Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po wuj mi taka prawica, ktora wyprzedaje kraj korporacjom

Polecane posty

Gość gość

Kiedys wierzylem w prawice, hasla ktore glosili, bronilem ich, podpisywalem sie pod nimi. Nie wiem po co i na co. Mlody bylem, glupi i naiwny. Z wiekiem, jak sie troche goryczy wypilo, prawica nie spelnia moich oczekiwan. Tak zwana prawica nie dba o panstwowa sluzbe zdrowia, o miejsca pracy, o rynek polskiego przedsiebiorcy, o polskich rolnikow. O jedyna polskosc jaka dba to o pamiec historyczna. I tym uwodzi ludzi. Sentymentami. Gospodarczo rujnuje kraj, a przeciez na ekonomii malo kto sie zna. Do ludzi przemawia orzelek na fladze, a nie cyferki. Jak ta ma wygladac prawica, to ja mam w d***e prawice.

Gość gość
Prawica ma dbać o państwową służbę zdrowia? O miejsca pracy? Przecież debilu to są właśnie hasła lewicy! Co za niedouczone kretyn żyją w tym kraju!

Gość gość
No tak, ale za komuny było jednak lepiej. Przynajmniej mnie było bardzo dobrze. Byłem członkiem partii na wysokim stanowisku i niczego mi nie brakowało. A dziś? Nędza z bidą i bida z nędzą!

Gość gość
22:06 Czyli prawica ma dbać o interesy zagranicznych syndykatów, obniżać podatki dla korporacji i sprzedawać ziemię? A w międzyczasie pomachać polską chorągiewką i pośpiewać hymny, tak?

Gość gość
22:06 A nacjonalizm to co mądralo? Lewica?

Gość gość
Ja gospodarczo jestem lewicowo (gospodarka narodowa), społecznie prawicowy (stanowczo przeciwny teczowym, poszanowanie tradycji, historii i kosciola). To jaka to ideologia?

Gość gość
Nacjonalizm, państwo wyznaniowe a także ochrona interesów korporacji to właśnie cechy prawicy. Nie trzeba być mądralą, żeby to wiedzieć, to podstawa.

Gość gość
22:28 No dobra, to w takim razie jaka partia jest PIS bo nosi w sobie sprzeczne, dwa elementy...

Gość gość
@22:24 To pisizm. Realnie jednak wychodzi tylko ta druga część, o pierwszej to dużo się tylko gada.

Gość gość
22:28 Mylisz sie... Ochrona korporacji to atrybut libertarianizmu, a nie prawicy.

Gość gość
@22:31 Odpowiedzialem powyżej, ale powtórzę. Świetnie wychodzi część prawicowa, część lewicowa to kiełbasa wyborcza opłacona drukowaniem pieniędzy.

Gość gość
22:34 Jeśli państwo wysyła wojsko, by broniło interesów korporacji, tak jak to robiło i robi USA, to chyba nie powiesz, że władze tego kraju są lewicowe.

Gość gość
Czy wobec tego jest w Polsce partia o charakterze lewicowym, ktora jest przeciwna teczowym LUB przynajmniej nie stawia tego jako priorytetu?

Gość gość
22:38 O cyzm ty gadasz? Bronilo interesow jakich korporacji?! Ja mowie o zagranicznym kapitale. USA jest potega i dbalo o swoje wlasne imperialne interesy, nie o zadne inne. W Polsce jest odwrotnie. Dba sie o zagraniczne interesy, a nie interesy Polakow.

Gość amBrożyk
generalnie jest tak: - gdy kilka lat temu słuchałem wielogodzinnej wypowiedzi Premiera Tusk w polskim Parlamencie to uwierzyłem, że dobrze będzie dla Polski, że Tusk zadba o Polskę i dla Polski zrobi wszystko co najlepsze , uwierzyłem, że w Polsce odrodzi się przemysł i gospodarka, że będą NOWE technologie i kraje UE pomogą Polsce aby Polska się rozwijała i kwitła , bardzo się myliłem , plan Brukseli był jednoznaczny aby zniszczyć całkowicie polską gospodarkę, gdzie produkowaliśmy WSZYSTKO co możliwe ale technologii był BRAK, za droga SIŁA ROBOCZA wobec Taiwan lub Philippines byliśmy, zatem wszystko co Polskie było do zniszczenia , GRUBE RYBY zadbały aby w Polsce zniszczyć WSZYSTKO, bardziej ATRAKCYJNE kupić za grosze i wybić wszystkie szyby , za każdy podpis na ZNISZCZENIU Polskiej firmy pobierali co najmniej 10 procent wartości od transakcji , za pieniądze niszczyli polskie firmy, wprowadzali NISZCZYCIELI Firm w Polsce , nazwiska znane z Platformy Obywatelskiej dołożyły się do niszczenia polskiej gospodarki, wiele nazwisk z PO nadal Polsce i Polakom życzy ŹLE i będzie życzyć ŹLE dla Polski , za rok lub za dwa lata, pozbawieni immunitetów zostaną rozliczani za krzywdy wyrządzone Polsce i Polakom , czyli przypadkiem , wóz z szambem zaleje posesję P0srańca !

Gość gość
22:39 Obrona praw tych wszystkich, którzy są dyskryminowani, jest ważna częścią etosu lewicy, więc wątpię by taka partia istniała.

Gość gość
22:43 No nie zgodze sie... Stalin mial miejsce dla tych wspolczesnie dyskryminowanych...

Gość gość
22:43 Homoseksualisci to nie klasa. Umowmy sie. W tradycyjnie pojmowanej etyce lewicy chodzi o walke klas: duchowienstwo, artystokracje, proletariat, chlopstwo. Ochrona homoseksualistow to wymysl libertarian i liberalow.

Gość gość
22:46 Stalin to była azjatycka dzicz a nie żadna lewica.

Gość gość
22:51 Programowo byl w 100% lewicowy.

Gość gość
22:59 Ty chyba historii nie znasz. Stalin stworzyl jeden wielki kolektyw z panstwa. Nie gadal, ale zrobil.

Gość gość
23:03 Ale wszelka wolnosc osobista, w tym takze duma z bycia homoseksualista czy pedofilem to wynik libertarianizmu, ktory jest za postepem spolecznym. Prawica uznaje tradycyjne wartosci, a wiec zwiazek mezczyzny i kobiety, malzenstwa heteroseksualne. Zatem dziala ograniczajaco, zachowawczo w sferze spolecznej.