Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mekasia89

Patologiczna młodzież

Polecane posty

Chętnie się wypowiem na ten temat. Otóż młodzież to robi w tych czasach jak i w dawnych czasach. Sporo się słyszy, że teraz nastolatki to patologia, bo piją, ćpają, palą i bóg wie co jeszcze. Wiemy o tym głównie z mediów. Szerzenie takich ''dorosłych'' spraw na snapchacie czy to instagramie jest bardzo modne. Wstawiasz zdjęcie z papierosem w ręku? Jesteś cool. Kiedyś nikt nie wstawiał takich zdjęć, bo nie było takich aplikacji, nie było dostępu do internetu, czy nie było po prostu czym zrobić takie zdjęcie. Ale to nie oznacza, że takich sytuacji nie było, bo były. Ale jest gorzej. Właśnie przez te cool zdjęcia, dzieci, chodzące jeszcze do podstawówki, zaczynają klnąć i próbować używek, co jest bardzo przykre :/ Robi się to dla towarzystwa. Jeden nastolatek nie zapali samotnie papierosa i nie napije się piwa, czy taniego wina w parku czy pod sklepem, ale grupka nastolatków to zrobi. Co się zmienia oprócz grona innych osób? Nie jestem do końca pewna. Może chęć przypodobania się komuś? Choć nie mam pojęcia czy ktokolwiek w ogóle ma taki cel. Najbardziej realnym powodem wydaje mi się chęć bycia ponad prawem, zrobienia czegoś wbrew porządku i bycia przez chwilę tym dorosłym. No bo czy jest jakiś inny powód brania używek? Co to da napicie się piwa z koleżankami... To jest takie bez sensu. Można poczekać te kilka lat, czy ten rok i legalnie spróbować, ale nie, fajnej doświadczyć tego w wieku 13 lat... już się nawet nie wypowiem o regularnym stosunku płciowym 13 latek. Eh, już nie chce mi się dalej pisać, bo tylko upewniam się w przekonaniu, jak bardzo ludzie są po prostu głupi.

Gość Pierre de la Pierd
dzieci radośnie wybiegły ze szkoły, zapaliły papierosy, otworzyły flaszki i dopalacze, spożywają i wszystkich w zadach mają

Gość gość
Zeby glupota potrafila latac siegnela by zenitu Mlodzi ludzie i te pokolenie jest tragiczne mysla ze sa tacy cool a jest na odwrot zenada Wszystko tylko im dawac gotowe Pija cpanie awantury itd Rodzice nie maja czasu bo praca itd niby dobre domy a jest tragedia W wieku 15 lat wiecej wiedza jak nie jedna 45plus w temacie seksu baletow no i ogolnie Pracowac i uczyc sie nie chca Bedzie tylko gorzej

Gość gość
Autorko dzisiaj to sie nazywa bycie normalnym. W holanii narkotyki sa legalne

Gość gość
Ludzkie gowna!!