- do zjedzenia najlepiej na zimno z makaronem:) ale nie każdy je lubi...

Gość gość
spaghetti sobie dziś zrobię-już od wczoraj za mną łazi

Gość gość
Ja robię to samo co zwykle, bo w upały wcale nie chce mi się mniej jeść niż normalnie. Szczerze to zazdroszczę ludziom, którzy nie są głodni w upał, bo zrzuciłabym trochę wagi. ;)

Gość gość
Ja ostatnio molestuje dania z cukinii. Dziś np. będzie spaghetti z cukinii. Proste do zrobienia lekkie i sycące danie. Ps. jestem wege więc nie polecę Ci czegoś co nie jest warzywne ale bez smaku ;)

Gość gość
gość dziś O, ja też mam dziś spaghetti bo za mną "chodziło", z pesto z pietruszki i krewetkami, mniam! :)

Gość gość
gotuje cos na dwa dni albo cos zamawiamy. jestem przy koncowce ciazy i juz nawet nie chce mi sie gotowac

Gość gość
nie gotuję, zamawiam dla siebie, mąż w pracy zamawia, a dzieci jedzą w przedszkolu. Nie mam siły.

Gość gość
Pomidorówka,fasolka szparagowa z mielonym - zrobiłam późnym wieczorem zeby w dzien nie stac przy garach. Mnie tez normalnie chce się jesc.

Gość gość
Nam nic. Tylko dziecku. Nawet nam się jeść nie chce.

Witam, muszę przyznać, że w te upały jemy mniej niż zwykle.Jednak królują u nas warzywa i owoce .Poza tym właśnie w związku z obecną pogodą zaczęliśmy się zdrowiej odżywiać często robię różnego rodzaju zapiekanki warzywne z dodatkiem chudego mięsa lub ryby.Łączę je z makaronem, ryżem lub kaszą moja rodzinka jest zadowolona z wprowadzenia nowej, lekkostrawnej diety.Ostatnio zastanawiałam nad zakupem nowego naczynia do tego typu potraw i natrafiłam na bardzo interesująca stronę własnie z takimi rzeczami https://www.garneczki.pl/produkty/garnki-rzymskie,385 Czy ktoś z Was używa w swojej kuchni garnków rzymskich ? Jak się sprawdzają w Waszej Kuchni? Mam ochotę sobie zamówić taki rzymski garnek jednak chętnie skorzystam z Waszych opinii. Życzę miłego wieczoru i polecam lekkie gotowanie w te upały.

Gość conkordiaa
Nie zawsze mam czas, żeby sobie przygotować coś do jedzenia. Odkąd jestem w Warszawie, to przynajmniej dwa razy w tygodniu stołuję się w Restauracji Akademia. Jedzenie jest naprawdę godne polecenia i to w przystępnych cenach. Miła atmosfera, nowoczesny wystrój wnętrz i wyjątkowo przyjemnie jest tam coś pysznego zjeść. Wczoraj na przykład mieli kotlet jajeczny w sosie pieczarkowym z purée ziemniaczanym i ogórkiem. Jak dla mnie pychotka.