Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawanesca

Bardzo się boję neurolog ból głowy

Polecane posty

Gość kawanesca

Witam Was mamy. Nie mam do kogo się wygadać a bardzo się boję. Nie jestem w ciąży. 2 wystarczy. Od jakiegoś czasu mam straszne bóle głowy , okolice powyżej ucha i dalej w stronę karku, jest mi niedobrze. Ogólnie żle sie czuję. Jutro idę do neurologa a w piątek do laryngologa. Boję się bardzo. A jak to coś strasznego. Nie mogę sobie miejsca znależć Dzisiaj chyba nie zasnę.

Gość gość
Nie martw się na zapas - poważne i śmiertelne choroby to ok. 1% chorób w ogóle oczywiście należy je natychmiast wykluczyć, ale prawdopodobnie wykryją ci coś, co można wyleczyć w ciągu paru tygodni czy miesięcy. Ty się boisz, a neurolog widział pewnie setki takich pacjentów i doskonale wie co robić.

Gość gość
Pewnie masz migrenę

Gość gość
Po wódzie :)

Gość gość
Ja mam takie i wiele innych bóli przy nerwicy. Im bardziej się bałam tym bardziej bolało. Poszłam do lekarza, wszystkie badania zrobili i odkąd wiem, ze to nerwica, to uspokoiłam się i bóle już nie są tak częste i dokuczliwe.

Gość gość
Wg mnie migrena albo napięciowy ból (skoro jest ci niedobrze). Na wszelki wypadek zbadaj jeszcze oczy u okulisty, bo takie bóle głowy czasem się od oczu zaczynają. Mnie też bolało, tylko bardziej z przodu akurat, i okazało się, że powinnam nosić okulary. Od kiedy kupiłam - przeszło jak ręką odjął.

Gość gość
Ja też się zgadzam, że wzrok trzeba sprawdzić. I może jeszcze ortoptysta. A te bóle, to zaczęły się w ciąży?

Gość kawanesca
To ja autorka.Dziękuję że odpisa£yście. Noszę od roku okulary więc raczej to odpada. Boli mnie prawa strona głowy . Nie miałam apwtytu od kilku dni . Dzisiaj w markecie myślałam że zemdleję , niefobrze mi było . Musieliśmy szybko iść z mężem do samochodu. Miałam dzisiaj jeszcze takie uczucie jakby mi szpilki wbijali w ręce ale to chwilka była. W ciąży nie jestem na 100 %. Nie czytam nic w necie bo jeszcze sobie coś wkręce.

Gość gość
Mozesz miec cos z kregoslupem szyjnym. Ja mam lordoze zniesiona I podobne objawy. Zdrowia zycze

Gość gość
Autorko to ja od nerwicy. Tez mam mdłości i uczucie jakbym miała zemdleć. Do tego mrowienie w głowie, nogi i ręce jak z waty.

Gość gość
Autorko, domyślam się, że masz milion myśli w głowie, bo to zawsze niepokoi, gdy ze zdrowiem jest coś nie tak, ale postaraj się uspokoić, bo stres nasila objawy. Moim zdaniem, albo to coś z kręgosłupem szyjnym, albo - migrena. Ewentualnie - nadciśnienie tętnicze lub problemy z zębami/dziąsłami. Nie jestem lekarzem, ale wygląda mi to na migrenę lub kłopoty z kręgosłupem szyjnym. Internetu nie przeglądaj, bo jak się naczytasz, to tylko się nakręcisz bardziej, a Ty musisz się uspokoić. Jedyne, co teraz możesz zrobić, to wziąć coś przeciwbólowego lub zimne okłady na głowę, postarać się skupić na rozmowie z kimś bliskim, by wyrzucić z głowy czarne myśli. Twoje zmartwienie jest w pełni zrozumiałe, ale, póki nic nie wiesz, staraj się nie brać do siebie tragicznych myśli. Jeśli jesteś meteoropatką, to ciśnienie na zewnątrz też może mieć wpływ na samopoczucie. Teraz te upały, zmienność aury oraz tego ciśnienia właśnie, to ciągłe zmęczenie, ospałość, wyczerpanie. Ciało reaguje też na klimat. Życzę zdrowia oraz spokoju.

