Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chce wrocic z Londynu do Polski

Polecane posty

Gość gość

Problem w tym, ze wroce praktycznie z niczym. Za pokoj place 125f/tyg, do tego metro 40f/tyg, jedzenie itd. Bardzo ciezko jest cos zaoszczedzic :( Czuje, ze zmarnowalam zycie

Gość gość
Jedź do Nowego Jorku tam nie ma biedy...

Gość gość
a co tam robilas, po jakim czasie wracasz i ile masz lat

Gość gość
Moja znajoma tak zmarnowala zycie i wstyd jej wrocic. Skonczyla dobre studia, a w Londynie jest managerem w jakiejs restauracji za marne 1500-1600 funtow, gdzie nawet mieszkania za tyle nie wynajmiesz samodzielnie...Porazka, ja bym z takiego miejsca juz dawno uciekla

Gość gość0877A
a ja bym nie uciekala, bo w Polsce nie stac mnie bylo na nic a w uk mam nowy dom, samochod i sama wychowuje dzieci, latamy 2x w roku na wakacje w fajne miejsca, tak samo jak dla jednych zycie w Polsce wyglada kolorowo a dla innych bieda z nedza to tak samo moze byc w kazdym innym kraju. niech kazdy robi ze swoim zyciem tak zeby bylo mu dobrze , bez wzgledu co mysla inni...a napewno nie brac pod uwage opinii kompletnie randomowych i anonimowych ludzi z forum, tu nie widzialam ani jednego watku w ktorym nie kipialoby od jadu i zlosliwosci, czy to kafe to zbieranina jakis frustratow wyladowujacych sie na kims z pozoru slabszym...bo ma problem tu i teraz????

Gość gość
Piwniczanka wróć 😭

Gość gość
Mieszkam w Niemczech, niby praca w miarę dobrze płatna, ale wynajem mieszkania + życie + opłaty i nic mi nie zostaje by odłożyć. Na takich zarobkach jakie mam ja w Niemczech żyje większość młodych Niemców, także nie jest tak super za granicą jak musisz się utrzymywać w kraju w którym pracujesz.

Gość gość0877A
do gosc 2:55 zgadzam sie z toba, to nie sa zadne kokosy, ludziom nadal sie wydaje ze nie wiadomo ile odloza...nic mylnego, natomiast dla takich jak ja ktorzy zyli w kieszeni u ojca w Pl , zycie za granica i mozliwosc zamodzielnego utrzymania rodziny to naprawde komfort. ja sie ciesze tym co mam i mysle ze to najwazniejsze bo nie ma nic gorszego niz zycie w nieustajacej degregoladzie i nieszczesciu z powodu miejsca, kasy, wszystkiego.

Gość gość
nie ważne ile zarabiacie tylko ile zostaje na koniec miesiąca, bo jak nic to strata życia

Gość gość0877A
jak nic nie zostaje to strata zycia??? przynajmniej nie ma dlugow a jak w Polsce brakuje do oplat to co to jest??? szal zycia?? liczy sie to co przezyjesz , w jakich warunkach i otoczeniu. ja wole jak mi nic nie zostaje a mam oplacony dom i wszystko czego mi potrzeba niczego sobie nie odmawiam, niz fakt zycia w ojczyznie w nedzy ze strachem ze jak przyjda rachunki za gaz i prad to bez pomocy rodzicow ich nie zaplace

Gość gość
A ja prad nie mam:(

Gość gość
W Londynie Ci cos zostanie pod koniec miesiaca buahahahah...

Gość gość
Czytalam, ze w uk nawet pielegniarki i policjanci maja problem by zwiazac koniec z koncem. A pensje maja zaskakujaco niskie :O Takze dobrze nie jest