Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alch

samouzdrawianie metodą skupionych myśli

Polecane posty

Dzień dobry :), nie wiem czy Kafeteria jest do tego dobrym miejscem, ale spróbuję. Przymierzam się do zebrania grupy osób, z których każda(y) posiada jakieś defekty (choroby, kontuzje itp) łącznie ze mną. Chciałbym poprzez skupianie myśli pozostałych na uzdrawianiu wybranej osoby usuwać defekty wybranej osoby. Grupa może liczyć 10 - 30 osób. Każda z osób opowiedziałaby o swoich dolegliwościach i otrzymałaby podczas spotkania swoje 5 minut, w czasie których pozostałe, tak jak już wspomniałem, zajmowałyby się myśleniem o jej uzdrawianiu. Myślę, że skupione myśli pozostałych osób mogłyby wpłynąć pozytywnie na uzdrawianie wybranej osoby. 5 minutowa sesja uzdrawiająca zostałaby powtórzona dla każdej z osób. Co o tym myślicie?

Gość gość
Ja w to wchodze, ale musze zara wyjsc :) cynober@interia.eu

gość 2018.08.03 - gdyby przyjąć, że w tym filmie umysł słuchającego wytwarza myśl, potem energię, która uzdrawia jego ciało, to gdyby 10 osób taką myśl (energię) tworzyło, to efekt byłby potężniejszy; może być jednak tak, że to słuchający uspokaja swoje ciało i dokonuje samouzdrowienia ale nie poprzez myśl tylko poprzez hormony, system nerwowy itp., wówczas metoda z kilkoma osobami na odległość nie miałaby sensu niestety Dodam jeszcze, że ja to widzę w ten sposób. Każda z osób zrobiłaby w wersji elektronicznej wizualizację swojego uzdrawiania oraz napisała kilka zdań na ten temat. Wersje te rozesłalibyśmy między sobą. Potem w odpowiednich ramkach czasowych pozostałe osoby myślałyby pozytywnie, wręcz błagalnie - modlitewnie o tym aby to uzdrowienie tej osoby nastąpiło. Kolejność jakoś byśmy między sobą wylosowali. Przykładowo jeśli ktoś ma problemy z kolanem, bo go boli lub mu strzyka, to rysuje proces uzdrawiania swojej nogi. W końcowym etapie powinny być widoczne czynności, które ktoś za pomocą tej zdrowej nogi chce robić. Do tego należy, jak już wspomniałem, dołożyć kilka zdań aby nie było żadnych wątpliwości. Potem dla tej osoby zostanie zarezerwowane 5 minut, np. od 16.00 do 16.05, podczas których pozostałe będą myśleć o spełnieniu się tej prośby uzdrawiającej. W tym myśleniu powinna być zawarta prośba, w taki sposób aby osoba uzdrawiająca bardzo pozytywnie i ciepło myślała o fakcie jej spełnienia się. cynober - nie odpisuję do Ciebie, daj tylko znać czy tu wróciłeś, musimy zebrać większą liczbę osób. Napisz jak Ty to widzisz. Pozdrawiam