Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chce pojechać na wakacje w październiku

Polecane posty

Gość gość

Chociaż na 7 dni do Grecji ale niestety nigdy nie byliśmy z mężem ani dziećmi nie wiemy jak się do tego zabrac czy z biurem podróży czy na własną rękę? Udzielcie dobrych ważnych skazowek. Wyjazd byłby w październiku bo wtedy mąż dostanie wolne. Na stronach internetowych cena no. 1700 to pisze za osobę za 7 dni tak?

Gość gość
tak. Za osobe. W pazdzierniku bedzie duzo taniej. W Grecji, na Cyprze, w Turcji i Egipcie powinno byc ok. Niemasz sie za co zabierac, odwiedz biuro, oni zalatwia za ciebie wszystko, nawet parking przy lotnisku. Ja korzystam z wakacje.pl maja wszystkie oferty.

Gość gość
Teraz to warto raczej poczekać na oferty last minute, będzie dużo, dużo taniej - upewnij się tylko, czy dane biuro nadal lata do Grecji, bo październik jest już mocno poza sezonem. Skoro lecicie po raz pierwszy to lepiej z biurem, ja jeżdżę samodzielnie, ale mam już w tym wprawę, poza tym biuro organizuje wszystko od A do Zet, a przemieszczanie się z dziećmi w obcym kraju np. transportem publicznym może być kłopotliwe, nie wiem czy znacie dobrze angielski albo niemiecki. Tak czy inaczej - z dziećmi wygodniej mieć wszystko w pakiecie. Podawane ceny są za osobę, ale za dzieci płaci się zazwyczaj taniej, np. ja płaciłam za tydzień 2500 zł/dorosłego a za dziecko 1050 zł (przy 2 osobach).

Gość gość
W Grecji w październiku pogoda jest niepewna, może padać, wiać. Ostatnio byłam w 2 połowie września - lało 4 dni z 7

Gość gość
ps. na pewno będzie "łatwiej" odpocząć przy temperaturach październikowych, niż teraz. Nigdy w życiu nie pojechałabym/poleciałabym na wakacje w lipcu czy sierpniu.

Gość gość
Sami znajdzie apartament czy hotel na booking a nie biurami.

Gość gość
dziś To jest rada dla doświadczonych, a nie takich, którzy jadą pierwszy raz - i to z dziećmi. Sama tak podróżuję, ale ja świetnie znam język i mam wprawę, poza tym wiem na co uważać np. przy wypożyczeniu samochodu. Jak poczekają na last minute, to kupią wyjazd za grosze, wszystko będą mieli zorganizowane - i najczęściej wychodzi to taniej, niż indywidualna zabawa. Za tygodniowy last minute w Grecji zapłaciłam 1100 zł (bez wyżywienia, ale za taką cenę nie dałabym rady znaleźć przelotu i hotelu. Ceny lotów do miejsc wakacyjnych są drogie, bardzo rzadko schodzą poniżej 500 zł. Na te kierunki rzadko są promocje, poza tym - w październiku już nie latają na Korfu. A przelot do Aten nie rozwiązuje sprawy - musieliby wypożyczyć samochód itd.

Gość gość
Rada dla doświadczonych . Ja od zawsze tak jeżdżę nawet jak nie było bookingu wystarczy język angielski znać. Jak człowiek zna j to dobie poradzi. Dodam że też jeżdżę z dziećmi jsk pierwszy raz leciałam na wczasy z dziećmi młodszy miał 3 mies starszy miał 6 lat bez męża.

Gość gość
20 22 widzę ze się znasz na temacie ;) jakie biuro polecasz? Jaki kierunek na ta porę roku? Kiedy będą oferty last minute ? I wgl ci powinnam jeszcze wiedziec?

Gość gość
I jak wgl wygląda taka wycieczka z biurem? Wsiadam do samolotu np w warszawie i co dalej? Z angielskim u mnie kiepsko

Gość gość
I czy wgl jest sens jechać z 5 nuesuecznyn niemowlakiem? Może taka wycieczkę lepiej odłożyć na maj? Po za tym córka będzie musiała opuścić 7 dni szkoły. Teraz nie mamy możliwości pojechać

Gość gość
To juz takich dylematów za ciebie nie rozwiazemy. Wysiadasz z samolotu i kierujesz sie do autobusu waszej wycieczki, sa plakietki informujace, tam juz przejmuje Cie opiekun, w autobusie jest odczytywana lista obecnosci. Po dojezdzie do hotelu jest meldunek i tyle.

Gość gość
Nie prawda że przez booking rezerwacja hotelu jest tańsza niż przez biuro. Niejednokrotnie sprawdzałam oferty. Hotel ze śniadaniem na bookingu był droższy od tego samego zaproponowanego przez biuro do tego wyżywienie HB.

