Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można kupić bierzmowanie?

Polecane posty

Gość gość

Po prostu dac koperte i otrzymać papier?

Gość gość
tylko w ywoim świecie! absolutnie, nie!

Gość gość
ale po co kupowac , mozna normalnie szybko przyjac bierzmowanie

Gość gość
w kościele wszystko mozna kupić

Gość gość
Nie można, bo bierzmowanie udziela biskup. Znaleźć przekupnego księdza pewnie trudnym nie jest, ale do parafii udzielić sakramentu zawsze przyjeżdża biskup. Ponadto jeżeli "kupisz" bierzmowanie to w oczach Boga tego sakramentu zwyczajnie nie posiadasz, a co za tym idzie również ślubu nie posiadasz.

Gość tyryury
Można pójść na bierzmowanie dla dorosłych. Podejrzewam że formalności jest minimum. Zorientuj się, łaski ci kościół nie robi.

Gość gjgjgh
"Ponadto jeżeli "kupisz" bierzmowanie to w oczach Boga tego sakramentu zwyczajnie nie posiadasz, a co za tym idzie również ślubu nie posiadasz." To już jest bełkot chorego psychicznie lub osoby opóźnionej w rozwoju. Ogarnij się, do normalnych ludzi piszesz i o kościelnych sformalizowanych rytuałach. Nas nie obchodzi co mogłoby się w bajkach podobać temu czy innemu bóstwu. Owe bóstwo musiałoby być bardziej dziecinne niż wyznawcy gdyby się przejmowało pierdołami tego czy innego kościoła.

Gość gość
Ja zapłaciłam 500 dodatkowo i poszłam do ślubu bez bierzmowania. (Kościół w Łódzi)

Gość gość
da się, bo u księży liczy się tylko pieniądz, a zresztą bierzmowanie to jest wymysł papieża- biskupów po to aby zdzierać dodatkowe pieniądze