Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z okresem

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 14 lat. Na początku naświetla trochę sprawę a potem przejdę do problemu. Okres dostałam w styczniu (jest sierpień) Pierwsze kilka okresów były zwykle, wiadomo brzuch trochę bolał to wzięłam nospa i było ok. Z czasem zauważyłam że (np) w marcu mam bardzo mało obfity okres a w kwietniu bardzo, w maju mało w czerwcu bardzo. Ale nie to mnie martwi. Dziś mam 2 dzień okresu. Od rana bolał mnie brzuch Ale to nie koniec. Zaczęłam bardzo niewyraźnie widzieć, wszystko zlewało mi się w jedno. Ze słuchem to samo, nie słyszałam własnych słow. Duszności, nudności... Ostatni raz tak miałam w czerwcu Ale bez wzroku i słuchu takze bylo łagodniej. Dziś myślałam że zemdleje. Dodam że rano wzięłam 2 ibupromy a mimo To... Sami widzicie

Gość gość
ja mam tak co miesiac i to przez 40 lat i mimo to musze pracowac by sie utrzymac

Gość gość
gość dziś Haha, dokładnie :D Autorko, niestety, taki los kobiety, przyzwyczajaj się.

Gość gość
Nie 2 ibu na raz, po jedzeniu i piciu zazywaj najpierw jedna tabletke, dziala dopiero po rozpuszczeniu, to chwile trwa i musisz odczekac z pol godziny zanim jedna tabletka zacznie dzialac. Im wiecej tabletek tym wiecej skutkow ubocznych! Jezeli masz bolesne miesiaczki, udaj sie na kontrole do gina.

Gość gość
Tak to wygląda.. niestety będzie jeszcze gorzej.. ból w niektórych cyklach jest nie do zniesienia. Są cykle, gdzie krwawienie jest lżejsze a ból mniej intensywny. Ja nieraz brałam kilka tabletek przeciwbólowych a i tak bolało.. okres mam obwity i trwa ponad 7 dni.. lis kobiety jest okrutny :)

Gość kijanka666
No niestety tak wyglądają miesiączki, ja miewałam takie że strach było się podnosić z łóżka bo mdlałam zaraz... lekarze za wiele nie pomagali. Tak szczerze zmieniło się dopiero jak zaczęłam stosować doustną antykoncepcję, biorę belarę i od tego czasu w okres funkcjonuje już normalnie. Mam koleżanki które świadomie się na tabletki decydowały aby właśnie te miesiączki zmienić, mi chodziło o zabezpieczenie ale nie powiem ten skutek uboczny jest mi bardzo bardzo na rękę.