Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co dać dziecku na infekcje intymną?

Polecane posty

Gość gość

Witam, moja corka ostatnio złapała infekcje, prawdopodobnie grzybice, wizytę u lekarza mamy umówiona za tydzień, ale przez ten czas chciałabym dac jej coś, żeby nie musiała tego tak przeżywać. Corka ma 13 lat. Mam maść, ale nie mam pojęcia czy ona może ją wziąć. Znacie jakieś sposoby?

Gość gość
Polac miejsca intymne tantum rosa.

Gość gość
Smarowac Clotrimazolem w kremie 2 razy dziennie plus probiotyki z paleczkami kwasu mlekowego, to bez recepty mozna doraznie.

Gość gość
Jak byłam w podobnym wieku mama kupiła mi Azucalen (nie wiem czy to jeszcze jest w aptekach, ale powinno być), w butelce jak syrop, rozciencza się z wodą i się tym podmywa, a potem posmarować clotrimazolum. Zadziałało bezbłędnie w ciągu 2-3 dni około, jeszcze raz mi się to przytrafiło w życiu już dorosłym, znów zrobiłam to samo i znów sukces. Obyło się bez lekarza (oczywiście w dorosłym wieku już bez dodatkowej wizyty na tą okazję, bo regularnie chodzę i tak, ale to nie był bten czas). Bardzo polecam. Na pewno nie zaszkodzi.

Gość gość
Moze po prostu zapytaj w aptece co mozna podać takiej młodej dziewczynie? Maść pewno masz clotrimazolum? Przeczytaj ulotkę, ona jest stosowana nie tylko w infekcjach intymnych, wiec moze akurat dla takiej młodej moze byc, zreszta to i tak zewnętrznie. Co do tantum rosa - na pewno żadnej irygacji.

Gość gość
Clotrimazolum posmaruj, to lek miejscowy, bezpieczny. Gdy poszłam do ginekologa z taką infekcją to nic innego nie dostałam (fakt, że kiepski lekarz). Na pewno jej ulży choć trochę. Podmywanie tantum rosa. Jeżeli to tylko na zewnątrz to powinno wystarczyć, choć do lekarza oczywiście i tak idźcie. Jeżeli córka nie ma oporów to może jakiś probiotyk dopochwowo, ale dziewczynka w tym wieku może nie chcieć tego robić...

Gość gość
19:11 fajnie podpowiedziałas z tym Azucalen:) jak mi sie cos przyplacze to wypróbuje:)

Gość gość
Ja ostatnio kupiłam lactacyd do higieny intymnej z jakimś składnikiem przeciwgrzybiczym. Oczywiście nie wyleczy ale u mnie bardzo łagodzi objawy. Pomóże przetrwać świąd i pieczenie. Niech wyeliminuje cukier albo chociaż ograniczy. Dieta bogata w kiszonki i cytrusy. Często miałam z tym problem i u mnie to się sprawdziło. Jak ograniczałam cukier to szybciej mijała infekcja

Gość gość
Ostatnio jest straszna nagonka na Lactacyd że strasznie zły skład ma ale prawda jest taka, że od kiedy go używam nie miałam infekcji intymnych. Są też w aptece tabletki do łykania na infekcje tylko nie pamiętam nazwy, też coś z tych reklamowanych.

Gość gość
23.10 ja szczerze mówiąc nie interesowałam się składem. Na codzień używam żelu z innej firmy. Ostatnio tylko przy infekcji postanowiłam wypróbować i jak napisałam się sprawdził