Gość gość
Właśnie. Ja mam migreny i boli strasznie, do tego światłowstęt i wymiotuję. Niektóre migrenowe koleżanki mają nawet problemy ze wzrokiem i ręka im drętwieje. Masakra, bo to wygląda jak udar, a to "tylko" migrena. Napięciowe bóle są tak samo paskudne, też z wymiotami, ale zwykle po przespaniu się przechodzą, a migrena to parę dni. U mnie w ciąży było ekstremum - łeb bolał czasem i 5 dni (naprawdę). Oczywiście, zawsze jest możliwość, że to rak albo tętniak albo coś równie paskudnego, ale znam mnóstwo babek z bolącą głową i żadna tego nie ma - same migreny. Fajnie żeby ci dali skierowanie na rezonans, ja dostałam i nic nie wykazał, więc zawsze to trochę spokojniej :) Do przetestowania: odstawić sery, czekoladę, słodycze w nadmiarze, czerwone wino, nie stresować się ;-) i starać się spać w takich w miarę regularnych porach (ja często "odsypiałam" w weekend i wtedy mnie głowa bolała, teraz się w weekendy kładę wcześniej i wstaję wcześniej, jakoś w tę stronę działa) kupić wyprofilowaną poduszkę-jaśka, poszukaj też w internecie ćwiczeń na zmęczony kark - takie lekkie rozciągania. Może coś z tego pomoże, czego ci bardzo życzę:)

Gość gość
U mnie tego typu ból był wynikiem przepukliny w kręgosłupie szyjnym. Rehabilitacja, zmiana poduszki, ćwiczenia i jest ok, już 4 lata ból nie wraca :)

Gość kawanesca
To ja autorka. Jestem po wizycie u neurologa. Dostałam skierowanie na TK głowy . Będę miec szybko bo posiadam pakiet w Pzu. Przepisała mi tez Promolan 1 raz 1 na noc. Boje sie nadal. Dzięki za wszystkie słowa otuchy. Głowa nadal ćmi z prawej strony.

Gość gość
A co ci lekarz powiedział? Jakaś diagnoza czy najpierw badania?

Gość gość
Nie martw się, będzie dobrze. Najgorszy jest czas w zawieszeniu bo wyobrażasz sobie różne cuda, naczytasz się w necie i panikujesz. Jak dostaniesz jakąś diagnozę to podejmiesz konkretne działania, leczenie i będzie lepiej. Tomografia jest po to, żeby wykluczyć ucisk na mózg przede wszystkim - jak będziesz wiedziała, że to nie to - masz już z górki, bo cokolwiek to jest, da się wyleczyć czy zaleczyć.

Gość gość
Ten lek to chyba antydepresant, a takie się stosuje w leczeniu migreny, więc pewnie neurolog podejrzewa migreny. Przeczytaj ulotkę, czego ci z nim nie wolno, bo pewnie alkoholu nie wolno.

Gość kawanesca
To ja autorka. Lekarz nic nie powiedzia£ , tylko zbadał. Z wynikami TK mam przyjść. Ten lek to antydepresant i alkoholu nie można i prowadzić samochodu również nie można . Biorę się za marynowanie papryki żeby zająć myśli (zjeżdziłam pół miasta za słoikami , nigdzie nie było . Jakiś kryzys słoikowy czy co

Gość gość
To dobry znak - gdyby lekarz podejrzewał coś poważnego raczej by cię nie faszerował lekami na wyrost.

Gość gość
Kawanesca, uszy do góry :) Zobaczysz, za jakiś czas nam tu napiszesz, że migrena albo napięciowe. One są na tyle wredne, że dają objawy jak rak, udar i inne paskudztwa. W dzisiejszych czasach mało która kobieta nie ma migren niestety. U mnie zaczęły się nagle, nie było żadnej stresującej sytuacji, nic. Po prostu tak jak kiedyś głowa bolała mnie okazjonalnie, to nagle zaczęła boleć raz na trzy miesiące, potem dwa, potem miesiąc, a nawet wcześniej (wtedy poszłam do neurologa). Teraz doszły jeszcze wymioty, więc funkcjonuję tylko dzięki antymigrenowcom. Jest to bardzo niefajne, ale da się z tym żyć, bo co innego robić. Ja miałam rezonans i przed nim też się denerwowałam, że coś wyjdzie, ale nic nie wyszło i zapewne tak samo będzie u ciebie.

Gość gość
Słoiki widziałam w biedronce. Autorko, taki ból połówki głowy i mdłości to może być migrena., Cierpiałam na to od dziecka.