Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dorabiany ząb na śrubę

Polecane posty

Gość gość

Witam miał ktoś np ząb jedynkę na śrubke. Znalazłam taniego dentysta ale robi tylko na srobke a nie na włókno szklane jak inni polecali.

Gość gość
To raczej nie jest na śrubkę,takich zębów nikt nie robi natomiast na wkład tytanowy. Ja mam tak zrobione już 4 zęby,bardzo dobra metoda. Implanty też nie są na śruby,mylnie rozumiesz tą metodę

Gość gość
ja mam jeden ząb z tytanowym wkładem, póki co trzyma sie ale zobaczymy

Gość gość
Zapraszam do szkoły medycznej Technik masażysta z fizjoterapią i rehabilitacją sportową ZA DARMO- dwa lata nauki w weekendy lub w tygodniu :) ! NOVA Centrum Edukacyjne w Bydgoszczy! tel. 790-400-178 www.facebook.pl/novacebydgoszcz

Gość gość
Jeden tak mówił wkład który wkreca się w korzeń. Następna możliwość metalowy wkład indywidualny tego się wkłada. Większość poleca na wkladzie z włókna szklanego i niewiem jaka opcja najlepsza

Gość gość
to kompletna bzdura,zadne wkłady metalowe nie są wkręcane w korzeń, one są osadzane w specjalnym cemencie, który jest uprzednio wprowadzany do korzenia. Nie ma niczego co wkręca się w korzeń czy w szczękę, nic takiego nie istnieje

Gość gość
Widziałam wygląda jak śrubka A ktoś miał jakiś wkład jaki wybrać bo ja niewiem każdy gabinet ma swój wybór

Gość gość
Warto przemyśleć dwa razy, to jest decyzja na długi czas, czasem co tanie to drogie.. Ja robiłam implant jedynki w klinice Luxdentica u dra Wilisowskiego, ząb wygląda oczywiście jak prawdziwy, normalnie z nim funkcjonuję. Postawiłam na droższe rozwiązanie, bo chciałam, aby mi służył jak najlepiej i jak najdłużej.

Gość gość
Nawet jak wydaje się, że wygląda jak śruba to jest to wkład i nie ma tanich rozwiązań w tym temacie . Wkład robi się gdy korzeń jest zdrowy, implant robi się gdy nie ma tam nawet korzenia. Dopóki jest na czym osadzić wkład to robi się wkład. Jeśli dentysta mimo to proponuje implant to znaczy, że naciąga na kasę. Wkład ma nacięcia i może wyglądać jak śruba po to aby dobrze trzymał się w cemencie. Nie ma wkładów wkręcanych w ząb jak to się komuś wydaje. Korzeń musi być wyleczony, zabezpieczony specjalnym cementem i w ten cement wkłada się ten wkład a ten śrubowy gwint służy do dobrego zamocowania. Nie jest on wkręcany tylko trzeba odczekać aby cement dobrze zastygł i związał się, dopiero na tak osadzonym wkładzie osadza się koronę. Jest to bardzo dobre rozwiązanie i służy długie lata.

Gość Lidia48
Muszę przyznać, że o zębach na śrubę pierwszy raz słyszę. Wkłady tytanowe, implanty owszem, ale o śrubkach nigdy nie słyszałam. Tak czy inaczej, jeśli mówisz, że chodzi o przedni ząb, warto zainwestować i wybrać najlepsze możliwe rozwiązanie. Ja na obu "jedynkach" mam korony pełnoceramiczne, które miałam zakładane ponad 5 lat temu w gabinecie stomatologicznym http://trzebnica.dentonica.pl/ i nadal wyglądają pięknie, także polecam takie rozwiązanie.

Gość gość
o zęby warto zadbać i nie wiem czy takie rozwiązanie będzie dobre. Na pewno warto wykonać dobre zdjęcie takie jak w http://www.panoramica.pl na pewno wtedy łatwiej jest podjąć decyzję