Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża ze stosunku dzień po owulacji

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z Was zaszła w ciąże ze stosunku jeden dzień PO owulacji?

Gość gość
Nie można zajść po owulacji. Jeśli ktoś zaszedł w ciążę to musiało być to w czasie owulacji a nie po. Chyba że masz na myśli teoretycznie wyliczona owulacje to mogło tak być że wg kalendarza było po ale w rzeczywistości tak nie było.

Gość gość
Można zajść bo jajo jest dobre 12-24 godziny po owulacji.

Gość gość
Masz spore szanse.

Gość gość
Ja mam aplikacje, która pokazuje, że po owulacji jeszcze są szanse na ciążę.

Gość gość
gość dziś Nie można zajść po owulacji. Jeśli ktoś zaszedł w ciążę to musiało być to w czasie owulacji a nie po. x Owulacja to uwolnienie jaja z pęcherzyka. Jajo żyje 24 godziny. Więc na drugi dzień po owulacji jesteś płodna.

Gość gość
Oczywiście że po owulacji można zajść w ciążę ,owulacja jest to uwolnienie jajeczka które jest zdolne do zapłodnienia przez 48 godzin.

Gość gość
A po owulacji są większe szanse na dziewczynkę czy chłopca?

Gość gość
no właśnie ja nie chce zachodzić w ciąże ,chwila zapomnienia a teraz trzęse portkami... jedne dane mówią ,że jajeczko jest zdolne do zapłodnienia po uwolnieniu przez 24 h inne zaś ,że tylko 6 ,jeszcze inne że do 48 h,więc jużsama nie wiem jak to jest,dlatego zapytałam czy któraś z Was jest pewna że zaszła w ciąże ze stosunku około dobę po

Gość gość
jeśli po owulacji to chłopak

Gość gość
A skąd wiesz kiedy była owulacja? Skąd pewność że minęła doba?

Gość gość
Szanse po owulacji sa ale mniejsze. Komórka zyje kilka godzin i j jeśli były koło niej plemniki to moglo by coś z tego byc Jakie masz cykle? I dorosla kobieta nie powinna sie zapominac. Trzeba stosować antykoncepcję Bo skutki zapomnienia moga być tragicznie Zwłaszcza że nie chcesz dzieci

Gość gość
wiem ,bo zawsze ją czuje, strasznie kłuje mnie jajnik i ogólnie już kilka godzin przed czuje się rozbita i wzdęta i możecie się ze mnie śmiać,ale jestem w stanie dokładnie co do minuty określić jej moment,a do stosunku doszło około 15 godzin po niej

Gość gość
wiem,wiem,wiem, moja wina ale już teraz nic nie poradzę,cykle 24 dni ,zazwyczaj regularne

Gość gość
Ješli masz na myšli testy owulacyjne to zabarwiają sie one najsilniej kilka-kilkanašcie godzin przed samą owulacją

Gość gość
Ale weź pod uwagę że te wszystkie objawy i tak nie dają ci 100% gwarancji że wtedy byla a nie np. trochę później owulacja. 15 godzin to mało. Szanse spore tym bardziej że jak wnioskuje bez zabezpieczenia i do końca było.

Gość gość
jak by była trochę później,to jeszcze gorzej... no nic ,czekam cierpliwie na okres ,jak narazie to odczuwam już bóle miesiączkowe, mam nadzieję,że takich nie czuje się na początku ciąży

Gość gość
A kiedy masz mieć okres? Nie pocieszę niestety bo objawy ciąży a objawy przed okresem mogą być bardzo podobne. U mnie dwa razy początek ciąży wyglądał jak zwykle przed okresem. Bóle podbrzusza jakby okres miał zaraz być a wciąż go nie było.

Gość gość
okres powinien być 23 sierpnia

Gość gość
ryzyko ciąży po owulacji jest znacznie mniejsze niż przed albo tego samego dnia,no ale nie zerowe

Gość gość
Mi wyszlo w kalendarzyku,ze owulacje powinnam miec 5go a kochalam sie z mezem 6 i teraz mam 7 tydzien ciazy.

Gość gość
może owulacja ci się przesunęła

Gość gość
Niemozliwe.

Gość gość
Tak, ja tak zaszlam i mam syna

Gość gość
To pozostaje mieć nadzieję, że moje jajeczko nie było bardzo żywotne i umarło śmiercią naturalną zaraz po uwolnieniu

Gość gość
gość dziś Niemozliwe. co to znaczy ''niemożliwe" ? chyba żadna kobieta nie ma co miesiąc takich samych cykli czyli np 28 dnu lub 29 a cykl jak przesunie się o dzień nawet już może dać inny czas owulacji