Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Już na zawsze będziesz

Polecane posty

Gość gość
eh ty durna pało smutas.gif weź się rozciągnij,poćwicz to sam se lodzika zrobisz smiech.gif X Moja prawdziwa miłość by mi zrobiła :(

Gość gość
Nie mogę od wielu lat nie mamy żadnego kontaktu i nie klnij proszę jak piszesz na moim temacie.Jadę z dziećmi na lody ,Bóg z Wami raz jeszcze ''Ufam że adresat połączy się jutro ze mną w modlitwie .

Gość gość
Czemu smutna minka

Gość gość
Tylko chciałaś, a może chciałeś pogadać ? Wiara to osobista sprawa każdego z nas,z niej się nie kpi, bo na to jest paragraf ( tak dla przypomnienia ci) kogo więc stalkujesz ?Ktoś ci podpadł ? Kogoś podsluchujesz, śledzisz ? Nie jesteś w stanie zrozumieć ,że są na świecie ludzie z zasadami ? Przecież to twoje bredzenie jest wielką kpiną i zaprzeczeniem ,jak zwykle z resztą. !

Gość gość
Kocham cie ty pało jedna!!!

Gość gość
Bo nigdy nie miałem lodzika :(

Gość gość
No to już cię nie kocham! Kłamca

Gość gość
Przeraża mnie to forum czasami :D

Gość gość
Wiara i sex najlepiej dochodowy interes ,więc nie dziwi ,że i tu temat sie rozwija ,jak żaden inny . Ktoś znowu popsuł zabawę ? O rany ! Nalogu ,nalogi się leczy !

Gość gość
I ruszcie swoimi głowami lepiej ,bo to co prezentujecie w tej chwili do dno !A za takich inteligentnych przez lata uchodziliscie ,co się z wami dzieje ?

Gość gość
Tylko mojemu ukochanemu bym to zrobila, ale on mnie nie chce, on teskni do innej.

Gość gość
Nigdy nie miałem lodzika. Jak to ? Naprawde ?

Gość gość
"podsluch*jesz" ,to dla administratora wiadomość , wyłącz tą głupią korektę ,bo to jest śmieszne , będę wdzięczna i hojnie :) :) :) wynagrodzę :) To znaczy ,nie będę wam deptać po piętach

Gość gość
Jejku, ilu ti inowierców się wypowiadało, łącznie z autorką, której bezmyślność i nawiwność wprawia mnie w zdumienie. Skoro masz inną lokację sercową, czemu do tej pory nie masz zasądzonego stwierdzenia nieważności małżeństwa???

Gość gość
Zawsze ,gdy was widzę ,mam ochotę dać wam w zęby ,ten przymus jest tak mocny ,że trudno mi się powstrzymać ,na dodatek jeszcze to wewnetrzne przekonanie ,że jest to mój chrześcijański obowiązek :) Jak się tego pozbyć ,ktos mi doradzi. :)

Gość gość
jesteś inny

Gość gość
Ja ci doradzę: nie ma to jak sobie samemu sobie dać w twarz.

Gość gość
16 : 13 Próbowałeś ? Pomaga ? Nie jestem masochiska ,okaleczanie siebie i zadawanie sobie bólu ,odpada ! Nie walczę też ze swoimi słabościami ,zwłaszcza z tymi, które mnie cieszą ,w myśl zasady " gdy z czymś walczysz ,to rośnie w siłę ,odpuść" lubię nad wszyskim mieć kontrolę! Z twojej rady nie skorzystam ,bo jest głupia !

Gość gość
głupia to ty jesteś, bezmyślna i nie umiesz dobrze przeżyć niedzieli

Gość gość
Tyle razy to słyszała od was,że nie robi na niej to żadnego wrażenia. Niedzielę przeżywam tak jak chcę i lubię ,na szczęście nie ty mnie będziesz osądzać ,"bo kto osądza juz ma swego sędziego "...itd No i wymyśl czasem coś madrzejszego ,potrafisz ? Czy już nie ?

