Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zazdroszcze wam normalnych matek :(

Polecane posty

Gość gość

Smutno mi jak czytam te wasze narzekania o wścibskich matkach/teściowych dających denerwujące rady, wtrącających się w życie itd. U mnie jest na odwrót. Zaraz będę rodzić, a moja mama w ogóle się tym nie interesuje. To taki typ, który ma kij w d***e. Odkąd się wyprowadziłam stałam się dla niej gościem i przestałam być córką. Wszystkie nasze spotkania są takie sztywne, schematyczne, te same grzecznościowe pytania :( Mama bardzo rzadko do mnie dzwoni sama z siebie, no chyba że ma jakąś sprawę, albo akurat mam imieniny/urodziny i wypada się odezwać. Wiem, że gdy urodzi się dziecko to ona nie będzie taką wesołą babcią. Owszem przyjdzie poznać potomka rodziny, ale wątpię że będzie to tak emocjonalnie przeżywała :( Na szczęście teściowa bardzo się cieszy, być może was by wkurzała, bo jest to ten typ co chce przyjechać od razu po porodzie i pomagać. Ale mnie to cieszy, bo od mojej mamy nie mam takiego zaangażowania.

Gość gość
Posaw sie na jej miejscu. Ciebie odchowla i odetchnela z ulga, ze wkoncu sie wyniosłas. Masz sobie razdzic juz sama. Jestes w koncu dorosla kobieta ile bys chcaial zeby Cie jeszcze nianczyla. Tym samym pokazuje ze nie chce zeby jej wlulano wnuka/wnuczke. Ja tez tak bede postepowac. A TY pomysl czy chcesz swoje wlasne dziecko nianczyc pond 30 lat bo nie wiem ile masz lat. Ona jest z czasow ze nikt sie nie cyrtolil z ciezarna. A teraz te wszytki co sa w ciazy to chca byc traktowane jak ksiezniczki na ziarnku grochu. POco opieka nad niemowalkiem do wielka odpowedzialnosc i obowiazek wiec Twoja matak dobrze Ci pokazauje-radz sobie sama.

Gość gość
typ drętwej i zimnej mimozy

Gość gość
Szczerze? Ani jedna ani druga skrajność nie jest dobra. Moja matka jest właśnie z tych próbujących ustawiać życie, stosuje szantaż emocjonalny, obraża się kiedy nie zastosujesz się do jej rad. Kiedy spotkała mnie życiowa tragedia, bardzo naciskala na to żebym z nią znowu zamieszkala. Cud że się nie obraziła o to że jej odmówiłam..a ja wiedziałam że moje życie się skończy jak będziemy razem mieszkac, przecież ja juz po dwóch dniach u niej jestem skrajnie zmęczona i znerwicowana bo dobija mnie jej pesymizm i narzekanie na wszystko i wszystkich... Z kolei moja teściowa jest wspierająca, bardzo pomocna ale jednocześnie się nie wtrąca i szanuje moje zdanie szczególnie w kwestii wychowania córki. I tak jest najlepiej. Zgadnijcie z kim wolę przebywać?