Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co macie dziś na obiad?

Polecane posty

Gość gość

Niedziela niehandlowa więc nic nie dokupie. Mam makaron, kaszę, ryż i kilka rodzajów mięs. I jakoś pomysłu brak, chyba najbardziej mam ochotę na tradycyjne ziemniaki ze schabowy, ale ziemniaków nie mam :( Co dziś robicie, może znajdę inspirację ?

Gość gość
Idz do sklepu i kup sobie ziemniaki. Jezusie... zamknięta biedronka i juz koniec świata.

Gość gość
U nas akurat nie ma małych sklepików, bo w mieście jest ponad 20 marketów w tym na moim osiedlu 6 i małe sklepy popadaly. Nawet żabka.

Gość gość
Tez mam problem... z tego co mam zrobie pomidorowke. Ziemniaki kupisz u prywaciarza pewnie maja otwarte dzis.

Gość gość
Nie ma u nas-przynajmniej nie ma moim osiedlu- małych sklepików. A nie będę teraz jezdz ic po całym mieście w poszukiwaniu. Pytam co macie na obiad, bo może coś mi podpasuje.

Gość gość
Ja pierogi ruskie

Gość gość
Wyobraźcie sobie ze są takie miejsca gdzie nie ma ani pół sklepu otwartego. Mieszkam mieście 10tys i wszystko zamknięte, jedynie stacja benzynowa a tam nic, do miasta wojewódzkiego 50km. Wsiowe sklepiki tez pozamykane. Na obiad jedziemy do teściowej.

Gość gość
Ja mieszkam w mieście 50 tys a też w okolicy poza monopolowym nie ma innych małych sklepów. Na obiad albo zrobię pizzę albo pójdziemy do pizzerii

Gość gość
Rosół bo miałam zamrożony bulion a na drugie spaghetti od wczoraj, dziecko sobie zażyczyło..

Gość gość
Ja będę robić schabowe z ziemniakami ;-) do tego surówka z marchewki,jabłka i selera, kompot z jabłek. Mieszkam na wsi, będę miała gościa i ''wsiowe sklepiki'' są otwarte ;-). Na deser szarlotka z lodami waniliowymi.

Gość gość
Ja mam dzisiaj tak : polędwica duszona, marchewka na gęsto, buraczki zasmażane, ziemniaki, ryż, mięso z kurczaka gotowane i do tego do wyboru biały lub ciemny sos

Gość gość
dzisiaj ide na grilla piwko wypije jedno i bede pijany :D

Gość gość
Autorko, mięsko pokroj w kostkę, podsmaż na patelni, uduś w garnczku z wodą, przyprawami i odrobiną warzyw (smażona cebula, odrobina marchewki i pietruszki, na co tam masz) i będzie fajny gulasz do makaronu. Ja taki lubię z piersi, ale każde inne mięsko też jest fajne. A makaron nie "al dente", tylko mięciutki i obojętnie jaki ( nitki, muszelki, kolanka - wszystko jedno). Jak masz cokolwiek na surówkę, to też zrób. Bardzo fajny jest taki obiadek.

Gość gość
Na poczatku mi to nie przeszkadzalo. Teraz mi to przeszkadza jak ch, ze sa pozamykane.

Gość gość
Restauracje są otwarte, co za problem?

Gość marawstala
Ziemniaki, kalafior w panierce i mizeria (?) lub gotowa sałatka

Gość gość
Karkówka z grilla, od wczoraj się marynuje. Chleb podpieczony na grillu, natarty czosnkiem i posmarowany masłem, fasolka szparagowa, do tego drink

Gość gość
Witam. Mam wczorajszy barszcz ukrainski. Robie w piekarniku placka ziemniaczanego.Masa jak na placki,ale dodaje do tego kilka skladnikow. Dzis podsmaze pieczarki,cukinie pokrojona w kostke,pore,kielbaske.Jak przestygnie mieszam i wylewam na blache z piekarnika.Pieke w 185st,przez 20 minut. Oczywiscie na blache daje papier do pieczenia,i natluszczam. Wychodzi duzy placek.Zawsze jest pyszny.Nie ma tyle oleju,co placki smazone na patelni,a jest super. Wieczorem grill w ogrodzie,a jutro zas kierat,i tak do piatku. Milej niedzieli.

Gość gość
Strasznie tlusto wszyscy jecie i niezdrowo.

Gość marawstala
Gdzie tlusto? To tylko smażony kalafior : )

Gość gość
Kazdy ma swoje smaki,przyzwyczajenia.Tak powinno byc,aby sobie dogadzac.Nie kazdy lubi kukurydze i salatki.Dobry stek,kotlecik to jest to.

Gość gość
Fajny ten placek z pieca. A czym przyprawiasz te dodatki?

Gość gość
Cały tydzień jemy cis na szybko to w niedziele można sobie pozwolić na wykwintny obiad

Gość gość
Ten placek super. Podaj proszę cały przepis. Dopiero uczę się gotować.

Gość Igulka777
marawstala jak kalafior w panierce? Ja zawsze tylko robię gotowany polany bułeczką tartą a ta panierka mnie zainteresowała.

Gość gość
Zupa pomidorowa i krokiety z mięsem i pieczarkami.

Gość gość
10.54 Witaj. Doprawilam jak placek ziemniaczany,czyli troche maki,sol pieprz,a reszte to wedlug Twojego uznania. Ja tam zawsze cos wladuje,jakies ziola,co pod reka. Pozdrawiam.

Gość marawstala
Igulka777 dziś Pewnie podobnie smakuje : ) to gotowany kalafior otoczony w roztrzepanym jajku i tartej bułce, smażony na oleju : )