Gość gość
tu autorka ,zrobiliście z mojego tematu szambo! ostatni mój wpis jest z 15.14 wyjazd wulgarni bezbożnicy bez zasad a ty z 15.16 odczep się! nie wiem o czym piszesz.

Gość gość
15.17 ,15.18 oraz 15 .36 nie życzę sobie taki wpisów w moim imieniu ,proszę założyć własny temat!autorka

Gość gość
15.16 dla przypomnienia mi???????? nie rozumiem!

Gość gość
Oj Sylwia a ty znowu miłosne poematy wypisujesz do żonatego mężczyzny, który już dawno o tobie zapomniał. Nawet jak widzi cię z daleka to przechodzi na druga strone ulicy aby nie odczuć twojej nachalności.

Gość gość
gość 2018.08.12 Czy przysięga małżeńska obowiązuje wobec męża, który porzucił żonę i prowadzi swoje życie? święci ludzie? X Maz autorkę porzucił jak zaciążyła z nim ale jeszcze przed ich ślubem :) a mimo tego autorka za niego wyszła za maz i na dodatek zrobiła sobie z nim jeszcze jedno dziecko. Nadal są małżeństwem, nie maja rozwodu i nadal razem mieszkają a wiec przysięga małżeńska ja obowiązuje.

dziś Radzę zapoznać się z definicją tego czym jest małżeństwo i czym są prawa małżeńskie oraz czym są regulowane. Małżeństwo to nie jest to, co zawierasz w kościele - to jest ślub. Przysięga małżeńska obowiązuje w małżeństwie, ale nie każda para, która wzięła ze sobą ślub kiedyś jest rzeczywiście małżeństwem.

dziś Mam na myśli to, że ślub zgodnie ze swoją definicją to uroczystość zawarcia małżeństwa - ślub to nie malżeństwo. Przysięga małżeńska obowiązuje w małżeństwie, ale małżeństwo ma swoje wymogi, by być małżeństwem. Jeżeli małżeństwo przestaje być małżeństwem (i to, że ludzie są po ślubie nie ma tu nic do rzeczy, bo to zawarcie małżeństwa tak jak mówiłem) to nie obowiązuje żadna przysięga, bo jak sama nazwa mówi jest to przysięga małżeńska, a nie przysięga poślubna xD Mam nadzieję, że wyczerpałem temat xD

Gość gość
Nie wiem czy wiesz Sylwio ale jest cos takiego jak kochanek emocjonalny. Ty takiego miałaś choc ciezko powiedziec czy ty byłaś kochanka emocjonalna dla swojego kochanka. On nigdy nie wyznał ci miłości a to, ze był miły dla ciebie i dziecka to o niczym nie świadczy. Przeciez znał twojego męża i bywał u was w domu. Gdy zaczęły krążyć o was plotki to zerwał kontakt i ożenił sie. Ja jemu wcale sie nie dziwie, gdy tylko on zauważył i inni, ze zakochałaś sie w nim to dla swojego bezpieczeństwa przestał was odwiedzać bo z inną kobietą chciał założyć rodzinę.

Gość gość
NeverLucky dziś Zawsze myslalam, ze podczas uroczystości ślubnej w kościele zawiera sie przysięgę małżeńską. Według kościoła taka para jest małżeństwem jak skonsumuje zwiazek w postaci potomstwa. Przysięga obowiązuje do momentu smierci jednego z małżonków lub do unieważnienia malzenstwa. Jeżeli gdzies sie mylę to mnie sprostuj.

Gość gość
Żeby nie było to wklejam przepis ze strony katolickiej. „Małżeństwo sakramentalne różni się od wszystkich innych związków kobiety i mężczyzny, gdyż tylko w tym związku narzeczeni przysięgają sobie, że odtąd żadna osoba – ani obecnie, ani w przyszłości – nie stanie się ważniejsza od małżonka. Nie opuszczę cię aż do śmierci”