Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cera tradzikowa

Polecane posty

Gość gość
Z własnego doświadczenia napiszę,że dobrze by było się porządnie przebadać. Zrobiłeś to? Trądzik to nie choroba, to objaw. Musisz znaleźć przyczynę i ją leczyć,bo kosmetykami dużo nie zdziałasz,na chwilę zaleczysz objawy. Ja długo zbierałam się ,aby pójść do lekarza. Jak zaczęłam robić badania to wyszedł mi niedobór żelaza, E coli w moczu i ..hashimoto. Teraz kiedy przyjmuję leki jest o wiele lepiej. Do tego włosy mi wypadały garściami. Zrób badanie ogólne moczu,sprawdź czy nie masz bakterii,morfologię, Fe,Mg i tarczycę (TSH FT3,FT4, anty TPO,antyTG). Dobrze,by było też zrobić testy alergiczne. Idź do dobrego dermatologa,który zanim zacznie leczyć,wykluczy pewne możliwości.

Gość gość
Nie badalem się. Uważam jednak ze akurat w moim przypadku jest to efekt burzy hormonów spowodowanych dorastaniem.

Gość gość
Moja mlodsza o rok siostra nie ma nawet malych krostek, zero wagrow, czasem tylko cos przy wlosach sie jej zrobi. Ja w jej wieku mialem juz spore problemy. Odzywiamy sie podobnie itd, dlatego uwazam ze to przez chormony.

Gość danaka
No to rzeczywiście nie jest najlepiej, i uważam że powinnaś znaleźć dobrego dermatologa który zajął by się twoim problemem, bo niestety kremy, maści i inne preparaty mogą nie pomóc. Nie wiem skąd jesteś ale w Warszawie jest bardzo dobre centrum dermatologiczne http://derm-est.pl/ . Pracują tam świetni specjaliści z powołania i uważam że oni ci pomogą. Lepiej już zdecydować się na taką wizytę i skonsultować to z lekarzem.

Gość unilaka
Od pół roku używam kosmetyków marki Calluna Medica. Używam serii przeciwtrądzikowej. Świetnie pomaga na trądzik dorosłych. Lecz oferuje ona także kosmetyki na inne problemy skórne. Ogromną zaletą jest ich 100% naturalność, nie ma w nich żadnej chemii. Wygodnie zamawiam je przez sklep internetowy z dostawą do domu. Jestem bardzo zadowolona.

Dużo kwasów, kremów, maseczek w fajnej cenie znajdziesz na stronie www.hedoni.pl na pewno dobierzesz cos do swojej tradzikowej cery :)

Gość cora

Mnie pomogły kosmetyki Ava Laboratorium - Acne Control. Bardzo dobre na problemy z trądzikiem, łagodzą objawy i poprawiają kondycję skóry.

Gość Ula

Sporo o trądziku (przyczynach, sposobach walki itd) znajdziecie na blogu jakpozbycsiepryszczy.pl 🙂

Gość gość

Z taką cerą najlepiej wybrać się do apteki. W takim miejscu na pewno będą mieli kosmetyki odpowiednie do cery trądzikowej. Jeżeli mieszkacie w Szczecinie to wybierzcie się do www.podwaga.pl Sama u nich kupuję kosmetyki.

Gość gość

leczenie trądziku

www.lenartowiczclinic.pl