Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem ze wzrokiem silny ból głowy dretwienie ręki co mi jest

Polecane posty

Gość gość

Mam 26 lat już kilka razy miałam na początku problem ze wzrokiem potem silny ból głowy dretwienie lewej ręki nie czuje palców i dretwienie języka czasami nawet pół nosa nosa nie czyje. Jednego razu rok temu myślałam ze sie wykoncze w pracy wymiotowalam zabralo mnie pogotowie zrobili tomografie głowy nic Nie wyszło neurolog niewidzial co min jest. Leżałam z 3 godziny na izbie przeszło mi wyszłam do domu. Dziś tak samo się czułam ale bez wymiotow. Nie mogłam wypowiedziec kilka slow. W tel mi się mieni. Co mi jest? Pisze bez składu i mało wyraźnie bonsttasznie się czuje

Gość gość
Głowa tak mnie boli ze nie mam siły otworac oczu

Gość gość
mikro udar od gorączki

Gość gość
Leze. Wzięłam paracetamol 2x 500 i trochę min lepiej. Karmie poersia. Nie mam gorączki ani nie wychodzę prawie z domu bo jest upał.

Gość gość
Kogo karmisz piersią

Gość gość
Wygląda na udar cieplny, ja na Twoim miejscu wezwałabym karetkę

Gość gość
Pogotowie to udar!

Gość gość
Jak dłużej nie przebywałaś na słońcu to raczej migrena. Typowe objawy: problemy z widzeniem, dretwienie kończyn języka, nadwrazliwosc na światło i dźwięk, wymioty, ogromny bol glowy. Poczytaj w internecie. Niestety ja mam to cholerstwo juz ponad 20 lat, nie da się wyleczyc, tylko łagodzić objawy.

Gość gość
14 22. Dzięki czytałam. Jak sobie radzisz? Masz jakieś leki? Juz mi lepiej. Karmie piersią 2 miesięczne niemowlę czy mój stan w tym nie przeszkadza?

Gość gośćktos123123
Miałam identycznie i to jest migrena z aura czy jakoś tak, koszmar 3 razy to miałam i byłam na pogotowiu. Miałam rezonans i inne badania, stwierdzono właśnie migreny i też sugerowali podłoże psychiczne że od nerwicy

Gość gość
Jak mam "ciąg" migrenowy, to potrafi trzymać trzy dni (różne nasilenie).

Gość gość
Może brak magnezu i witamin? A tak, czasem tak się objawiają błędy z odżywianiu. Pij więcej. Kontroluj ciśnienie.

Gość gość
albo faktycznie masz udar albo to "rzut" stwardnienia rozsianego.

Gość gość
Nie siedziałam długo na słońcu. Witaminy biorę dla karmiących mam bo karmie piersią 2 miesięczne niemowlę. Takie sytuacje miałam z 6 razy w życiu na początku 3 pierwsze razy były straszne wszystkie te obiawy plus wymioty i nudnosci nie mogłam wstać z łóżka nawet się ruszyć. Potem sytuacja w pracy z pogotowiem i 2 razy ostanio ale delikatniej dziś juz czuje się ok tylko troszkę jestem taka ciężka nieprzytomna ale to może też przez dzisiejszy upał.

Gość gość
A piłaś dziś kawe ? Mi sie potrafi czasem rozkręcić ból głowy od kawy i czasem może to być objaw odwodnienia. Jeżeli tak sie dzieje to wtedy trzeba wypić min ze 2 szklanki wody.

Gość gość
Albo to problemy z kręgosłupem szyjnym, albo - migrena, albo - problem z nadwrażliwością zębów, albo - problemy ze szczęką/dziąsłami, albo - wystawianie twarzy w klimatyzowanym pomieszczeniu, albo - udar cieplny, albo - nadciśnienie, albo problemy okulistyczne/laryngologiczne/hormonalne... Skoro tomografia głowy nie wykazała nieprawidłowości, to może być to któraś z tych przypadłości, które wymieniłam wyżej. Myślę jednak, że najbardziej prawdopodobną jest migrena. Ewentualnie, biorąc pod uwagę aurę za oknem - udar cieplny. Autorko, a jak z nawadnianiem, elektrolitami, witaminami, snem i stresem w Twoim życiu? Teraźniejsze temperatury, to katorga, więc powinnaś pamiętać o wodzie. Przede wszystkim. Odwodnienie może dawać również bardzo niepokojące objawy. Jeśli możesz, położ się w cichym miejscu, zarzyj coś przeciwbólowego, pamiętaj o wodzie i staraj się wyciszyć. Jeśli to migrena, to ta okropna przypadłość może trzymać wiele godzin, dlatego dobrze, gdybyś miała kogoś pod ręką do pomocy. Życzę zdrowia, Autorko.

Gość gość
Kochana to na bank migrena. Też mam takie ataki. Bolą mnie oczy jakby "od tyłu", od środka głowy, drętwieją mi ręce. Raz nie mogłam nimi w ogóle ruszyć, jakaby nie było z nimi "kontaktu" . Do tego czasami mam wymioty, uczucie waty w nogach, aż brak sił żeby stać na nogach. Noni przede wszy ból glowy który sprawia, że zapominam jak się nazywam. Zwykle z takimi objawami melduję się na SORze i ląduje pod kroplówka. Moja pani neurolog mówi , że kazda taka migrena to mini wylew. Dużo zdrówka dla ciebie

Gość Daria

Moja mam myslała, że ma silną migrenę a dostała udaru i dwa miesiące była wyłączona całkowicie z życia. Kiedy przywieźli mamę do domu jednym słowem musieliśmy mamę ogarniać od mycia po jedzenia. Na początku skorzystaliśmy z pomocy ONKOMED - u z Warszawy. Pani przychodziła do nas i pokazywała nam jak mamą trzeba się opiekować  jak myć, karmić, ubierać. Tak pomoc jest bardzo pomocna w tych początkowych fazach. 

Gość Gosc

Wyglada tez na rzut SM -idź do dobrego specjalisty 

Gość Ffjnv

Ja to zaraz mam czarne myśli, że właśnie udar, stwardnienie albo guz mózgu.. Ale jestem panikara, bo w rodzinie obecnie bliska osoba umiera na raka i dlatego tak też mi się kojarzy wszystko źle. Skoro miałaś tk, to pewnie jest to ta migrena.