Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w dzisiejszym świecie można być tak naprawdę zdrowym?

Polecane posty

Gość gość

Obserwując wszelkie instagramy, facebooki można zobaczyć, że panuje moda na zdrowy styl życia. Niby wszystko fajnie. Lecz czy w tak brudnym zanieczyszczonym środowisku można być zdrowym? Na ulicach spaliny, w wodzie śmieci, plastiki, w większości produktów niezdrowe chemikalia (nie twierdzę, że są niepotrzebne bo jednak konserwować trzeba ale niektóre produkty to syf nad syfem). Warzywa pryskane, o zbożu to szkoda gadać pryskane milion razy (zdaję sobie sprawę, że są różne pasożyty itp... Ale...). Dzisiejszy chleb w większości to nie to samo co setki lat temu. W kosmetykach które mają pomagać czesto sa substancje rakotwórcze, a za lepsze produkty trzeba słono płacić (chociaż te droższe często też są do d.py np te szampony które niszczą włosy)... Nie jestem oczywiście zwolenniczką jakiś chorych teorii spiskowych lecz uważam, że w takim świecie bycie zdrowym to pewna iluzja. Oczywiście lepiej jest mimo wszystko dbać o siebie, ale w pewnym momencie i tak przyjdzie coś co nas zaatakuje. A w naturze też mamy wrogów... Dlatego ja już zrezygnowałam z stylu fit bo jak dla mnie to pic na wodę... Chyba że się mylę... ;)

Gość gość
zycie jest chore

Gość FitGabrysia
Badzmy fit;) to naprawde sie oplaca! Ja jestem fit i jestem szczesiliwa

Gość gość
Na marsa emigruj

Gość gość
Masz rację, lepiej się zapuścić niż żyć zdrowo bo plastik pływa w wodzie.

Gość gość
Jest to trudniejsze, ale i medycyna poszła do przodu. A i tak najważniejsze znaczenie ma jakość genetyczna. Trudniej na pewno jest być zdrowym psychicznie. Chyba każdy zna choć parę osób, które jadą na psychotropach. A zdrowe psychicznie osoby nie wpadają w jakieś schizy z internetów, wiadomo, ruch jest zdrowy, ale naprawdę nie trzeba mieć wyspecjalizowanej każdej grupy mięśni. To już jest niezwiązane ze zdrowiem. Czy ktoś widział np zwierzę cwiczace biceps ze sztangami? Albo trenujące maratony dla siebie? A to zwierzęta właśnie żyją w zgodzie z naturą, ich instynkt mówi im co jest dla nich zdrowe.

ja póki mogę jem warzywa z własnego ogrodu, nie jem mięsa ale za to pije litrami alkohol i pale fajki :/ w sumie zależy od organizmu ile pożyje nie od tego ile gó;wna zjemy w ciągu życia

Gość gość
Jeszcze można, ale trzeba wypiertolić z miasta na wieś i zabawić się w eko gospodarza we własnym ogródku.

Gość gość
Koty robią to dla figli, a nie dla muskulatury.

Gość gość
debile ćwiczą a potem chlają w weekendy, to dopiero głupota

Gość gość
No to Chodakowska też robi to co kaze instynkt ;)

Gość gość
Chore jest wchodzenie na te wszystkie badziewia typu fejsbuk i Instagram. Po co ludzie tam zamieszczają te fałszywe oblicza? Koleżanka zamieszcza zdjęcia z wycieczek zagranicznych, drogie auta i luksusowe ciuchy, a tak naprawdę jest nieudacznikiem na garnuszku rodziców w wieku 33 lat. Oczywiście pokazuje jakie ma zdrowe życie ale zapomina że całe noce pije po dyskotekach i pali też.