Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko ma 40 stopni temperatury i nie wiem co robić

Polecane posty

Gość gość

Syn 4 lata rano dostał gorączki- 39,7,po podaniu leku spadła do 38,8 nie ma kaszlu,kataru,wymiotów,biegunki,dosłownie nic. Mówi,ze boli go głowa i nóżki,nie je,ale dużo pije wody. Teraz godzinę temu podałam mu znowu syrop bo miał 40,1 a przed chwila dosłownie mu mierzyłam i ma 39,4.Jest strasznie płaczliwy i marudny.Czy ktoś się spotkał z takimi objawami? Jakie leki mogę podawać?

Gość gość
Dawno bym pojechała z takim dzieckiem na izbę przyjęć, a nie siedziała na necie :-(

Gość gość
Szpital to ostatecznośc,spróbuje najpierw w domu.Moze ktoś się spotkał z takimi objawami u dziecka?

Gość gość
Nie wiesz co robic ? Moze poszydelkuj sobie. Ja w takiej sytuacji podalabym ibum w odpowiedniej dawce gdyby slabo zbijal goraczke pojechalabym do szpitala. Nie przegrzewaj, a jesli bedzie to trwac do do szpitala lub lekarza.

Gość gość
Podawaj na zmianę Paracetamol , Ibuprofen (patrz na wage dziecka zeby dobra dawkę podac ) Zimne okłady na łydki , czoło .

Gość gość
Autorko ostateczność to Ty możesz mieć za 5 minut...ale Twoja sprawa. Moze to 3 dniowka? Schładzaj dziecko. Niech duzo pije, podawaj coś na temperature do zbicia, mozesz schlodzic czoło i kark wilgotnym recznikiem lub jakies kapiele w letniej wodzie zeby cialo schlodzic.

Gość gość
Robię mu okłady chłodne na ciało,ale on jak nie śpi to ich nie chce,podaje mu nurofen syrop ale słabo zbija gorączkę.

Gość gość
Infekcja dopiero się rozwija. Może być np bostonka-2 dni temperatury a potem wysypka, bolą go może stopy? Obserwuj je i dłonie.

Gość gość
Trzydniówki jeszcze nie przechodził,wiec być może,będę obserwować,jak coś to do szpitala mamy 5 minut samochodem.

Gość gość
No i tu masz odpowiedz. Do lekarza musisz udac sie wtedy gdy ibuprofen nie zbija goraczki. Goraczka to dobry znak, bo organizm sie broni ale zbyt wysoka goraczka, ktorej nie daje sie zbic jest niebezpieczna i mocno odwadnia organizm.

Gość gość
Może zapalenie pęcherza, może coś się kroi. Jedź z dzieckiem na IP.

Gość gość
Jak mojemu synowi nurofen słabo zabijał gorączkę to po godzinie podawałam paracetamol. Wiem, że co lekarz to inaczej zaleca i co mama to inaczej powie (ze koniecznie po 4h).

Gość gość
Ja kilka razy miałam takie sytuacje z młodszą córką, ale powyżej 40 nie było. Jeżeli nie zbijesz temperatury to do szpitala jedź.

Gość gość
Noe rob " chlodnych okladow" ten recznik , pieluszka ma byc letni. Nie mozna do rozgrzanego ciala przystawiac zimnego, bo wstrzas az sie prosi. Wloz go do wanny z letnia woda, umyj glowe.

Gość gość
Znajomej synek 2 letni mail to samo i tez go bolały nóżki. A on miał śmiertelnie podwyższony cukier i wyszła cukrzyca 1 stopnia. Zasuwaj do szpitala bo może Zapaść w śpiączkę

Gość gość
Podawaj czopki lepiej i szybciej zbijają gorączkę

Gość gość
Wystraszylyscie mnie,jadę do szpitala

Gość gość
Daj znac

Gość gość
Podawaj najpierw ibuprofen na zmianę z paracetamolem, a jak trzeba to nawet jedno po drugim, do tego chłodna kąpiel, okłady. W szpitalu też nie zdziałają od razu cudu, nawet nie wiadomo co z tego wyjdzie skoro nie ma jeszcze objawów. Patrz co się będzia działo nie ma co od razu ciągać dziecka po szpitalach.

Gość gość
Tak ja postraszyły, że nic dziwnego, że teraz chce jechać.

Gość gość
Co to znaczy ze dziecko nie chce?a jak w szpitalu nie będzie chciał zastrzyku albo czopka to tez nie podasz?co za matka... brak slow

Gość gość
Jakie chłodne kąpiele ? pogięło was? To jest bardzo niebezpieczne nawet lekarze boją sie robić coś takiego przy wysokiej temp . Nie robi się takich rzeczy samemu w domu !!!

Gość gość
Okład woda z octem czoło ręce nogi poowijać szmatkami płukać co pięć minut

Gość gość
Mojej 5 letniej córce jak miała 40 stopni gorączki w szpitalu właśnie lekarze zlecili rozebrać ja do naga i na gole ciało zwilżony ręcznik i na to suchy ręcznik,czopka w pupę i w pare minut było po gorączce.Wrzask na pół oddziału,ale pomoglo.Wiec nie wiem w jakim szpitalu lekarze się „boja”.

Gość gość
15:41 Skąd ty się urwałaś? Nie trzeba odrazu wrzucać dziecka do lodu, można włożyć do letniej wody, i stopniowo ją schładzać. Sama gorączka nie jest wskazaniem do jechania do szpitala.

Gość gość
Ja swojej córce zawsze robię chlodne oklady na nogi, pachwiny, czoło, kark, ostatnio nawet nie podałam nic z leków, bo miała wymioty a właśnie chłodnymi okladami zbijalam gorączkę. Z medykamentow dobrze działa kidofen, to połączenie paracetamolu i ibuprofenu, zbija na dłużej, nawet 6-8 godzin. Jak nie masz to naprzemiennie paracetamol i ibuprofen.

Gość gość
Tylko niech zrobią badanie krwi bo inaczej nic nie wyłapią

Gość gość
Gość 15:47 Dziwie się ze dziecko wstrząsu nie dostało!!!! Skoro dziecko płakało to widocznie cierpiało a aty jako matka powinnas przytulić dziecko a nie dać się omamić tym lekarzom!!!!

Gość gość
Gosc 16:20 Lecz się :O

Gość gość
Dlaczego takie niemoty życiowe mogą mieć dziecko ?