Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lolitka201

Co robić? Pomóżcie

Polecane posty

Gość Lolitka201

Mój 2,5 letni synek od początku jest na piersi. Zasypia z nią w buźce, bez tego nie uśnie. W dzień czasami, choć coraz rzadziej, podnosi mi bluzkę do góry i próbuje złapać cyca. Tłumaczenia nie pomagają, synkowi nie przeszkadza wyjęcie mi cycka z biustonosza nawet na zakupach... Kochane, co mam robić? Słyszałam o metodach tradycyjnych typu zaklejanie sutków plastrami, czy smarowanie je czymś. Co radzicie? Miałyście podobne problemy?

Gość gość
Jezeli chcesz odstawic synka to pij herbate z szalwii, po kilku dniach mleko bedzie gorzkie i maluch straci ochote..

Gość Milcja123
mam podobny problem moj maly potrafi plakac za piersia caly dzien proby przytulenia i uspokojenia koncza sie tym ze ten cycoholik wylapuje i wyjmuje swojego „cycunia” szczerze mam tego dosc naprawde karmienie bylo super ale teraz czuje ze to przesada jest duzy i powinien zrozumiec ze jest za wielki na cyca

Gość gość
Boze ja nie rozumiem tych wszystkich matek karmiacych kilku latkow. Robicie dziecku krzywde! To okropne zeby takie duze dziecko ciagnelo piers. To zboczone

Gość gość
Nie mozna napisać ze karmicie piersią? Wy i te wasze cyce fuj

Gość gość
Po pierwsze naucz się szacunku dla własnego ciała. Masz PIERSI a nie cycki. A po drugie: co to za porządki, żeby takie duże dziecko rządziło i publicznie rozbierało matkę? Jak ty go do tego czasu wychowywałaś? :o

Gość Lolitka201
Napisałam „cyca”, bo mały tak zawsze mówi... Chodziło o zacytowanie jego „słów”. No cóż, nie oceniajcie. Moje dziecko wychowuje się w normalnej, zdrowej rodzinie. W dobrych warunkach. Nie wiem skąd u niego takie coś. Zapytałam was bo prosiłam o pomoc, a nie wyzywanie że źle coś robię. Nie nakrzycze na moje dziecko zeby mi nie ssało piersi i jej nie dotykało!

Gość KoloFortuny
1.5 roczne dziecko.obecnie cyc czasami do drzemki i w nocy.musisz być konsekwentna.zalezy co chcesz osiągnąć?całkowicie go odstawić czy tylko ograniczyć?ja też miałam tego ciągłego karmienia dosyć i ograniczyłam w ciągu dnia.nie było latwo.za kazdym Razem oferowalam wodę albo jakiś owoc, ewentualnie posiłek i dało radę.

Gość gość
Tłumaczyć. Dwulatek to już mądre dziecko. Ja odstawiłam córkę jak zachorowalam i musiałam brać antybiotyk. Tłumaczyłam , że jestem chora , biorę leki i mleko z piersi nie jest już dobre, że brzuch będzie ja bolał. Od razu zalapala , obyło się bez płaczu. Miala wtedy 20 m-cy.

Gość gość
Moj w podobnym wieku i tez cyca☺ Ja uwazam odwrotnie. Powinnas mu dawac ile chce oczywiscie nie w miejscach publicznych. Dziecko jak nie moze czegos miec to walczy, sprawdza dostępność i buduje wg mnie poczucie bezpieczenstwa. Sprawdza czy zawsze moze wrocic do ~ bazy. Ja odstawilam 2 miesiace temu nocne karmienia. Syn spi z tata. I on sie teraz wysypia i ja. Do tego czasu budzil sie co kilka godzin i tak przez 2,5 roku. Teraz cyca w dzien. Zaraz przedszkole to ta liczba karmien automatycznie spadnie. Jak u Was autorko z innym jedzeniem? U nas tragedia

Gość gość
A i ja prawie nigdy nie karmilam poza domem. Najczesciej na lezaco wiec cyca mu sie kojarzy z domem i lezeniem a nie ze moze dostac piers w kazdej pozycji i wszedzie

Gość Lolitka201
Tak, z innym jedzeniem też jest masakra. W sumie z piersią też coraz gorzej. Nie mam już siły, bo syn nie przestaje, a jedyne co robi to coraz gorzej płacze, krzyczy na cały dom, szarpie... potrafi nie zjeść nic, nie pić, nie ubrać się, nie spać bo „nie dostał cycusia”... jak tylko to słyszę to mam ochote wyjść i nie wrócić. Widzicie dziewczyny, nawet normalne tłumaczenie „jesteś już duży, i bd jadł inne rzeczy teraz” nie przynosi skutku. Moje dziecko jest jakieś nienormalne, zboczone..

Gość gość
A ja wywiozlam do rodziców małego na 3 dni i o dziwo nie płakał i przespał noc bez cyca. A potem to już. górki

Gość gość
2,5 latek. Jesus christ.

Gość Lolitka201
Planowałam wywieść go na tydzień do rodziców. Po 2 dniach mama zadzwoniła co młody odstawia. Jak jej się do piersi dobiera i krzyczy „chce cycać!” ... Nie złamałam się, po tygodniu wrócił do domu, i było to samo

Gość gość
23:29 opowieści dziwnej treści :o Ja po odstawieniu, po tygodniu nie miałam już w piersiach nic... Gdybyś faktycznie wywiozla go na tydzień to jest po pokarmie. Poza tym dziecko jak chce cyca to chce go od mamy, tego SWOJEGO, nie nagle od obcej baby czy babci hhahahahhahahaha Piszesz głupoty!

Gość gość
23:37 nie mam praktycznie pokarmu od jakiegoś miesiąca

Gość gość
To jest maly zboczeniec i tyle nic na niego nie poradzisz juz denerwujace takie bachory sa a szczegolnie te matki ojejku odstawianie piersi ojej biedny nie bd juz cyca

Gość gość
23:37 poza tym wiele dzieci tak robi wiesz? Chyba niedoswiadczona jestes. Nie slyszalas o dzieciach ktore sie dobieraja do piersi matki, babci, jakis cioci czy nawet meza? Bo moj tak robi

Gość gość
autorko nie martw sie to tylko taki okres w jego zyciu, ze mimo ze nie masz mleka on musi sobie „pocycać”. Przejdzie mi uwierz, moj syn tez tak robil. Pomimo braku pokarmu wolal cyca, chwile possał i odchodził. Spokojnie, daj mu jeszcze pare tygodni

Gość gość
Obrzydliwe jesteście z tymi cycami :O :O :O