Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża i brak zarodka

Polecane posty

Gość gość

Hej czy jest ktoś kto mógłby mi napisać jak to wszystko wygląda? Jestem w 6 tyg ciąży dziś na usg był widoczny pecherzyk o wymiarach 12,7mm i ciałko żółte o śr. 3,5mm, dwa dni temu na usg było widać sam pecherzyk o wym 4,5mm dobry znak jest taki że ten pecherzyk mi rośnie ale niepokoi mnie to że nie ma jeszcze zarodka a moja beta wynosi 15655,60mlu/ml wydaje mi się że przy takiej becie powinno być już coś widać dwa dni tam moja beta wynosiła 9262,59 mlu/ml w sobotę mam kolejne usg i się boję że nic nie zobaczę. Jestem też ponad 2 miesiące po poronieniu i zabiegu lyzeczkowania. W pierwszej ciąży ciąży zarodek zobaczyłam w 6 tygodniu i biło już serduszko. Bardzo się boję że może okazać się to ciąża bezzarodkowa.

Gość gość
W 6 tygodniu nie zawsze bije już serduszko. Najlepiej poczekać jeszcze 2 tyg i wtedy zrobić usg. Ale przede wszystkim starać się nie panikowac bo to nie pomoże w niczym, więcej spokoju.

Gość gość
Słyszałam że zarodek może pojawić się nawet w 8 tygodniu dopiero i że jeżeli w 9 tyg nie będzie widać zarodka to wtedy już nie jest dobrze.

Gość gość
Spokojnie. U mnie też nic nie było słychać w 6 tygodniu :)

Gość gość
Ci co piszecie tak spokojnie spokojnie a jaka mieliście betę ze nie było widać i jakie wymiary pęcherzyka? Bo jeśli podobne jak autorka to był to cud ze zarodek się pojawił. A swoją droga ile ty ku... jeszcze tematów założysz?

Gość gość
autorko musisz poczekac, nikt ci tu nic nie powie ze bedzie tak czy tak, u mnie zarodek bylo widac w 5tyg i 6 dniu a u innej oosby moze byc widac pozniej.

Gość gość
a bety nigdy nie robilam bo i po co? nie widze sensu latania na badania. ja zrobilam test ciazowy i w odpowiednim czasie poszlam do ginekologa. po co si stresowac jakimis betami?

Gość gość
1.27 Lekarz powiedział żeby badać i zobaczyć czy rośnie czy spada. Jak narazie to beta rośnie w sobotę mam usg to się okaże mam nadzieję że już będzie coś widać.

Gość gość
Ty przez ten stres sama doprowadzisz do tego ze poronisz zas. Na pierwsze usg idzie sie po 7 tyg, jak ciaza jest zdrowa to sama sie utrzyma, jezeli nie, to chociaz bys na uszach chodzila , nic nie zrobisz. Wyluzuj.

Gość gość
No właśnie o tym mówie. Jeśli lekarz karze badać będę to znaczy ze jest coś nie tak, lekarz może zakończyć ciąże tylko jak jest pozamaciczna lub jezeli jest brak zarodka lub tentna ale jednocześnie musi czekać az beta zacznie spadać. Jeżeli wszystkie pomiary świadczą ze ciąża młodsza to lekarz bety nie każe badać ale jeśli pęcherzyk odpowiada wymiarom do tygodni a zarodka brak to wtedy każe badać

Gość gość
Rzeczywiście przy takiej becie to jest niepokojące. Nic nie poradzisz, czekaj na usg i nie nastawiaj się lepiej na tą ciążę.

Gość gość
To raczej zaśniad. Nic dobrego.

Gość gość
Przykro mi, nic z tego nie będzie. Już byłoby widać zarodek. Prawdopodobnie na dniach organizm sam się oczyści.

Gość gość
Jak widać sam pęcherzyk bez zarodka to sama sobie odpowiedz...

Gość gość
Jestem w 13 i nigdy zadnej bety nue robilam To w Pl tylko jazdy takue.objawy jyz majabpo bzykaniu..a potem stres bi pecheezyk maly.W 8-9 potwierdz.ciazy i tyle.byc albo nie..natura

Gość gość
Ostatni komentarz - naucz się najpierw pisać po polsku i skończ srac we własne gniazdo, bo choćbyś mieszkała na księżycu, to Polka zawsze będziesz.

Gość gość
Do ost.wpisu : ona ma racje, spijrz ile tu tematow o testach robionych zw wcześnie.Paranoja. I mimo iż pisze nieskladnie ( bop z telefonu a nie, ze nie umie po polsku poprawnie), to wiadomo o co chodzi : sranie w gacie,histerie, od razu na zwoln.lekarskie, tak tylko w Pl.Po co ten komentarz o ksiezycue i Polce jak ona nie o tym pisze. Tak trudno przeczytac krotki post ? i zrozumiec przekaz?

Gość gość
Patriotka się znalazła

Gość gość
Miałam tak. Kazano czekać tydzień. Po tym czasie miałam usunięty pęcherzyk. Przykro mi.