Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szybki przyrost beta hcg

Polecane posty

Gość gość

Witam czy jest ktoś kto miał podobna sytuację. Wczoraj poszłam do szpitala z lekkim brązowym plamienie które trwało chwilę dziś już nic nie ma. Na usg był widoczny tylko pecherzyk ciążowy 4,5mm bez zarodka. Miałam zrobione badanie B hcg i wyniosło 9262,59 mlu/ml co odpowiada 7-8 tydzień ja miałam ostatnia miesiączkę 28 czerwca więc powinnam być w 6 tyg co może oznaczać tak szybki przyrost? Dodam że wcześniej jak badałam bete to mieściła się w normie i odpowiadała temu tygodniowi w którym byłam.

Gość gość
Hcg masz dalej w normie, gorzej z cała reszta i do tego plamienia... raczej nic z tego nie będzie, może następnym razem

Gość gość
Jest to moja druga ciąża pierwsza poronilam ponad 2 miesiące temu i teraz w tej jakieś problemy. Moim zdaniem mój wynik B hcg nie jest w normie bo napewno nie mogę być w 7-8tyg ciąży to napewno odpada.

Gość gość
Zaśniad groniasty.

Gość gość
W dodatku mój poziom B hcg na początku ciąży był prawidłowy a teraz rośnie za dużo

Gość gość
Beta hcg badasz po to by ocenić jej prawidłowy przyrost jeśli różnie w ciągu 48h od 66-400% to jest Ok za niski poronienia za wysoki zasniad itp. Nigdy nie porównujesz wyniku do danego tygodnia każdy lekarz ci to powie. Od 1500 widać pęcherzyk a od 10000 serce akurat nie pamietam od kiedy zarodek No ale skoro masz pow 9000 to już musi być widać. Nie wiem skąd wzięłaś o formacje ze twój wynik jest za wysoki jest jak najbardziej prawidłowy Normy beta hCG dla tygodni ciąży, licząc tygodnie od ostatniej miesiączki: 3. tydzień 5 - 50 mIU/ml 4. tydzień 5 - 426 mIU/ml 5. tydzień 18 - 7 340 mIU/ml 6. tydzień 1080 - 56 500 mIU/ml 7. - 8. tydzień 7650 - 229 000 mIU/ml 9. - 12. tydzień 25 700 - 280 000 mIU/ml 13. - 16. tydzień 13 300 - 254 000 mIU/ml 17. - 24. tydzień 4 060 - 165 400 mIU/ml 25. - 40. tydzień 3 640 - 117 000 mIU/ml

Gość gość
15.46 Wiem że poziom B hcg jest liczony od dnia ostatniej miesiaczki ale to by mi nie pasowało bo nie jest możliwe żebym ja była już w 7-8 tyg ciąży bo ostatnia miesiączkę miałam 28 czerwca. A zarodka na usg nie widać mam nadzieję że się pojawi

Gość gość
Jak dla mnie to nawet dużo za niski masz. Skoro okres miałaś 28.06 to obecnie kończysz 6 tydz wiec jak już to wynik powinnaś mieć przy górnej granicy. Nie nastawiaj się na ta ciąże teraz się nie udało. Próbuj dalej albo jeśli to kolejne poronienie to zrób badania

Gość gość
Dziewczyno normy które ci podałam są od ostatniej miesiączki czyli jesteś w 6 tyg ty czytac nie umiesz a za dzieci się bierzesz

Gość gość
Dodam że moja beta wygląda tak 25.07-56,46 27.07-127,2 30.07-669,55 6.08-9262,59

Gość gość
Wiec za niska. Policz sobie

Gość gość
Może nie za niska ale już na pewno nie za wysoka. Zreszta ty nie rodzisz hormonu tylko dziecko a skoro nie ma zarodka to doopa zbita

Gość gość
A co ci autorko lekarz powiedział?