Gość gość
A ja ci powiem ze z 5 mies jest wygodniej niż z rocznym dzieckiem które zaczyna chodzić. Co prawda do Grecji bym nie pojechała wolę Hiszpanie temp w niektórych regionach będzie podobna. Jeżeli jedzie się biura to jest opiekun wycieczki jako wycieczka dostajecie plakietki na lotnisku na was czekają, auto jest banda pijakow jak dojdzie to pojedziecie do hotelu. Potem wszystko pod program, tu zwiedzanie sranie żarcie. Z drugiej strony nie musicie się o nic martwić z objazdowych wypadów też możecie zrezygnować i siedzieć w hotelu.

Gość gość
6:32 Nigdy przez booking nie jeżdżę do hotelu, wybieramy zawsze apartamenty są oczywiście takie gdzie na dole jest recepcja ale są też normalne mieszkania gdzie klucz jest w skrzynce z kodem np we Włoszech wybieramy domy w Polsce apartamenty i domki. Hotel gdzie serwują śniadania to nie dla nas, my lubimy żyć po swojemu wyspać, jeść kiedy chcemy. Trzeba umieć szukać, wiem że wycieczka z biurem wychodzi czasami taniej niż nasze wyjazdy ale to nie dla nas.

Gość gość
Ale teraz dowalilas :) nie powiesz mi że te wasze apartamenty są droższe od hotelu. Chyba takiego bez gwiazdek lub ***** w Egipcie :)

Gość gość
Dzięki ;) wiedziałam że można na was liczyć. A może jak na pierwszy raz zaproponujcie inne miejsce żeby było wystarczająco ciepło żeby starsze dziecko mogło się wyszaleć w wodzie. A władnie jak np. Będziemy chcieli dzień siedzic na plaży? Albo sami pochodzić po okolicy a w tym czasie będzie jakaś planowanie wycieczka z biura to nie musimy jechać? Do jakiego biura najlepiej się wybrać ?

Gość gość
Nie musicie jechac...te wycieczki sa dodatkowo płatne przeciez. Mozecie siedziec w hotelu caly czas, chodzic i jezdzic gdzie tylko chcecie, wypozyczyc auto i zwiedzic okolice na wlasna reke lub wybrac sie gdzies lokalnym autobusem. To jest po prostu nocleg z wyzywieniem, reszta zalezy od Was. W pazdzierniku kolega byl na Cyprze i byla rewelacyjna pogoda, w Grecji faktycznie moze cos popadac.

Gość gość
Do Egiptu nigdy nie jeździmy, nie napisałam że są tańsze tylko moja odpowiedź była na to że ktoś napisał że hotel z śniadaniem z bokking wychodzi drożej, nie wiem nie jeżdżę do hotelu nie oglądam ofert hotelowych, ale wiem że wycieczka z biura a już inclusive moze być tańsza my akurat zawsze lecimy na 14-16 dni , do tego auto, dużo zwiedzamy, jemy na mieście. Moi znajomi z biura podróży siedzą na basenie bo mają drinki w cenie, może to i dobrze z jeden strony z drugiej raz się żyje i nie chciałabym urlopu spędzić na hotelowym basenie nie wracamy w te same miejsca więc uważam że trzeba pozwiedzać, jest czas na leżenie ale i na chodzenie.

Gość gość
Hotel z basenem i dodatkowymi atrakcjami dla dorosłych i dzieci wybierz w razie gdyby pogoda nie dopisała. Drożej, ale zawsze bardziej komfortowo. Nie ma możliwości żeby było nudno i coś było nie tak. W dzień poswiecacie czas na zwiedzanie, a po kolacji basen, animacje, relaks przy muzyce lub w spa :) z pogoda może być różnie

Gość gość
ja tez sprawdzalam wycieczki z biura i z booking|+dojazd wlasny i z biurem wychodzi TANIEJ. Dlatego zawsze latam z biurem- wszytsko zalatwia za mnie a ja tylko odpoczywam, i jeszcze mam taniej :)

Gość gość
My z mezem planujemy jechac na Kanary - Gran Canarie na drugi rok we wrzesniu lub pażdzierniku.

Gość gość
W październiku Greczynki zakładają kozaki w październiku...

Gość gość
Średnia 22 stopnie oznacza, że raz jest 25 a raz 18. Grecja w październiku to nie miejsce na wygrzanie się i kąpiele morskie. To tak jak i nas późny wrzesień

Gość gość
My z mezem planujemy jechac na Kanary - Gran Canarie na drugi rok we wrzesniu lub pażdzierniku.

Gość gość
5mc. dziecko nie płaci nic, tylko powiedz w biurze, żeby napisali do hotelu i poprosili o łóżeczko, oczywiście z poscielą, wózek możesz mieć do samego końca, oddajesz przed samym wejsciem do samolotu i odbierasz przy wyjsciu, a i jeszcze 1 rada, moja wnuczka nie chciała jeśc ich słoiczków- obiadków, deserki jadła.

Gość gość
Dziękuję. Ale ponawiam pytanie do jakiego biura powinnam się wybrać? I w jakiej miejsce polecacie polecieć by było ciepło i pogoda dopisywala na kąpiele morskie? Cypr widzę ze dość drogo.