Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nata28

Test na jakość męskiego nasienia

Polecane posty

Gość Nata28

Cześć wszystkim! Mam 28 lat. Wraz z moim partnerem od roku staramy się o dziecko. Mój ginekolog mówi, że jeszcze mamy czas, to dopiero początek i trzeba być cierpliwym bla bla bla. Jednak dla pewności chciałabym sprawdzić jakość nasienia mojego chłopaka. Czytałam o teście, który nazywa się Accu Sperm, czy ktoś z Was miał z nim do czynienia? Jeśli tak, dajcie znać jakie jest wasze zdanie, czy dobry i jak namówić swojego faceta, żeby go zrobił. Mój nie chce nawet słyszeć, że coś z nim może być nie tak….

Gość gość
aha, to to z******ty partner do zycia i przyszły ojciec dzieciom. "Jak cos jest nie tak to tylko z tobą, ja w przeciwienstwie do ciebie na pewno nie jestem wybrakowany". Jak mozna z kims takim planowac dziecko. Idziesz do kliniki leczenia niepłodnosci, placisz 150-max 200 zł i masz kompleksowe badanie nasienia. Moj mąż po pol roku staran sam nas zapisał do kliniki, a badanie nasienia to pierwsze i podstawowe badanie diagnostyczne przy problemach z płodnością pary. Po co robic jakies badziewie za 1/3 ceny normalnego badania? Diagnostyka męskiej płodnosci to nie tylko sprawdzenie, czy liczba plemników jest większa czy mniejsza niż norma WHO (co mierzy ten badziew), ale szereg innych czynników, jak całkowita liczba plemników, aglutynacja,******iwość, budowa morfologiczna, żywotność i to wszystko można interpretować tylko łącznie, pojedynczy parametr analizowany odzielnie nic nie znaczy.

Gość gość
Ja stosowałem jest ok potwierdził się potem z badaniami z kliniki. Mi go polecił androlog aby od tego zacząć jak wyjdzie źle to wtedy zaczynamy całe leczeniem

Gość gość
Taki test nie da ci stu procentowej pewności że jest wszystko ok. Ten test wykrywa tylko czy są plemniki w nasieniu. Trzeba zrobić badanie w klinice bo co z tego że plemniki są jak w laboratorium muszą sprawdzić *****iwość budowę i cała morfologię plemników taki test ci tego nie wykaże. Może wyjść pozytywny ale nie dowiesz się czy te plemniki są sprawne. Powiedz swojemu chłopakowi że ty zrobiłaś wszystkie badania, że też musisz chodzić do ginekologa i się przed nim rozbierać i że poczęcie dziecka nie zależy tylko od ciebie.

Gość ciezarn28

Mój mąż wykonał test accu spermem wyszedł pozytywny. Po pewnym okresie czasu zaszłam wkońcu w ciążę, bałam się że test może jest wadliwy lub co gorsza to ze mną jest problem. Jednak pozytywnie się zaskoczyliśmy. Polecam test!

antybiotyki zabijaja plemniki   a gdzie sa one w mięsie  bo swinie czy kury sa faszerowane antybiotykami