Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamase

Pragnę nie żyć

Polecane posty

Gość Kamase

...lecz wiem , że nie odbiorę sobie życia. Nie chcę żyć już od dłuższego czasu, a dokładnie od kiedy wszyscy moi znajomi i rodzina co do jednego opuściła moje małe miasto.Moje miasto tworzą poskomunistyczne bloki , jak okiem sięgnąć aż po horyzont. Naprawdę nie ma tu nawet biurowców czy czegoś takiego, majaczy to wszystko melodią Prypeci, ludzie zdają się być przyzwyczajeni a we mnie wszystko krzyczy.Zaznaczam , że to nie jest jakaś maleńka miejscowość, to normalne obliczne jednego z polskich średnich miast. Czy to jest dla was normalne jeśli Wasze miasta tak wyglądają? Na mnie bardzo źle to wpływa, pragnę mieszkać w normalnym europejskim mieście, świecie, na spacerach móc spojrzeć niż innego niż posępne brudne budy, albo odmalowane budy-kloce. Co za różnica.Nie wiem jak to coś ma się do miast Niemiec czy Anglii, które dane mi było odwiedzić. Niestety wiem, że nie poradzę sobie w pracy w fizycznej aby rozpocząć życie w innym kraju. Nie chcę umniejszać Polsce bo wiem, że są tu atrakcyjne miejsca i ją kocham. Ale nie umiem już normalnie funkcjonować za otoczenie mając jedynie te ponure blokowiska. Wiem, że rano zobaczę obdartą ścianę bloku naprzeciwko, i codziennie płaczę. Mimo że mogę teoretycznie znaleźć pracę w innym, ciekawszym mieście w Polsce ogarnia mnie rozpacz, że to się nie uda. Dodam, że mimo, że znam biegle 2 języki obce mam ogromne trudności ze znalezieniem pracy poza powiatem swojego urodzenia. Nie wiem co robić:( Najgorsza jest ta świadomość, że miliony młodych ludzi podejmują w życiu zmiany a ja nie mogę choć tak długo się staram. Nie wiem co robię źle, a jadąc smętnymi ulicami pełnymi brzydkich fasad czuję, że nie dam rady dłużej.

Gość gość
Kamase ? Kama ?

Gość gość
Ostatnio wiele takich tematów o chęci żeby ze sobą skończyć itp Mam bardzo podobnie, piszę tylko dlatego, że też muszę ale nie chcę, mieszkać w takiej małomiasteczkowej mieścinie. Tu chłopacy z bloku wysiadują w lato na ławkach jak na wsi i piją piwo, a stare baby od rana siedzą i plotkują. Jestem tu tylko dlatego, że zdarzyło się coś bardzo złego, co uniemożliwiło mi wyjazd za granicę lub do innego miasta.

Gość gość
Czy masz samca który glaska po udzie?

Gość gość
Czesto bylo puszczane w radiu 🖐️

Gość gość
Gdzie twój facet

Gość gość
Żyj żyj życie :(

Gość gość
Bo szkoda pusi :(

Gość gość
widzę , że wypowiadają się tutaj trolle , szkoda. Ale to tym bardziej motywuje do działania.

Gość gość
Gość 01:40 Co się wtedy wydarzyło? Może można to jeszcze odkręcić?