Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy niania, która nazywa czyjeś dziecko niegrzecznym może być profesjonalna?

Polecane posty

Gość gość
A mi się chce śmiać, jak ktoś nazywa cholernie absorbujące i męczące dziecko "żywym", a dziecko, które potrafi się na czymś skupić, jest spokojne i uśmiechnięte - "nudnym". To tak jak grube kobiety nazywają siebie "apetycznymi", a szczupłe wyzywają od wysuszonych itp. Zaklinanie rzeczywistości na całego :D

Gość gość
no i to normalne, serio myslisz ze jak zapłacisz to ktoś bedzie sienad dzieckiem pochylał jak matka, albo nie zobaczy ze masz w domu syf, jesteś kłotliwa, a mąż bywa burakiem?

Gość gość
A mi się chce śmiać, jak ktoś nazywa cholernie absorbujące i męczące dziecko "żywym", a dziecko, które potrafi się na czymś skupić, jest spokojne i uśmiechnięte - "nudnym". To tak jak grube kobiety nazywają siebie "apetycznymi", a szczupłe wyzywają od wysuszonych itp. Zaklinanie rzeczywistości na całego :D

Gość gość
Nie wiedziałam, że niegrzeczny, to taki epitet, że można się prawie zapowietrzyć na myśl, że koleżanka mogłaby mieć takie zdanie o dziecku lub co gorsza rozpowiadać dalej. Każde dziecko bywa niegrzeczne. Też mi problem. A poza tym to też swego rodzaju skrót myślowy. Jak nam cudzy dzieciak w miejscu publicznym lata jak z turbo ADHD, drze się, kica jak małpa na gumie, to nie myślimy co za milusi żywy dzieciaczek, tylko mamy inne epitet w głowie. I nie takie życzliwe jak "niegrzeczny"

Gość gość
gość dziś Nie rozumiesz. Nazywanie dziecka żywotnego i pełnego energii niegrzecznym to nie jest nazywanie rzeczy po imieniu, ale przejaw ignorancji. Jeśli ktoś jest z natury głośny, wymagający i potrebuje dużo ruchu to znaczy że jest niegrzeczny? xx Oczywiscie, ze.. tak ! Wzglednie :) Ludzie głosni, sa okropni i strasznie męczacy ! Nie umieja sie zachowac i byc ciszej ? Wymagające dziecko ? Moze dla mamy :) Dla obcych ludzi jest upierdliwy i wymuszający. Dużo ruchu ? W szkolnej ławce nie moze usiedzic.. i co ma zrobic nauczyciel ? To sa dzieci z zaburzeniami i niedostosowane społecznie. W domu moga obie byc wymagajaymi, głosnymi i *****iwymi.. W przestrzeni publicznej maja stosowac zasady współzycia społeczngo !

Gość gość
A co to płatną niańkę obchodzi, czy ktoś ma w domu syf i jaki jest mąż zatrudniającej ją? Nie powinno ją to obchodzić, bierze kasę i powinna trzymac pysk na kłódkę. P.S. Nie mam dzieci

Gość gość
się mamusi nie chce dzieciaka wychować i nauczyć jak ma się zachowywać przy innych, to udaje że "żywe"i energiczne, to tylko taki temperament przecież. a nie własna nieudolność i lenistwo

Gość gość
15:27 Skąd roczniak lub dwulatek ma wiedzieć, jakie są zasady współżycia spolecznego. skoro dopiero sie tego uczy. Dlaczego pod tym tematem wypowiadają się same bezdzietne niedorajdy, nic nie wiedzą o wychowaniu bo wlasnych dzieci nie mają co do niań gadajacych przez telefon to ja np. jak widzę taką to podchodzę i mowie ze zglosze to jej pracodawczyni, bo znam kilka mam z osiedla ktore biorą nianie i dojdę jak po nitce

Gość gość
A co to płatną niańkę obchodzi, czy ktoś ma w domu syf i jaki jest mąż zatrudniającej ją? Nie powinno ją to obchodzić, bierze kasę i powinna trzymac pysk na kłódkę. x na tej samej zasadzie jak co ciebie obchodzi o czym gadaja niańki, skoro i tak bachorów nie masz

Gość gość
No tak, niezdary i niedorajdy, które do żadnej pracy nie mają wykształcenia, pchają się na płatne niańki. wpuścisz takiego nieuka do domu, a on potem obmawia cię że masz syf, że mąż nie taki... a sama nie ma ani domu, ani męża, więc z tej zawiści zionie ogniem. Nie lubię takich mend. Niania najlepsza to starsza kobieta.

Gość gość
Autorko, sama napisałaś, że ta niania to Twoja koleżanka. Nic dziwnego, że opowiadała Ci o swojej pracy, każdy czasami opowiada znajomym o czymś śmiesznym czy wkurzającym w pracy. To normalne zachowanie. Pewnie nie przyszło jej do głowy, że chwilę szczerości wykorzystasz przeciwko niej. I tak, dzieci, które są głośne, wymagające, latają w tę i z powrotem, są niegrzeczne. Takie zachowania mogą być urocze tylko dla rodziców.

Gość gość
co do niań gadajacych przez telefon to ja np. jak widzę taką to podchodzę i mowie ze zglosze to jej pracodawczyni, bo znam kilka mam z osiedla ktore biorą nianie i dojdę jak po nitce x proszę , jaka społecznica, jak ZOMO za komuny:). Obywatelu sierzancie uprzejmie donoszę.... A jak to nie niańka a matka, to co k...zrobisz? :D Niańki po wojnie nie nosza już takich charakterystycznych peleryn i czepków:D

Gość gość
taaa jasne, zazdroszcza ci rozjechanej peezdy i rozwydrzonego bahora :D co za osiagniecie!

