Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak często rozmawiacie z tesciami przez telefon?

Polecane posty

Gość gość

Ciekawi mnie ten temat, ponieważ jest mężatką ponad 2lata teść raz w życiu do mnie zadzwonił boaz. Ie odbierałem od niego telefonu a teściowa raz w roku wysyła SMS-a z życzeniami urodzonowymi. Wogle moi teściowie nie utrzymują praktycznie żadnego kontaktu, jedyni męża dzwonią jak cksim potrzeba. Jak to u Was wygląda?

Gość gość
Dokładnie tak samo. Większy kontakt mam z sąsiadami niż z nimi zreszta dzieci i mąż tez

Gość gość
13:44 wiesz co bo dla mnie to jest poniżej krytyki nie odzywać się 3miesiace a tu telefon od teścia że samochód mu się zespół i on potrzebuje wtedy mojego męża a tak to dla niego nieistnieje, porażka.

Gość gość
Ja dwa razy w roku, jak zaprasza na święta ;-) Jesteśmy u niej kulka razy w roku, oprócz świat na dzień mamy, babci i jej imieniny, ona u nas na urodziny dzieci. Wystarczy.

Gość gość
Jakieś trzy razy w tyg. Teściowie z reguły dzwonią „razem” i rozmawiaja na głośnomówiącym/przez kamerę.Bardzo ich lubię.

Gość gość
13:51 zazdroszczę dobrych relacji

Gość gość
Nie rozmawiam z teściami przez telefon, jedynie jak nie mogą się dodzwonić do męża (dzwoni jedno i drugie codziennie) lub jak coś ze mną jest nie tak (chora jestem). Za to widujemy się z teściem dwa razy w tygodniu, wpada odwiedzić wnuki, a ja sobie coś tam robię w domu lub gadamy, a z teściową raz na tydzień na dłużej (przeważnie w weekend, bo pracuje) też pomaga przy wnukach plus dużo rozmawiamy, tak szczerze, gdyby nie różnica wieku to jak przyjaciółki.

Gość gość
Z teściową raz-dwa razy w tygodniu rozmawiam a z teściem wcale, nawet nie mam jego numeru bo po co?

Gość gość
Bardzo rzadko, przeważnie to jakieś sprawy organizacyjne- teściowa prosi np. o podlanie kwiatków, wpuszczenie kogoś do odczytu wodomierza, teść podobnie tylko jeszcze rzadziej. Ja też jak dzwonię to raczej informacyjnie, żeby o coś dopytać. Żadne z nas nie dzwoni ot tak, zapytać co tam u nas. Widujemy się różnie, mieszkamy niedaleko więc czasem na siebie wpadamy, czasem tygodniami się nie widzimy. Jak wyjeżdżamy to teściowa czasem na facebooku się odezwie, zapyta jak u nas, czy dojechaliśmy spokojnie. Ale wiem że mnie lubią, męża też nie zamęczają telefonami bez sensu. Moi rodzice dzwonią, głównie mama, ale też 90% telefonów to pytania o to jak się mają dzieci. Ewentualnie o mnie czy męża w razie jakiś problemów. Do męża praktycznie nie dzwonią, chyba że też w sprawach technicznych, np. problemy z telefonem czy komputerem.

Gość gość
Często, trzy, cztery razy w tygodniu. Mam fajną teściową, teścia zresztą też.

Gość gość
U mnie to jakies 2-3 razy w tyg na skejpie po 30min. Tez mam fajnych tesciow, tylko za daleko troche mieszkaja.

Gość gość
Z teściową jak coś chce bądź nas zaprasza z teściem ani razu. I tak od 4lat.

Gość gość
tesc nigdy nie dzwoni , tesciowa ze dwa trzy razy do roku , i tak od 16 lat , wystarczy

Gość gość
Teść nie dzwoni chyba że mąż nie odbiera i teściowa dzwoni na urodzinach.

Gość gość
Jezdze do teściów z reguły raz na tydzień najczęściej w weekend z moimi dziećmi, aby one jako wnuki miały kontakt z dziadkami. Niestety teście nie czują potrzeby kontaktów chociażby telefonicznych z nami. Nie zadzwonia ot tak z pytaniem co u was. A w sytuacji gdy dzieci chorowały i nie przyjezdzalismy do nich dość długo stwierdzili " tak myśleliśmy że chorujecie bo nie przyjeżdżalicie". Teściowa jak to mówi " ja nie jestem osobą która by się wtrącała w życie innych". No sory. Mnie to tam lotto ale widzę że mężowi jest po prostu przykro. Szkoda. Dzwonią do męża jak coś potrzebują.

Gość gość
Teściowie mają już swój wiek i to raczej syn powinien do nich dzwonić z pytaniem o zdrowie,choćby z racji wieku. W jakim temacie mają dzwonić do ciebie? i za każdym razem pytać co u was? to śmieszne,wiedzą że jak będzie problem to dacie znać i tesciowa ma rację,bo gdy będzie dzwonić częsciej to założysz topik że dzwoni o syna za często i nie może odciąc pępowiny.Tak to działa.Tak zle i tak niedobrze