Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość gość

Witam Otóż od poniedzialku zaczynam swoją przygodę z tabletkami antykoncepcyjnymi. Mam kilka pytań: 1) Czy jeżeli ginekolog powiedzial, że moje tabletki antykoncepcyjne nie kolidują z antybiotykiem na anginę, gdy odstęp między tabletkami będzie 2/3 godziny a w internecie piszą, że do wybrania antybiotyku i 7 dni po, komu wierzyć? 2) Czy jeżeli 3-4 dni przed zażyciem pierwszej tabletki bralam ibufen bądź paracetamol, nie muszę na początku się dodatkowo zabezpieczać? 3) Czy jeżeli 3-4 dni przed zażyciem pierwszej tabletki piłam herbatę ziołową bądź z grejpfruta nie osłabi to działania? I gdy podczas brania tabletek antykoncepcyjnych zdaży wypić mi się taką herbatę, ile trzeba zaczekać abym byla chroniona? Czy to polega tylko na tym, że nie wolno pić tego w godzinach, w których bierze się tabletki anty?

Gość gość
I czy to prawda (jak powiedzial ginekolog), że tabletki zaczną działać od razu? Przez 2 miesiące przed anty bralam duphaston który w mniejszym stopniu,ale zabezpieczał i uregulował mi cykl

Gość gość
1. nie kolidują,m dla pewnosci zachowaj odstęp 6 godzin 2. tabletki przeciwbolowe nie wpluywaja na anty. z reszta po 3 dniach nie ma juz po nich zadnego sladu 3. tabletek nie wojno popijac ziolami ani sokiem z grejpfruta, ale jak napijesz sie go za godzine czy dwie to nic sie nie stanie. 4. dziwne ze tak ci powiedziala bo z reguly nie dzialaja od pierwszej tbletki i na poczatku lepiej sie dodatkowo zabezpieczac, przez co najmniej tydzien