Gość gość
Dla mnie strasznym leniem trzeba być by chcieć pracować jako niania., W żłobku ok bo tam jest co robić. ale jak taka szuka do opieki dziecka, najchetniej dziewczynki bo mysli ze bedzie latwiej alboi ma jakis uraz do facetów (czyli juz widac ze zy****a umysłowo) i najlepiej zeby bylo cichutkie i nic nie cciało, ledwie sie odezwalo raz na ruski rok, to oznacza że jest leniwą krową, nie poszła na dobre studia tylko na jakiś s**t a teraz jest za leniwa wiec idzie na nianke, by móc tłuc w smartfona na spacerze z dzieckiem i nawet nie zadac sobie trrudu by z nim isc za reke tylko wsadzi do wózka i cieszy mordę.

Gość gość
Autorko, sama napisałaś, że ta niania to Twoja koleżanka. Nic dziwnego, że opowiadała Ci o swojej pracy, każdy czasami opowiada znajomym o czymś śmiesznym czy wkurzającym w pracy. To normalne zachowanie. x to prowokacja, niema zadnej niani, koleżanki, jak takie coś jak autorka mogłoby mieć koleżankę. Temat specjalnie wymyślony zeby awantura była. Wakacje, to i trolle sienudzą

Gość gość
nawet nie zadac sobie trrudu by z nim isc za reke tylko wsadzi do wózka i cieszy mordę. x heh, chciałabym zobaczyć niańki ciągnące półroczne dzieci twarza po betonie i żwirze, żeby tylko spełnić wymóg prowadzenia dziecka za rączkę :D

Gość gość
Ale mamusie za ten wozek i smartfon chca emeryture. Parszywe, zawistne suki, bez zadnego osiagniecia w zyciu, tylko nastawic tluste döpsko frajwrowi :)

Gość gość
mówiłam raczej o takich co wożą w wózku dzieci 2-3 letnie które spokojnie mogą chodzić na wlasnych nogach

Gość gość
15:23 Zaklinanie rzecyzwistości, mówisz? hmmm ae co ma zrobić matka dziecka ktore jest glosne od urdozenia?> tłuc je?

Gość gość
gość dziś 15:23 Zaklinanie rzecyzwistości, mówisz? hmmm ae co ma zrobić matka dziecka ktore jest glosne od urdozenia?> tłuc je? xx A to jest społeczenstwa problem czy matki ? Jak ma drace sie od urodzenia dziecko to niech słucha jego ryków sama. Inni przeciez nie musza.. Co to obchodzi innych ?

Gość gość
"jak widzę takie ciche, spokojniutkie dziecko które przez godzinę bawi sie samo w piachu mając dwa latka to się zastanawiam, czy jego IQ jest wyższe od rozmiaru mojego buta" XXX Głupszej odpowiedzi nigdy nie czytałam:D chyba twoje iq jest równe badz niewiele wyższe od twojego rozmiaru buta:D

Gość gość
Wszyscy ludzie gadają, absolutnie wszyscy, starsza pani też Ci tak d.. obsmaruje, że byś się zdziwiła. Jak ktoś ma z tym problem, to powinien sam sprzątać swoje brudy i niańczyć swoje dzieci, a jak nie to trzeba mieć trochę dystansu do siebie i swojego pomiotu.. A te przytyki do braku wykształcenia i gapienia się w telefon są śmieszne - nikt kto ma opcje nie pójdzie niańczyć dzieciorów z 1500.. Jak chcesz Mary Poppins, to zapłać tyle co Madonna tej niańce :D

Gość gość
Nie ma go tłuc. Wystarczy jak powie "moje dziecko jest bardzo głośne" zamiast "Antoś jest taki słodki i żywy". Widzisz różnicę?

Gość gość
Nie bierz.Sama wyvhowaj zeby ci nie bylo wstyd a pozniej oddaj do przedszkola tam nie uslyszysz ze twoje dzievko jest rozwydrzone

Gość gość
15.48 no własnie, chciałaby zapłacić 2 złote za godzine, a wymagania jak dla niańki na dworze królewskim. I dziwi sie ze przychodza nie bóg wie jak zaangazowane profesjonalistki, tylko panny z łapanki, które tak pracuja jak im się płaci. To nawet zabawne, kiedy potomkom pańszczyźnianych chłopów, jeszcze z tymi wszystkimi naleciałościami związanymi z pochodzeniem wydaje sie ze sa państwem i moga mieć słuzbę :D. A pochodzenie zawsze wylezie

Gość gość
15:56 a panna to hrabianka? Ja akurat jestem z miasta od wielu pokoleń więc nie trafiłaś.za to ty chyba coś nie bardzo. Place 25 zł za godzinę. Uważam że to duzo. A osoba pisząca per podmiot nie powinna w ogóle bawić dzieci. Ani czyichś ani nie daj Bóg swoich

Gość gość
Jest zasadnicza roznica między powiedzeniem: ” moje dziecko jest bardzo głośne" a "moje dziecko jest niegrzeczne". Matka która nazywa swoje dziecko niegrzecznym chyba jest niezbyt normalna. Nie kocha go czy jak? A wy wrócicie do szkoły niedługo i skończy się wypisywanie bredni przez małolaty nieznające życia bądź równie go nieznające stare baby lub takie ktore bardzo chcą mieć dziecko ale żaden frajer im nie zrobi. Chyba że za grube tysiące